Eix cronològic

  • 555

    Jadiya

    Jadiya bint Juwáylid era la primera muller del Profeta d'Islam Muhammad. Era la filla de Juwaylid ibn Asad i de Féima bint Zaida, pertanyent al clan Banu Quraysh. Ella és important a Islam com la primera muller del Profeta Muhammad, i és considerada com "la mare d'Islam". Tres de les seves filles casarien amb Califes:
    Ruqayyah, que casaria amb Caliph Uthman Ibn Affan.
    Umm Kulthum, que també casaria amb Uthman Ibn Affan.
    Fulima, que casaria amb Caliph Ali ibn Abi Tálib.
  • 570

    Mahoma

    Va ser el fundador de l'Islam. En la religió musulmana, Muhammad es considera "l'últim dels profetes l'últim d'una cadena llarga de missatgers enviats per Déu per actualitzar el seu missatge, els predecessors del qual inclouria Abraham, Moisès, i Jesús de Natzaret. Al seu torn, Bahà'Isaisme el venerà com un dels profetes o "manifestació de Déu", els ensenyaments del qual haurien estat actualitzades pels de Bahà'u'llàh, fundador d'aquesta religió.
  • 622

    L'Hègira

    L'Hegira, és quan el Profeta Mahoma marxava de Mecca a la ciutat Santa de Medina, on passava la resta de la seva vida. Muhammad ja tenia uns quants seguidors, però alhora també tenia molts detractors, la persecució que exercien sobre ell, li provocava marxar de Mecca, el destí era donat per Allah.
    El viatge que va prendre amb els seus seguidors, va durar 69 dies, va arribar a Medina el 24 de setembre. El terme "hériga" simbolitza qualsevol fuita o emigració equivalent.
  • 632

    Guerres Ridda

    Les guerres de la Ridda, també conegudes com les guerres d'apostasia, eren una sèrie de campanyes militars contra la rebel·lió d'algunes tribus àrabs contra el califa Abu Bakr en 632 i 633 DC, una vegada que el Profeta Muhammad havia mort.
  • 632

    Mort de mahoma

    La seva mort provoca que els seus seguidors vulguin expandir la l'islamísme. A causa d'això hi ha moltes guerres, molts anys de caminar i molta més gent amb la mateixa creença.
  • 656

    Primera fitna

    La primera fitna o primera guerra islámica (656-661) fue una guerra civil con repercusiones esenciales en el joven califato islámico. Se originó por las divergencias en cuanto a la muerte y sucesión del anterior califa Uthman. Significó la primera división religiosa de la Umma entre los que más tarde se denominarían suníes, chiíes y jariyíes.
  • 661

    Califat Omeia

    El Califat omeia era un llinatge àrab que exercí el poder de Caliph, primer a l'est, amb capital a Damasc, i després a al-Andalus, amb capital a Còrdova. El terme Umayya prové d'un avantpassat de la família, Umayyad. Estrictament parlant, la dinastia comença amb Mu'awiya I, i acaba amb Marwán II, amb la revolució dels Abbànides en 750.
  • 680

    Segona fitna

    La segona guerra fitna o segona guerra civil islàmica fou una època de desordre polític i militar amb una sèrie de conflictes que aparentment no estaven directament connectats entre si que van tenir lloc al món islàmic durant el govern dels primers Califes omeies, després de la mort de Muawiya I. El segon Fitna era un moment de complexitat en el món islàmic i augmentava la bretxa entre sunnis i Shia.
  • 746

    Tercera fitna

    La tercera Fitna va ser una sèrie de guerres civils i revoltes contra el Califat omeia que va començar amb l'enderrocament de Caliat Walid II el 744 i va acabar amb la victòria de Marwan II sobre diversos rebels i rivals que van disputar el Califat en 747. No obstant això, l'autoritat Omeia no es va recuperar completament amb el Marwán II, i la guerra civil va continuar fins i tot després de la revolta d'Abasi (746-750), que va acabar amb el domini de Umeya i va establir l'Abasi.
  • 1258

    Batalla de Bagdad

    La batalla de Bagdad en 1258 va ser un acte d'armes que va concloure amb la victòria del cap mongol Hulagu Khan, nét de Genguis Khan i germà del cap Suprem mongol Mongke Khan, sobre el Califat abbàssida i culminat en la presa, saqueig i incendi de Bagdad.