Cebca0f6 2b0e 424e a0ba 7b94db04c2dc

Edat Moderna

 • Period: 1301 to

  Humanisme

  L'humanisme va ser un moviment filosòfic, intel·lectual i cultural europeu sorgit al segle XIV, i que es basava en la integració de certs valors considerats universals i inalienables de l'ésser humà.
 • Period: 1401 to 1501

  Renaixement

  El Renaixement és una nova concepció de l’art que es va desenvolupar els dos primers
  segles de l’Edat Moderna (XV i XVI) i va estar fortament vinculada a la revolució cultural
  de l’humanisme.
 • 1440

  Creació del David de bronze de Donatello di Niccolò

  Creació del David de bronze de Donatello di Niccolò
  És una escultura de bronze de 158 cm d'alçada, obra de l'escultor italià Donatello. ... Era la primera vegada que un escultor s'atrevia a crear un nu masculí des de l'Antiguitat clàssica. I també era l'inici per alliberar l'escultura de el marc arquitectònic.
 • 1442

  Conquesta del Regne de Nàpols

   Conquesta del Regne de Nàpols
  En 1442 Alfons V, rei d'Aragó, conquesta Nàpols, que havia Estat un domini de la dinastia Angevina des de l'any 1.266.
 • 1453

  L’Imperi Otomà conquesta Constantinoble

  L’Imperi Otomà conquesta Constantinoble
  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans, ocorreguda el 29 de maig de 1453 (d 'ACORD amb el calendari julià), va ésser un fet històric que, a la periodització clàssica, i Segons Alguns historiadores, marca el final de l'Edat Mitjana a Europa i el final de l'últim vestigi de l'Imperi romà d'Orient.
 • 1455

  Invenció de la Impremta

  Invenció de la Impremta
  Se li atribueix la invenció a l'Alemany Johannes Gutenberg, l'anomenat "Pare de la Impremta" després d'una gran controvèrsia per disputar-se la glòria d'aquest títol entre alemanys, italians, francesos i holandesos.
 • 1469

  Casament d’Isabel de Castella amb Ferran d’Aragó

  Casament d’Isabel de Castella amb Ferran d’Aragó
  Octubre de l'any 1469 es va produir al palau dels Viver de Valladolid un dels matrimonis que més transcendència han tingut per a la història de la península ibèrica; el de Ferran d'Aragó i Isabel de Castella, que més endavant serien coneguts com els Reis Catòlics. Tenien 17 i 18 anys respectivament, uns jovenets encara -potser no tant per la mitjana d'edat de l'època-, i per descomptat no ho van tenir fàcil.
 • 1478

  Creació del Tribunal de la Inquisició

  Creació del Tribunal de la Inquisició
  La Inquisició espanyola o Tribunal de el Sant Ofici de la Inquisició va ser una institució fundada el 1478 pels Reis Catòlics per mantenir l'ortodòxia catòlica en els seus regnes.
 • Period: 1479 to 1516

  Regnat dels Reis Catòlics

  Durant l’edat mitjana, la península ibèrica estava dividida en cinc regnes, els més
  extensos i els més forts dels quals eren Castella i la corona d’Aragó, que al llarg del segle
  XV es van veure immersos en conflictes socials i en guerres civils.
 • 1486

  Sentència arbitral de Guadalupe

  Sentència arbitral de Guadalupe
  La Sentència Arbitral de Guadalupe va ser una resolució jurídica dictada en el Monestir de Santa Maria de Guadalupe, Extremadura, el 21 d'abril de 1486 pel Ferran el Catòlic per alliberar els pagesos remences de Principat de Catalunya dels mals usos a què els tenien sotmesos els seus senyors feudals a canvi de el pagament d'una indemnització.
 • 1490

  Creació de l'Home de vitruvi de Leonardo da Vinci

  Creació de l'Home de vitruvi de Leonardo da Vinci
  Es tracta d'una il·lustració realitzada en un dels diaris d'aquest peculiar geni. Tot i la importància tàcita que li donem a aquest treball, aquest estudi de la geometria i el cos humà és un més dels molts apunts que va realitzar Leonardo.
 • 1492

  Conquesta del Regne de Granada

  Conquesta del Regne de Granada
  La guerra de Granada va ser el conjunt de campanes militars que van tenir lloc entre 1482 i 1492, empreses per la reina Isabel I de Castella i super esposos el rei Ferran II d'Aragó a l'interior de el regne nazarí de Granada, que van culminar amb la Capitulacions de Granada del rei Boabdil
 • 1492

  Expulsió dels jueus de la Corona hispànica

  Expulsió dels jueus de la Corona hispànica
  El 31 de març de 1492 es va dictar el Decret d'Expulsió dels jueus. Aquest decret es conegut también amb el nombre de Decret de l'Alhambra o Edicte de Granada, ja que els Reis Catòlics es trobaven allà des de la conquesta de la ciutat a Inicis de l'any 1.492.
 • 1492

  Descobriment d’Amèrica

  Descobriment d’Amèrica
  S'anomena Descobriment d'Amèrica a l'esdeveniment històric de el 12 d'octubre de 1492, consistent en l'arribada a Amèrica d'una expedició dirigida per Cristóbal Colón por mandats dels Reis Catòlics, Isabel de Castella i Ferran d'Aragó.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  Es coneix com a Edat Moderna a el període històric que succeeix a l'Edat Mitjana i segons alguns autors bé té el seu inici en l'any 1453 després de la Caiguda de Constantinoble en mans dels turcs o bé en l'any 1492 amb el descobriment d'Amèrica
 • 1493

  Segon viatge de Colom a Amèrica

  Segon viatge de Colom a Amèrica
  El segon viatge de Cristòfor Colom va ser una expedició transoceànica Cap al continent Americà, terra descoberta per Colón en super primer viatge.
 • 1497

  Conquesta de Melilla

  Conquesta de Melilla
  L'Ocupació de Melilla va esdevenir al setembre de 1497 quan la flota enviada pel duc de Medina Sidonia Juan Alonso Pérez de Guzmán va ocupar la ciutat nord-africana de Melilla, per mandat dels Reis Catòlics, com a continuació de la Reconquesta.
 • 1498

  Tercer viatge de Colom a Amèrica

  Tercer viatge de Colom a Amèrica
  El tercer viatge de Cristòfor Colom (sortida de Sanlúcar de Barrameda 30 de maig de 1498-llegada a Cadis, 25 novembre de 1500) va ser una expedició transoceànica comandada per Cristóbal Colón que Va tenir com a Objectiu continuar l'exploració de les Noves terres en nombre dels reis d'Espanya.
 • 1502

  Quart viatge de Colom a Amèrica

  Quart viatge de Colom a Amèrica
  El quart viatge de Cristòfor Colom (sortida de Cadis, 9 de maig de 1502; retorn a Sanlúcar de Barrameda, 7 de novembre de 1504) va ser una expedició transoceànica dirigida per Cristóbal Colón amb el propòsit d'Trobar un pas marítim per l'oest Cap a Àsia .
 • 1504

  Creació del David de Michelangelo Buonarroti

  Creació del David de Michelangelo Buonarroti
  Es l'escultura símbol de el Renaixement italià, creada pel pintor i escultor florentí Miquel Àngel Buonarroti. Amb prou feines tenia entre 26 i 29 anys d'edat.
 • 1509

  Conquista de Argel y Bujía

 • 1511

  Raffaello Sanzio pinta l'Escola d'Atenes

  Raffaello Sanzio pinta l'Escola d'Atenes
  Rafael reuneix a l'obra als que a l'edat mitjana es consideraven els pares de la pensada, però prenent de model a personatges públics de l'època, com Leonardo da Vinci encarnant a Plató o Miguel Àngel com Heràclit.
 • 1512

  Conquesta del Regne de Navarra

  Conquesta del Regne de Navarra
  La conquista de Navarra no fue un hecho acontecido solo en 1512, fue una agresión que comenzó en 1054 con la invasión de los territorios occidentales por parte del Rey Fernando I de León que culminó en 1620 con la unión por la fuerza a Francia de la Nabarra continental.
 • Period: 1516 to 1554

  Regnat de Carles I d’Espanya

  Amb els territoris heretats, i a més el nomenament com a
  emperador del Sacre Imperi, Carles I de la Corona Hispànica
  i V d’Alemanya va esdevenir el
  monarca més poderós del seu temps.
 • 1517

  Inici de la Reforma Protestant

  Inici de la Reforma Protestant
  Es coneix com Reforma protestant a el moviment religiós cristià iniciat a Alemanya per Martí Luter, que va portar a un cisma de l'Església catòlica per donar origen a nombroses esglésies agrupades sota la denominació de protestantisme.
 • 1520

  Revolta de les comunitats

  Revolta de les comunitats
  La guerra de les Comunitats de Castella va ser l'Aixecament armat dels anomenats comuners, esdevingut en la Corona de Castella des de l'any 1520 Fins 1522, es Dir, al començament de l'Regnat de Carles I.
 • 1521

  Caiguda de Tenochtitlan

  Caiguda de Tenochtitlan
  El Lloc de Tenochtitlan, la capital de l'Imperi Asteca, va ser Dut a cabo mitjançant la negociació entre els clans locals i les divisions anti-mexicas existents i el conqueridor espanyol Hernán Cortés.
 • 1521

  Batalla de Villalar

  Batalla de Villalar
  La batalla de Villalar va un enfrontament armat lliurat durante la Guerra de les Comunitats de Castella que enfronta el 23 d'abril de 1521 a Villalar a les Forces realistes partidàries del rei
 • 1522

  Primera volta al món

  Primera volta al món
  La expedicions de Magallanes i Elcano va ser una expedició marítima de segle XVI finançada per la Corona espanyola i capitanejada por Fernando de Magallanes. Aquesta Expedició, a el comandament de Juan Sebastián Elcano a super retorn, completant la primera circumnavegació de la Terra en la història.
 • 1525

  Batalla de Pavia

  Batalla de Pavia
  La batalla de Pavía es va lliurar el 24 de febrer de 1525 entre l'exèrcit francès a el comandament del rei Francesc I i les tropes germano-espanyoles de l'emperador Carles V, amb victòria d'aquestes últimes, en les proximitats de la ciutat italiana de Pavia.
 • 1543

  Copèrnic

  Copèrnic
  Proposa l’heliocentrisme de l’Univers.
 • 1543

  Vesalius

  Vesalius
  Descriu l’anatomia, anota i realitza les primeres disseccions del cos humà.
 • 1553

  Servet

  Servet
  Descobreix la circulació pulmonar (o menor) de la sang.
 • 1555

  Pau d’Augsburg

  Pau d’Augsburg
  La Pau d'Augsburg, també anomenada "Pau de les religions", va ser un tracte Signat per Ferran I d'Habsburg, germà i representant de l'emperador Carles V, i les Forces de la Lliga d'Esmalcalda
 • Period: 1556 to

  Regnat de Felip II

  Carles I va abdicar pel seu fill Felip II, que va
  heretar tots els seus territoris a Europa i a Amèrica, llevat
  d’Àustria i el títol d’emperador del Sacre Imperi. Felip II es
  va esforçar a mantenir i ampliar l’imperi i a trobar la
  manera de gestionar-lo.
 • 1561

  Madrid es converteix en la capital de l’Imperi.

  Madrid es converteix en la capital de l’Imperi.
  Des entónces Madrid ha Estat la capital d'Espanya, excepte: Entre 1519 i 1561 Toledo ser capital d'imperi espanyol amb Carles V. Entre 1601 i 1606 que la capitalitat va passar a Valladolid.
 • 1568

  Independència d’Holanda

  Independència d’Holanda
  Els holandeses van lluitar por sumi independència d'Espanya, el que va originar la Guerra dels vuitanta Anys (1568 a 1648). Set províncies rebels es van unir a la Unió d'Utrecht en 1579 i van formar la República dels Set Països Baixos Units (también coneguda com les "Províncies Unides").
 • 1568

  Insurrecció de les Alpujarras

  Insurrecció de les Alpujarras
  La rebel·lió de les Alpujarras va ser un conflicte ocorregut a Espanya entre 1568 i 1571 durant el regnat de Felip II. L'abundant població morisca del Regne de Granada es va alçar en armes en protesta contra la Pragmàtica Sanció de 1567, que limita les seves llibertats culturals.
 • 1571

  Fundació de la ciutat de Manila

  Fundació de la ciutat de Manila
  Va ser incorporada el 24 de juny de 1571 pel conquistador espanyol Miguel López de Legazpi. Manila es va convertir finalment en el centre de les activitats espanyoles a l'Extrem Orient i destinació de la ruta comercial de l'Galeón d'Acapulco a Manila, el qual connectava a l'Amèrica Espanyola amb Àsia.
 • 1571

  Batalla de Lepant

  Batalla de Lepant
  La batalla de Lepant va ser un combat naval que va tenir lloc el 7 d'octubre de 1571 prop de la ciutat grega de Nafpaktos.
 • 1579

  Execució de Juan de Lanuza

  Execució de Juan de Lanuza
  El decapitat Juan de Lanuza (una història passada) Va succeir un 28 de juliol de 1579. Antonio Pérez, secretari de Felip II es capturat per ordre del rei. Se l'acusa d'estar implicació en l'assassinat d'Escobedo, secretari de don Juan d'Àustria.
 • Derrota de l’Armada Invencible

  Derrota de l’Armada Invencible
  Armada Invencible és un termini pejoratiu d'origen anglès per referir-se a la Gran Armada de 1588, projectada pel monarca espanyol Felip II per destronar a Isabel I i envair Anglaterra. L'atac Va tenir Lloc en el context de la guerra anglo-espanyola de 1585-1604.
 • Mercator

  Mercator
  Idea un sistema de representació cartogràfica de la Terra.
 • Jansen

  Jansen
  Construeix el primer microscopi.
 • Period: to

  Barroc

  El barroc és un estil artístic que va dominar l'arquitectura, la pintura, la literatura i la música a Europa. Per això, tota la cultura que correspon a aquest període, incloent els costums, els valors i les relacions socials, també es denominen com barroques.
 • Galileu

  Galileu
  Construeix el primer telescopi.
 • Expulsió dels musulmans de la Corona hispànica

  Expulsió dels musulmans de la Corona hispànica
  La expulsió dels moriscos de la Monarquia Hispànica ser ordenada pel rei Felip III i aixecada a terme de manera esglaonada.
 • Harvey

  Harvey
  Descobreix la circulació sanguínia.
 • Judici a Galileu Galilei

  Judici a Galileu Galilei
  La sentència signada per Urbà VIII dictaminava que, per al Sant Ofici, Galileu era "vehementment sospitós" d'haver mantingut i cregut una doctrina contrària i falsa a les Sagrades Escriptures ", la copernicana. El científic va ser condemnat de per vida i obligat a abjurar de les seves idees.
 • Descartes

  Descartes
  Elabora el mètode de raonament científic i fa progressar les matemàtiques.
 • Pascal

  Pascal
  Construeix una calculadora mecànica.
 • Torricelli

  Torricelli
  Mesura la pressió atmosfèrica.
 • Boyle

  Boyle
  Descobreix la dilatació dels gasos.
 • Newton

  Newton
  Formula la llei de la gravitació universal