F962ec0a c08d 408b b856 5b701f200782

L’Edad Moderna

 • Period: 1301 to

  Humanisme

  L'humanisme és una corrent cultural que es va estendre per Europa i va canviar la manera de pensar de moltes persones.
  Fins a aquell moment la cultura que tenien era el teocentrisme, aquest defensa que Dèu és el centre del món. En canvi, el pensament humanista defensava a l'antropocentrisme. Aquest, a diferència del teocentrisme, situava a l'ésser humà al centre de la natura.
 • Period: 1401 to 1501

  Renaixement

  El Renaixeiment és una nova concepció de l'art que va aparèixer a Itàlia, i la ciutat de Florència va ser el nucli d'aquest. El Renaixament està relacionat amb el nou corrent cultural de l'època, l'humanisme. S'inspiraven en la cultura grecoromana, buscant la inspiració en les obres i els edificis de l'antiguitat. A part d'artistes, van sorgir grans inventors, filosófs...
 • 1440

  Creació del David de bronze - Donatello di Niccolò

  Creació del David de bronze - Donatello di Niccolò
  El David és una escultura renaixentista feta en bronze, de fet, és una de les més conegudes de Donatello di Niccolò, i és la primera escultura renaixentista feta en bronze totalment nua. La va fer per encàrec de Cosme el Vell per representar el quattrocento italià i es va inspirar en l'Antiguitat Clàssica.
 • 1453

  L’Imperi Otomà conquesta Constantinoble

  L’Imperi Otomà conquesta Constantinoble
  La conquesta de l’Imperi Otomà va fer que els europeus perdessin la comunicació amb Àsia. A partir d’aquí, molts regnes europeus van tractar de buscar un ruta alternativa per arribar a l’Índia i seguir comerciant. Més tard, Cristòfor Colom va presentar la seva idea als Reis Catòlics: creia que, si la Terra era rodona, es podria arribar a Àsia navegant per l’Oceà Atlàntic. Però, no tenia en compte que al mig del trajecte hi havia Amèrica, en aquell moment, un continent desconegut pels europeus.
 • 1455

  Invenció de la impremta - Johannes Gutenberg

  Invenció de la impremta - Johannes Gutenberg
  La impremta va ser inventada per l'alemany Johannes Gutenberg. Fins a aquell moment, els monjos copiaven a mà els manuscrits als monestirs. Però amb l'aparició de la impremta es podien fer còpies de llibes de manera més ràpida.
  No obstant, aquest invent no va agradar a l'Església i van anunciar que els llibres que s'imprimein havien de ser aprovats per ells, sino, serien acusats a pena d'excomunió.
 • 1469

  Casament d’Isabel de Castella amb Ferran d’Aragó

  Casament d’Isabel de Castella amb Ferran d’Aragó
  El casament d’Isabel de Castella amb Ferran d’Aragó va suposar la unió dels dos regnes més poderosos de la Península Ibèrica. No obstant, aquesta unió no unificar els dos regnes, cada un va seguir tenint les seves fronteres, les seves lleis, corts i institucions pròpies, les seves monedes i sistemes fiscals. Per tant, la finalitat era treballar conjuntament en la política d'exterior i en la matèria religiosa.
 • Period: 1476 to 1516

  Regnat dels Reis Catòlics

  El regnat dels Reis Catòlics va marcar el pas de l’Edat Mitjana a l’Edat Moderna. Aquest regnat va començar amb la unió dels dos grans regnes de la Península Ibèrica amb el matrimoni de Ferran d’Aragó i Isabel de Castella. Una vegada units van crear la monarquia dual, que permetia que els dos regnes tinguessin les seves pròpies lleis i tradicions, però governades pels mateixos monarques. Una de les finalitats dels reis era aconseguir la unificació religiosa catòlica i expandir les fronteres.
 • 1478

  Creació del Tribunal de la Inquisició

  Creació del Tribunal de la Inquisició
  La creació del Tribunal de la Inquisició va ser una eina que van utilitzar els Reis Catòlics per aconseguir unificar la religió. En concret, aquest tribunal era l’encarregat de jutjar als sospitosos d’heretgia o de delictes de la fe cristiana, i, en cas de ser condemnats, sancionar-los amb càstigs exemplars.
 • 1486

  Sentència arbitral de Guadalupe

  Sentència arbitral de Guadalupe
  La Sentència arbitral de Guadalupe va ser una de les mesures que va utilitzar Ferran II per millorar l’economia d’Aragó, que estava molt afeblida després de la pesta negra (1349) i de la guerra catalana. Aquesta sentència tenia la finalitat d’acabar amb el conflicte que tenien els pagesos amb els seus senyors, ja que deien que es trobaven en unes condicions abusives.
 • 1487

  Pastoral del papa Innocenci VIII

  Pastoral del papa Innocenci VIII
  El papa Innocenci VIII va publicar un pastoral que la impremta era un avenç profitós per tothom si s'utilitzava de forma correcta, és a dir, imprimint llibres aprovats per l'Església.
  En canvi, si s'imprimia algún llibre que no hagués estat aprovat seria acusat a pena d'excomunió.
 • 1490

  Creació de l'Home de Vitruvi - Leonardo da Vinci

  Creació de l'Home de Vitruvi - Leonardo da Vinci
  L'Home de Vitruvi va ser un estudi de Leonardo da Vinci sobre les proporcions del cos humà. Aquest estudi el va fer a partir del tractat "De Architectura de Vitruvi".
 • 1492

  Descobriment d’Amèrica

  Descobriment d’Amèrica
  L'arribada de Colom a Amèrica va representar l'inici de l'Edat Moderna. Però el destí de Colom no era Amèrica, era Àsia, ja que pensava que si anaven per Oceà Atlàntic podrien arribar a l’Índia. No obstant, es van trobar amb un continent desconegut pels europeus. Però quan van desembarcar, pensaven que havien aconseguit arribar a Àsia, i van tornar a la Península Ibèrica per dir als monarques que amb aquella ruta alternativa podien arribar a l’Índia.
 • 1492

  Conquesta del Regne de Granada

  Conquesta del Regne de Granada
  La conquesta del Regne de Granada va suposar la caiguda de l’últim territori governat pels musulmans en la Península Ibèrica. Per aconseguir-ho, van estar en guerra amb els hispànics durant els anys 1482 i 1492, i, en aquest últim, Boabdil,que era l’últim nassarita, va rendir-se i Granada va passar a formar part del Regne de Castella.
 • 1492

  Expulsió dels jueus de la Corona hispànica

  Expulsió dels jueus de la Corona hispànica
  Com els Reis Catòlics volien aconseguir una unificació religiosa, van obligar a tots els jueus que vivien en la Corona hispànica a abandonar-la o a convertir-se al cristianisme, aquests jueus que van canviar de religió a la cristiana s'anomenaven conversos.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  L'Edat Moderna va començar al 1492 amb el descobriment d'Amèrica i va acabar al 1789 amb l'inici de la Revolució Francesa.
  En aquesta etapa van haver molts científics i artistes es van canviar la manera de percebre el món. Van fer molts descobriments i invencions. no obstant, molts els van fer inspirant-se en la cultura grecoromana. Durant aquest període de temps va haver una recuperació demogràfica i econòmica ja que moltes epidèmies van desapareixer i la demanda d'aliments va augmentar.
 • 1493

  Segon viatge de Colom a Amèrica

  Segon viatge de Colom a Amèrica
  El segon viatge de Colom a Amèrica va ser al 1493 va ser finançat pels Reis Catòlics. Per l’expedició van utilizar 17 vaixells i 1200 homes amb la finalitat de crear la primera colònia comercial a Hispaniola.
 • 1497

  Conquesta de Melilla

  Conquesta de Melilla
  Al nord d’Àfrica hi havien barbarescos, pirates musulmans, que tractaven d’avançar pel Mediterrani. Aleshores, els monarques van decidir conquerir Melilla (1497), Alger i Bugia (1510) per frenar a aquests pirates.
 • 1498

  Tercer viatge de Colom a Amèrica

  Tercer viatge de Colom a Amèrica
  Durant el tercer viatge Colom va aconseguir arribar a la costa sud d’Amèrica i va descobrir la desembocadura de l’Orinoco i les illes de Martinica i Trinitat.
 • 1502

  Expulsió dels musulmans de la Corona hispànica

  Expulsió dels musulmans de la Corona hispànica
  Quan van conquerir el Regne de Granada van assegurar als musulmans que podrien seguir practicant la seva religió, l’Islam, i que podrien seguir mantenint les seves costums i tradicions. No obstant, al 1502 van ser obligats a convertir-se en cristians, els que van acceptar ser batejats van ser anomenats moriscos, o a abandonar la Corona hispànica.
 • 1502

  Quart viatge de Colom a Amèrica

  Quart viatge de Colom a Amèrica
  Durant el quart viatge van explorar les illes del Carib i les costes d’Amèrica Central.
 • 1504

  Creació del David - Michelangelo Buonarroti

  Creació del David - Michelangelo Buonarroti
  El David és una escultra renaixentista feta per Michelangelo Buonarro. Va ser esculpida en marbre blanc de Carrara. Aquesta estatua representa a un heroi de la Bíblia. És el Rei David preparant-se per enfrontar-se a Goliat.
  Avui en dia es troba a la Galleria dell'Accademia (Florència).
 • 1504

  Conquesta del Regne de Nàpols

  Conquesta del Regne de Nàpols
  Els Reis Catòlics es volien convertir en una gran potència en el Mediterrani, per això, es va decidir enfrontar a França, que volia conquerir Nàpols, en aquell moment governat per un descendent de la casa d’Aragó. Al 1504 va aconseguir vèncer als francesos a Nàpols i el va conquerir. A més, va expulsar als francesos del sud d’Itàlia.
 • 1510

  Conquesta d’Alger i Bugia

  Conquesta d’Alger i Bugia
  Al nord d’Àfrica hi havien barbarescos, pirates musulmans, que tractaven d’avançar pel Mediterrani. Aleshores, els monarques, van decidir conquerir Melilla (1497), Alger i Bugia (1510) per frenar a aquests pirates.
 • 1511

  Escola d'Atenes - Raffaello Sanzio

  Escola d'Atenes - Raffaello Sanzio
  L'Escola d'Atenes és un quadre renaixentista pintat per Raffaello Sanzio amb l'encàrrec de decorar amb frescos el Palau Apostòlic del Vaticà.
  En aquesta obra es veuen representat els diferents filòsofs de l'antiguitat clàssica, no obstant, encara no estan determinats quins són, però si saben que els que es troben en el centre del quadre són Plató i Aristòtil.
 • 1515

  Conquesta del Regne de Navarra

  Conquesta del Regne de Navarra
  Quan Navarra va fer una aliança amb França, Ferran va decidir enviar un exèrcit per valer els seus drets dinàstics hereditaris. Més tard, 1515 es va incorporar a Castella, però conservant les seves pròpies lleis i institucions.
 • Period: 1516 to 1556

  Regnat de Carles I d’Espanya i V d'Alemanya

  Carles I va heretar els territoris dels antics Reis Catòlics va tractar de defensar els seus territoris i mantenir el catolicisme. Durant el seu regnat va tenir conflictes amb França per aconseguir en control de la Península Italiana, amb Alemanya per evitar l’avenç del protestantisme i amb els turcs per evitar la seva expansió. A més, el rei no parlava castellà i quasi no estava en el seu regne. A conseqüència els habitants van fer la revolta de comunitats per lluitar.
 • 1517

  Inici de la Reforma Protestant

  Inici de la Reforma Protestant
  La Reforma Protestant va sorgir per la publicació de "les 95 tesis", una crítica de Martí Luter dirigida a la doctrina catòlica i a la jerarquia eclesiàstica. També volia desenvolupar tres principis basics: la salvació mitjançant la fe, l'autoritat de la Bíblia i el sacerdot universal.
  A partir de les tesis van sorgir tres Esglésies protestants: Luterana, Calvinista i Anglicana.
  Aquestes tesis van molestar a l'Església i va tractar de frenar l'expansió protestant amb la Contrareforma.
 • 1517

  Fundació de la ciutat de Manila

  Fundació de la ciutat de Manila
  Després d’anys d'expedició, Núñez de Balboa va divisar l’Oceà Pacífic des de Panamà, però no va ser fins a alguns anys després que Miguel López de Legazpi i Andrés Urdaneta van aconseguir obrir una ruta per poder arribar al sud-es asiàtic. Aleshores, al 1517 es va fundar la ciutat de Manila i les illes FIlipines, en honor al rei Felip II.
 • 1520

  Revolta de les comunitats

  Revolta de les comunitats
  Quan Carles I va arribar a la Península Ibèrica no sabia parlar castellà i només es va preocupar per les corts quan va necessitar diners per ser coronat, a més, passava molt temps lluny dels regnes peninsulars Això va fer que la noblesa considerés que era rei estranger i la desconfiança va fer que hi hagués la revolta de les comunitats (1520-1521). Els habitants protestaven per la política econòmica i la manca de respecte a les llei.
 • 1521

  Batalla de Villalar

  Batalla de Villalar
  La revolta de les comunitats va ser una protesta dels habitants, principalment de Castella, per queixar-se de la política econòmica i la manca de respecte a les lleis. Però el conflicte va acabar en le camp i es van produir revoltes antisenyorials. Hi van haver dos exèrcits, el Comuner i les tropes imperials. El primer va ser derrotat a la batalla de Villalar, i els seus principals dirigents, Padilla, Bravo i Maldonado, van ser executats.
 • 1521

  Caiguda de Tenochtitlán

  Caiguda de Tenochtitlán
  Hernán Cortés va conquerir l’Imperi Asteca (1518-524). Els asteques van resistir en la capital durant molt temps però Cortés va capturar a Moctezuma, l’emperador, i va aconseguir enderrocar-los a la batalla d’Otumba, que va suposar la caiguda de Tenochtitlán. Aquesta conquesta va fer que es poguessin fer noves expedicions: cap al sud, que van arribar a la Península del Yucatán i pel nord Alvar Núñez Cabeza de Vaca va arribar a Florida i als territoris dels indis Apalatxes, Texas i Califòrnia.
 • 1522

  Primera volta al món

  Primera volta al món
  El Regne de Castella al 1519 va organitzar una expedició amb 5 naus i 250 marines que tenien la finalitat d’arribar a les illes de les Espècies navegant cap a l’oest. Aquesta missió era dirigida pel portugués Fernão de Magalhães, però el 27 d’abril de 1521 va morir a Filipines durant un atac dels indígenes. Aleshores el vasc Juan Sebastián Elcano es va convertir en el comandant. Tres anys després, al 1522, l’expedició es va acabar i es va demostrar que la Terra és rodona.
 • 1525

  Batalla de Pavia

  Batalla de Pavia
  Carles I va heretar la Corona Hispànica i va centrar la seva política exterior en defensar les fronteres i en mantenir el catolicisme. Però un dels principals problemes que va tenir durant el seu regnat va ser la rivalitat que tenia amb França (borbons) per aconseguir el control de la Península Itàlica. De fet, un dels seus principals rivals era Francesc I de Borbó que va ser derrotat a la Batalla de Pavia. Això va suposar que el territori de Milanesat s’incorporés a l’Imperi Hispànic.
 • 1534

  Església Anglicana - Enric VIII

  Església Anglicana - Enric VIII
  Enric VIII va ser l'impulsor de l'Església Anglicana, una religió protestant.
  El monarca va decidir crear aquesta Església quan el Papa no va voler otorgar-li l'anul·lació del matrimoni i va decidir utilitzar la llei de Supremacia, per separar-se de Roma i per fer-se el cap de l'Església d'Anglaterra.
 • 1536

  Església Calvinista - Joan Calví

  Església Calvinista - Joan Calví
  Joan Calví va ser l'impulsor de l'Església Calvinista, una religió protestant.
  Al 1536 va publicar el "Institutio Christianae Religionis", un llibre en el que va incloure en què consistia aquesta religió: es basa en la predestinació, és a dir, que només algunes persones poden aconseguir la salvació, i que les altres seran condemnades.
  També diu que el per dignificar a l'ésser humà s'ha de treballar, i que si tens èxit en els negocis és una senyal de que estas predestinat.
 • 1540

  Fundació de la Companyia de Jesús

  Fundació de la Companyia de Jesús
  La Companyia de Jesús va ser una ordre fundada per Sant Ignasi de Liola que va formar part de la Contrareforma. De fet, van ser un dels instruments més importants per frenar l'expansió del protestanisme. Està formada per cleregues regulars que són coneguts com jesuïtes i depenien directament del papa.
 • 1542

  Congregació de Sant Ofici

  Congregació de Sant Ofici
  La Congregació de Sant Ofici o inquisició romana va ser creada pel papa per lluitar contra els protestants. És a dir, era un tribunal eclesiàstic que perseguia i castigava a les persones que no cumplia les normes de l'Església.
  Aquestes persones eren sotmeses a un judici públic que rebia el nom d'acte de fe: havien d'abjurar les seves creences per poder tornar el si a l'Església. Si no ho feien podien arribar a ser condemnats a la foguera.
 • 1543

  Proposició de l’heliocentrisme de l’Univers - Nicolau Copèrnic

  Proposició de l’heliocentrisme de l’Univers - Nicolau Copèrnic
  Fins aquell moment l'Univers seguia el model del geocentrisme que deia que la Terra és el centre i que el Sol i els altres planetes giren al voltant d'aquesta. Però, Nicolau Copèrnic al 1543 va proposar el model de l'heliocentrisme que defensa que el Sol és le centre i que la Terra i els altres planetes giren al voltant de l'estrella.
 • 1543

  Anatomia: s'anoten, es descriuen i es realitzen les primeres disseccions del cos humà - Andreas Vesalius

  Anatomia: s'anoten, es descriuen i es realitzen les primeres disseccions del cos humà - Andreas Vesalius
  Andreas Vesalius va ser un metge que va viure durant le Barroc i que va escriure el llibre "De humani corporis fabrica libri septem"(Estructura del cos humà, en set llibres). Aquest volum té anotacions, dibuixos i la descripció de tota l'anatomia del cos humà. Per fer aquesta investigació va desseccionar a les persones que eren condemnades a mort.
 • Period: 1545 to 1563

  Concili de Trento

  El concili de Trento va ser un instrumnt que va utilitzar l'Església per començar la Contrareforma, és a dir, per frenar l'expansió del protestanisme. El concili el va fundar el papa Pau III.
  Per aconseguir frenar als protestants van establir els dogmes i els ritus de compliment obligatori per a tots els catòlics. Es van celebrar discontinuament des del 13 de desembre del 1545 fins al 4 de desembre del 1563.
 • 1553

  Descobriment de la circulació pulmonar de la sang - Miquel Servet

  Descobriment de la circulació pulmonar de la sang - Miquel Servet
  Miquel Servet va ser un teòleg i metge, que va investigar el recorregut sanguini, i va descobrir que hi ha una circulació menor que va rebre el nom de circulació pulmonar o menor. Va decidir investigar el circuit de la sang per poder comprendre millor la naturalesa de l'ànima.
  No obstant, les idees de Servet sobre l'ànima es van considerar una heretgia, per això va ser condemnat a mort aquell mateix any.
 • 1555

  Pau d’Augsburg

  Pau d’Augsburg
  Carles I va heretar la Corona Hispànica i va centrar la seva política exterior en defensar les fronteres i en mantenir el catolicisme. Però un dels principals problemes que va tenir durant el seu regnat va l’expansió del protestantisme per Alemanya. Ell volia mantenir el catolicisme, però un dels prínceps va recolzar aquesta nova religió, i va intentar negociar. Però, a l esclatar una guerra, Carles I va decidir signar la Pau d’Augsburg, en la que acceptava l’expansió del protestantisme.
 • Period: 1556 to

  Regnat de Felip II

  Carles I va abdicar i el seu fill Felip II va heretar tots els territoris i va tractar de mantenir, trobar, gestionar els territoris i mantenir la Contrareforma (va perseguir als musulmans i als jueus). Va haver d’enfrontar moltes guerres, com la batalla de Saint- Quentin que va acabar amb França, contra Anglaterra ja que emparaven a protestants i atacaven la flota espanyola, contra els musulmans (batalla de Lepant) per evitar el seu avenç i als Països Baixos ja que s’havia difós el calvinisme.
 • 1561

  Madrid es converteix en la capital de l’Imperi

  Madrid es converteix en la capital de l’Imperi
  Felip II va decidir que que Madrid sería la capital del seu imperi ja que es troba en el centre de la Península Ibèrica. A partir del moment en que Madrid es va convertir en la capital, va augmentar de territori i d’habitants. A més, Felip II va governar des d’allà, ja que va decidir encarregar-se personalment del govern de la Corona Hispànica.
 • 1568

  Insurrecció de Las Alpujarras

  Insurrecció de Las Alpujarras
  Com Felip II volia imposar el catolicisme, va intentar que els jueus i els moriscos no practiquessin la seva religió. Per aquesta raó, van ser perseguits, jutjats per la inquisició i es va imposar la llei de “puresa de sang”. Cal destacar la persecució dels moriscos granadins: tenien prohibit utilitzar la seva llengua, vestits i costums propis. Això va causar la insurrecció de Las Alpujarras, que va acabar 3 anys després amb la dispersió de 80.000 moriscos cap a altres zones de la Península.
 • 1571

  Batalla de Lepant

  Batalla de Lepant
  Felip II va heretar el regne del seu pare, Carles I, i va tractar de mantenir, ampliar i gestionar l’imperi. A més, va seguir amb el projecte de la Contrareforma. Però per poder seguir mantenint les fronteres va haver de frenar l’expansió musulmana pel Mediterrani va crear un flota aliada amb el papat, la Corona Hispànica i Venècia que es va enfrontar als turcs i els va derrotar en al batalla de Lepant.
 • 1579

  Independència d’Holanda

  Independència d’Holanda
  Felip II volia continuar amb el projecte de la Contrareforma, però per poder mantenir-la es va haver d'enfrontar als Països Baixos, ja que havien difós el calvinisme, una religió derivada del protestantisme. Però com els habitants es negaven a pagar impostos a la Corona Hispànica els holandesos i els hispànics es van enfrontar i van acabar amb la independització d’una part del territori que es va anomenar Províncies Unides.
 • Derrota de l’Armada Invencible

  Derrota de l’Armada Invencible
  Felip II va heretar el regne del seu pare, Carles I, i va tractar de mantenir, ampliar i gestionar l’imperi. A més, va seguir amb el projecte de la Contrareforma. Però per poder aconseguir els seus propòsits va haver d’enfrontar moltes guerres, un exemple és la que va fer contra Anglaterra, ja que emparava protestants i atacava els vaixells espanyols que comerciaven amb Amèrica. Va enviar a l’Armada Invencible que va ser derrotada per una tempesta a la costa anglesa i pels filibotes.
 • Execució de Juan de Lanuza

  Execució de Juan de Lanuza
  Felip II va cometre un altre conflicte greu: volia posar la seva autoritat per sobre de les lleis d’Aragó. El cas evident va ser Antonio Pérez, el secretari de Felip II. Va ser acusat de conspiració i va anar a Aragó a exigir la protecció dels furs. Felip II no va tenir en compte les lleis aragoneses i va entrar a Saragossa amb l'exèrcit. Com el Justícia d’Aragó Juan de Lanuza havia donat protecció a Antonio Pérez, va ser executat i el rei va decidir imposar la seva llei per sobre dels furs.
 • Idea d'un sistema de representació cartogràfica de la Terra - Gerardus Mercator

  Idea d'un sistema de representació cartogràfica de la Terra - Gerardus Mercator
  Gerardus Mercator va ser un cartògraf que va idear un sistema de representació cartogràfica de la Terra. Aquest nou sistema consistia en projectar una part de la Terra que és esfèrica, sobre una superfície plana.
  Aquest tipus de representació va permetre als navegants crear rutes marítimes de forma fàcil.
 • Construcció del primer microscopi - Zacharias Janssen

  Construcció del primer microscopi - Zacharias Janssen
  Zacharias Janssen va ser un fabricant d'ulleres que va construir el primer microscopi de lent única (microscopi simple) i del microscopi compost.
 • Period: to

  Barroc

  L'època del Barroc va estar plena de crisi i canvis: van aparèixer nous artistes que van ajudar a l'Església i a les monarquies a consolidar el poder, és a dir, a tornar-se més importants del que ja eren fent propaganda, per altra banda, va aparèixer la ciència moderna amb la que van consolidar els principis generals (l'empirisme i el racionalisme), i junts van crear el mètode científic que relaciona l'exerimentació, l'aplicació de les matemàtiques i de lleis a les investigacions.
 • Construcció del primer telescopi - Galileu

  Construcció del primer telescopi - Galileu
  Galileo Galilei va ser un físic, matemàtic i filòsof toscà que va millorar l'invent del telescopi. Per aquesta raó també s'el coneix pel nom de "el pare de l'observació astronòmica".
  Gràcies al telescopi va poder observar les llunes de Júpiter i les va anomenar Planetes Medicians.
  Aquestes observacions dels satèl·lits de Júpiter van permetre a Galileu defendre la teoria del model heliocèntric de l'Univers fet per Copèrnic.
 • Circulació sanguínia - William Harvey

  Circulació sanguínia - William Harvey
  William Harvey va ser el metge anglès que va descriure i explicar correctament i amb detall el sistema de circulació sanguínia i les propietats de la sang que es bombejada pel cor.
  La seva teoria de la sang va ser publicada al seu llibre "De motu cordis"
 • Judici de Galileu

  Judici de Galileu
  Copèrnic va proposar el model heliocèntric de l'Univers, i anys després, Galileu el va defensar amb proves més fiables ja que va tenir la oportunitat d'observar els planetes gràcies al seu invent, el telescopi.
  L'Església no estava d'acord amb aquest model ja que ells defensaven el geocentrisme. Per aquest desacord Galileu va ser jutjat. El van sentenciar a que estigues sota arrest domiciliari.
 • Elaboració del mètode de raonament científic - René Descartes

  Elaboració del mètode de raonament científic - René Descartes
  Descartes va ser un filòsof, matemàtic i científic que va elaborar el mètode de raonament científic que va permetre un avenç de les matemàtiques. Aquest està explicat en quatre pasos en un llibre que es diu "Discurs del Mètode":
  1. No dir que una cosa és vertadera si no hi ha una evidència que ho aprovi.
  2. Dividr les dificultats en el major nombre per trobar la millor solució.
  3. Ordenar els pensaments segons els més simples als més difícils de conéixer.
  4. Assegurar-se de no ometre res.
 • Construcció d'una calculadora mecànica - Blaise Pascal

  Construcció d'una calculadora mecànica - Blaise Pascal
  Blaise Pascal va construir la calculadora mecànica amb l'objectiu d'ajudar al seu pare, un recaptador d'impostos.
  Aquesta calculadora estava impulsada per rodes que permetien fer el càlcul de sumes.
  La calculadora mecanica de Pascal va rebre el nom de Pascalina.
 • Pressió atmosfèrica - Evangelista Torricelli

  Pressió atmosfèrica - Evangelista Torricelli
  Torricelli va ser un físic i matemàtic italià del barroc conegut per ser l'inventor del baròmetre i descobridor la pressió atmosfèrica.
  El baròmetre serveix per mesurar la pressió atosfèrica i el va utilitzar per demostrar l'existència d'aquesta. Per fer-ho va omplir de mercuri un tub d'un metre i el va invertir sobre un bol ple de mercuri. Aleshores el nivell de mercuri del tub va baixar ja que la pressió atmosfèrica tendeix a equilibrar els cossos i per fer-ho, ha de buidar una mica el tub.
 • Dilatació dels gasos - Robert Boyle

  Dilatació dels gasos - Robert Boyle
  Robert Boyle va descobrir la dilatació dels gassos, avui en dia es coneix com la llei de Boyle o com a llei de Boyle-Mariotte. Aquesta diu que, en els gassos ideals, si la temperatura és constant la pressió ha de ser inversament proporcional al volum que ocupa.
 • Lleis del moviment de Newton - Isaac Newton

  Lleis del moviment de Newton - Isaac Newton
  Les lleis del moviment de Newton van ser publicades en el mateix llibre en el que es troben les lleis de la gravitació universal, en el "Philosophiae Naturalis Principia Mathematica".
  Aquestes lleis són en total tres:
  1. Primera llei - principi o llei d'inèrcia
  2. Segona llei - llei fonamental de la dinàmica
  3. Tercera llei - principi d'acció i reacció
 • Llei de la gravitació universal - Isaac Newton

  Llei de la gravitació universal - Isaac Newton
  Isaac Newton va ser un físic, matemàtic i filòsof anglès que va explicar que exsisteix un fenòmen, que reb el nom de gravetat, que fa que dos cossos es sentin atreguts entre ells. I quanta més massa tingui aquests cossos més s'atrauen entre ells.
  Aquesta llei es troba escrita en el seu llibre: "Philosophiae Naturalis Principia Mathematica".
 • Primera màquina de vapor efectiva - Thomas Newcomen

  Primera màquina de vapor efectiva - Thomas Newcomen
  Thomas Newcomen va construir la primera máquina de vapor efectiva inspirant-se en els projectes de Denis Papin. Tot i això, tenia un problema: el funcionament de la màquina es basava en escalfar i en refredar l'aigua repetidament en un dipòsit, causant ruptures en aquest. A conseqüència, el rendiment de la màquina de vapor era baix ja que hi havia una pèrdua energètica. No obstant, més tard aquest problema el va arreglar James Watt.
 • Reparació de la màquina de vapor - James Watt

  Reparació de la màquina de vapor - James Watt
  James Watt, matemàtic, inventor i enginyer escocès, va millorar la màquina de vapor construida per Newcomen.
  La va millorar ja que va aconseguir reparar el problema que tenia la màquina de Newcomen, va posar un condensador separat per evitar que hi hagués una pèrdua d'energia per permetre que la màquina tingués un rendiment més alt. La màquina de vapor d'avui en dia utilitza els mecanismes que va utilitzar James Watt.
 • Period: to

  Revolució Francesa

  L'inici de la Revolució Francesa va representar el final de l'Edat Moderna.
  Aquesta revolució va sorgir peruqè els no privilegiats (burgesia, pagesos...) passaven fam i els privilegiats (reis, noblesa i cleregat) no. El poble va decidir que no podien seguir així i van lluitar pels seus dets.
  Els revolucionaris van guanyar la lluita gràcies a un cop d'estat dirigit per Napoleó Bonaparte.