9 htaii ud 1

Eix cronològic de la Segona Fase de la Revolució Industrial

 • Alumini

  Alumini
  Va ser al començament del segle XIX quan un químic danès Hans Cristian Oersted va aïllar el metall per primera vegada el 1825 per mitjà d'un procés químic que utilitzava una amalgama de potassi i clorur d'alumini.
 • Telegrafo

  Telegrafo
  Los primeros equipos eléctricos para transmisión telegráfica fueron inventados por el estadounidense Samuel F. B. Morse en 1836.
 • La extracció de petroli

  La extracció de petroli
  Tot i que hi va haver molts esforços a mitjans del segle XIX per extreure el petroli, el pou d'Edwin Drake prop de Titusville, Pennsilvània, el 1859, és considerat el primer “pou petrolier modern”.
 • motor explosiu

  motor explosiu
  El 1854 el pare Barsanti i Felice Matteucci van crear un motor a base d'hidrogen i oxigen. Posteriorment el 24 de juny de 1860, Jean Joseph Etienne Lenoir va patentar el primer motor de combustió interna cremant gas dins d'un cilindre, amb número de patent 43624.
 • Ametralladora

  Ametralladora
  Va ser dissenyada per l'inventor nord-americà Richard Jordan Gatling el 1861 i patentada el 9 de maig de 1862. Actualment, el terme sistema Gatling normalment es refereix a les armes amb un sistema de canons rotatius similar.
 • Dinamita

  Dinamita
  Alfred Nobel la va patentar un 6 de maig del 1867 i, encara que l'inventor era pacifista, ha estat clau en les guerres de la Història Contemporània. Però, encara que l'invent de Nobel era enorme, no era més que un avenç dels explosius que van inventar els xinesos.
 • telefono

  telefono
  Graham Bell fue el primero en patentar la idea un 7 de marzo de 1876. En su documento no describe el teléfono como tal, pero sí un aparato que transmitía sonidos por un cable a través de señales eléctricas.
 • frigorífic modern

  frigorífic modern
  Però és el 1879 quan l'inventor alemany Karl Von Linde crea el primer frigorífic domèstic que utilitza un circuit d'amoníac. El 1923 finalment s'aconsegueix el primer frigorífic elèctric, la patent del qual és adquirida per una empresa nord-americana que el fabrica en sèrie.
 • bombilla

  bombilla
  El 19 de octubre de 1879 el inventor estadounidense Thomas Alva Edison tuvo éxito con su test de dejar un filamento incandescente encendido durante varios días.
 • Turbina de vapor

  Turbina de vapor
  La turbina de vapor moderna fue inventada en 1884 por sir Charles Parsons, cuyo primer modelo fue conectado a una dinamo que generaba 7.5 kW (10 hp) de potencia.
 • Automóvil

  Automóvil
  El 29 de gener del 1886, Carl Benz va patentar el seu “vehicle motoritzat amb motor de gasolina” de tres rodes, i es va considerar com el dia del naixement de l'automòbil. Aquest mateix any, Gottlieb Daimler va crear el primer carruatge motoritzat de quatre rodes.
 • Bobina de tesla

  Bobina de tesla
  A System of Electric Lighting (23 de juny de 1891), Tesla va descriure aquesta primera bobina disruptiva. Concebuda amb el propòsit de convertir i suplir energia elèctrica en una forma adaptada a la producció de certs nous fenòmens elèctrics, que requerien corrents de més freqüència i potencial.
 • cine

  cine
  Quan es parla del naixement del cinema es pren com a referència la data del 28 de desembre de 1895, en què es van projectar al públic les primeres pel·lícules realitzades pels germans Auguste i Louis Lumière, a la memorable sessió realitzada al Saló Indi del Gran Cafè de París.
 • radio

  radio
  Tot i que el descobriment de la ràdio no està exempt de polèmiques, el 14 de maig de 1897 l'enginyer elèctric i Premi Nobel italià Guillermo Marconi, va realitzar la primera transmissió de ràdio de la història.
 • Avión

  Avión
  Orville Wright. L'home va realitzar el seu somni de volar fa més de 100 anys, el 1903. El 22 de maig de 1906, els Estats Units d'Amèrica van concedir la patent Núm. 821.393 a la màquina voladora de Wilber i Orville Wright. Es tractava d'una invenció que canviaria el món.