Tour eiffel

Eix Cronològic , Asad Abrioul Ichtiouen

By asad07
 • Period: 1329 to 1383

  Catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona

  És una església de tipus gòtic català de Barcelona, al barri de la Ribera i construïda entre 1329 i 1383. Els mestres d'obra foren Berenguer de Montagut (el dissenyador principal de l'edifici) i Ramon Despuig. Pel que fa a la part exterior, és considerada l'única gran església gòtica catalana perfectament acabada, tot i que un dels campanars no s'acabà fins al segle xix.
 • Period: 1503 to 1506

  Gioconda de Leonardo da Vinci

  És un retrat de mig cos en què apareix una dona que mira directament l'espectador amb una expressió que sovint ha estat descrita com a enigmàtica. Fou pintat entre 1503 i 1506; és un oli sobre taula d'àlber de 77 × 53 cm retocat diverses vegades per l'autor. La tècnica usada va ser l'esfumat. El quadre és propietat del govern francès i està exposat al Museu del Louvre de París amb el títol Portrait de Lisa Gherardini, épouse de Francesco del Giocondo .
 • Period: to

  Fusilaments de Goya

  És una pintura a l'oli completada pel pintor espanyol Francisco de Goya el 1814 i que actualment està exposada al Museu del Prado de Madrid. El quadre és una instantània de la nit entre 2 i el 3 de maig de 1808 en què es veu un escamot de soldats francesos executant presoners espanyols capturats durant el transcurs de la batalla en represàlia per la revolta del 2 de maig durant la Guerra del Francès.
 • Period: to

  Sagrada Familia

  És una basílica catòlica situada a la ciutat de Barcelona. És un dels exemples més coneguts del modernisme català i un edifici únic al món, que ha esdevingut tot un símbol de la ciutat. Obra de Antoni Gaudí.
 • Period: to

  Torre Eiffel

  Fou erigida amb motiu de l'Exposició Universal que se celebrà a París l'any 1889, segons el disseny de l'enginyer Alexandre Gustave Eiffel, i va suposar una fita decisiva en la construcció amb ferro.
 • Period: to

  Els primers freds de Miquel Blai

  Els primers freds és una escultura monocroma de Miquel Blai, de la qual n'hi ha diverses versions, almenys una tallada en marbre blanc i una altra en bronze, que va ser exposada per primera vegada a l'Exposició Nacional de Madrid, el 1892. Amb aquesta obra Blai va trencar el llenguatge tradicional realista que s'havia mantingut en tota l'escultura del segle xix.
 • Period: to 193

  L'instauració del sufragi femení a Espanya

  La primera vegada que es va reconèixer a Espanya el sufragi femení va ser en la Constitució de 1931 de la Segona República Espanyola, encara que en les eleccions a Corts Constituents de juny de 1931 que es van realitzar per sufragi universal masculí, a les dones se'ls va reconèixer el dret a l'sufragi passiu.
 • Period: to

  Guernica de Picasso

  El Guernica de Picasso mostra persones, animals i edificis destrossats per la violència i el caos generat per les bombes. L'austeritat cromàtica convé al tema del quadre. La primera imatge que Picasso va rebre del bombardeig va ser a través dels diaris francesos, fet que propicia la teoria que va interioritzar l'horror que allò va suposar, reflectint-lo amb tons negres i blancs.
 • Period: to

  Cartel de les Guerilla Girls '' Do women have to be naked to get into the Met. Museum''

  Son un conjunt d'artistes feministes que va néixer a Nova York el 1984, van prendre aquest nom perquè feien servir tàctiques de guerrilla per promocionar la presència de la dona en l'art. Llur primer treball fou desplegar pòsters als carrers de Nova York per denunciar el desequilibri de gènere i de raça dels artistes representats en galeries i museus. Al llarg dels anys van estendre llur activisme fins a Hollywood.