Timetoast

Edat Moderna

 • 1400

  Renaixament

  Renaixament
  El renaixement és una nova concepció de l'art que és va desenvolupar els dos primers segles de l'edat moderna. El renaixament està fortment relacionat amb l'Humanisme. El renaixement té origen a Italia al segle XIV però va tenir el seu moment mès abundant durant els segles XV i XVI, rao per la qual diem que el renaixement forma part de l'edat moderna.
  Alguns dels artistes: Rafael, Migel Àngel, Leonardo da Vinci...
  Etapes: quattrocento i cinquecento.
 • Period: 1400 to

  Renaixement filosofia humanisme

  Escultura:
  - Volum, profunditat, perspectiva
  - Realisme, detalls
  - Harmonia
  - Sentiment, expresivitat
  Pintura:
  - Colors
  - Personificació de la mitologia
  Arquitectura:
  - Simetria
  - Harmonia
  - Elements classics
  - Senzillesa (per la decoració)
 • 1440

  La imprenta

  La imprenta
  El naixement de la impremta va ser a la Xina, va ser inventada 1440. Quan es reprodueixen per primera vegada i de forma múltiple, dibuixos i textos amb l’ajuda de caràcters d'impremta tallats amb taules de fusta.
 • 1453

  Caiguda de Constantinoble

  Caiguda de Constantinoble
  Constantinoble era una ciutat important de l'imperi romà perquè estava entre Europa i Àsia, es a dir, estaba molt ben situada. Era molt important per el comerç.
  1453: La ciutat va ser conquerida per els Otomans. La caiguda d'aquesta ciutat suposa la fi de l'imperi romà i marca el final de l'edat mitjana a la transició cap a l'edat moderna.
 • 1482

  El naixement de Venus

  El naixement de Venus
  El naixement de Venus és un quadre del pintor italià Sandro Botticelli. Està realitzat en tremp sobre tela. Va ser pintat entre el 1482 i 1486.
 • 1490

  Home de Vitruvi

  Home de Vitruvi
  L’home de Vitruvi és un dibuix realitzat per Leonardo da Vinci. Representa una figura masculina en dues posicions de braços i cames.
 • 1492

  "Descobriment" d'Amèrica

  "Descobriment" d'Amèrica
  Aquest fet va tenir lloc l'any 1492, quan Cristòbal Colón va arribar a les Terres d'Amèrica sense voler, ja que ell tenia un altre destí. Es va colonitzar aquella Terra.
 • 1492

  Colom arriba a Amèrica (quadre)

  Colom arriba a Amèrica (quadre)
  Les menines van ser pintades per Diego de Velázquez en la que ell mateix apareix a l'esquerra. És una de les obres mestres dels pintors espanyols per la seva composició de colors i realisme.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  Tot el període que va durar l'època moderna.
 • 1498

  L'últim sopar

  L'últim sopar
  És el darrer àpat que Jesús va compartir abans de ser crucificat. Es commemora a cada missa i especialment a dijous sant.
 • 1502

  El Tempietto

  El Tempietto
  És una obra molt important en el renaixement i va ser construïda en el Cinquecento el 1502 per Donato d'Angeló Bramant.
 • 1503

  La Monalisa

  La Monalisa
  La Mona Lisa es troba al museu de Louvre, es va dibuixar un esbós del quadre i després va aplicar l'oli diluït en oli essencial. Té una mirada que et segueix.
 • 1504

  David de Miquel Àngel

  David de Miquel Àngel
  El David de Miquel Àngel és una obra artística construïda entre el 1501 i 1504 és al costat de dues altres obres una de les tres millors obres de Miquel Àngel.
 • 1504

  David

  David
  El David és una escultura de bronze de 158 cm d'alçada, obra de l'escultor italià Donatello. L'obra va ser realitzada al voltant de 1440 per encàrrec de Cosme de Mèdici.
 • 1506

  La basílica de St.Pere

  La basílica de St.Pere
  Aquesta figura arquitectònica consta d'una gran riquesa decorativa, a més a més de representar alguns efectes de llum. Està dissenyada per arquitectes com Rafael i més.
 • 1511

  La creació de Adam

  La creació de Adam
  La pintura anomenada creació d'Adam s'inspira en el moment que Déu va crear el primer home, la pintura la va pintar Michelangelo.
 • 1517

  Reforma religiosa

  Reforma religiosa
  Martí Luter va dividir l’església catòlica. Els cristians es van dividir en catòlics, fidels al papa de Roma i reformats/protestants que negaven l’autoritat d’aquest.
 • 1543

  La teoría heliocèntrica

  La teoría heliocèntrica
  Nicolau Copèrnic fou el descobridor de la teoria a l’any 1543 gràcies a llargs períodes de temps observant que no era el Sol que es movia, si no que era la mateixa Terra amb rotació i translació
 • 1543

  La guerra dels 30 anys

  La guerra dels 30 anys
  Conflicte que va tenir lloc a l'Alemanya moderna i a l'Europa central. Les morts totals son entre els 4,5 i els 8M, per malalties o inanició. En algunes zones d'Alemanya es diu que fins a un 60% de la població va morir.
 • 1554

  El perseo cap de Medusa

  El perseo cap de Medusa
  Perseu amb el cap de Medusa, també anomenada el Perseo de Cellini, és una escultura realitzada en bronze per Benvenuto Cellini.
 • 1568

  Guerra dels 80 anys

  Guerra dels 80 anys
  Va ser la revolta triomfant de les set províncies septentrionals dels Països Baixos contra el rei catòlic i romà Felip II. Les províncies meridionals es van sotmetre a Espanya. Al bàndol holandes hi havien Anglaterra i França, i a l’Espanyol el S.I.R
 • Gian Lorenzo Bernini

  Gian Lorenzo Bernini
  és considerat com el gran geni de l'edat moderna. Va ser nascut a 1589 i va treballar com a arquitecte, pintor i escultor.
 • La pietat

  La pietat
  Aquesta obra va ser esculpida per Michelangelo i és considera renaixentista perquè representa l’autonomia de l’art, una de les
  grans caracteristiques del renaixement i a l’hora representa la
  valoració del pensament racional, ja que s’està tenint pietat (és
  representa aquest mateix sentiment a l’obra) així mateix donant-li
  un sentit més profund a l’escultura. Està tallada amb mambre i utilitza la tècnica de la perspectiva, la qual també es representa al renaixement.
 • Societat a l'edat moderna

  Societat a l'edat moderna
  La societat a l'edat moderna estava dividida entre dos grans grups, els privilegiats i els no privilegiats. Els privilegiats eren tots aquells nobles i el clergat. Tots tenien en comú que no pagaven impostos i ocupaven els principals càrrecs del govern.
  Els camperols i la burgesia estava constituïda pels comerciants i els artesans, que d'alguna manera formaven part dels no privilegiats i eren anomenats part del poble. Pagaven impostos i no podien arribar a càrrecs del govern.
 • Característiques del Barroc

  Característiques del Barroc
  -Representa el volum en moviment, per això, l’edifici és concebut com un gran teatre.
  -Feien un gran contrast
  -La línia corba, s’utilitza en murs, façanes, columnes salomòniques sobre elements clàssics.
  - Els edificis són concebuts com a grans escultures i mostren façanes ondulades.
  - Els materials més utilitzats són els clàssics: la pedra, el marbre, la fusta i es dóna molta importància als marbres de color, al bronze, i al guix blanc.
 • Barroc

  Barroc
  El Barroc és una etapa cultural d’Occident que va succeir entre els segles XVII i XVIII, això va ser degut a les lluites religioses d’Europa. Aquesta nova cultura contrastava amb la mentalitat del Renaixement com podria ser l’humanisme, el classicisme...
 • Period: to

  El barroc

  El barroc va ser un altre corrent artística que va aparèixer a l'època moderna, i és caracteritza sobretot per un estil realment molt carregat i per tenir bastanta decoració.
 • Invents - el submarí

  Invents - el submarí
  Va ser inventat per Cornelius Drebbel, a Anglaterra. El submarí és un mitjà de transport totalment cobert que viatja submergit a la mar. Poden servir per a la investigació del fons de l'oceà, ja que els submarins són artefactes que es van dissenyar per poder aguantar millor la pressió submarina (d'allà mateix surt el nom).
 • T. de Santa María

  T. de Santa María
  És un lloc molt important religiós. Es considera una obra arquitectònica que representa al renaixement. Es situa a Todi (Itàlia)
 • Invents - El telescopi

  Invents - El telescopi
  El telescopi va ser inventat per Hans Lippershey . és un artefacte que permet veure objectes molt llunyans amb detall, cosa que no podria fer l'ull humà a simple vista. El telescopi, consta de cinc parts, que són: el tub, un buscador, la montura, el trípode i el portaocular.
 • Invents - El microscopi

  Invents - El microscopi
  Va ser inventat per Galileu Galilei. El motiu per el que va ser inventat, és per poder arribar a veure coses que l'ull humà no pot a simple vista. Va ser un artefacte que realment va tenir bastanta constància, ja que va ajudar molt a una desenvolupació de l'àmbit científic, i més en aquella època.
 • El rapte de Proserpina

  El rapte de Proserpina
  És una escultura que es caracteritza per l'acció en el moviment, l’expressió del sentiment extrem al rostre i per les seves línies corbes i obliqües.
  Esta feta per Gian Lorenzo Bernini.
 • Apol·lo i Dafne

  Apol·lo i Dafne
  És una escultura que captura de forma intensa les emocions, retraten les diferents etapes dels seus canvis. Està creada per Gian Lorenzo Bernini
 • Descobriments - La Terra rodona

  Descobriments - La Terra rodona
  Aquest fet va ser descobert per el físic Galileu Galilei. Va ser un fet bastant important ja que va ajudar a l'exploració científica de l'època i el fet en sí va ajudar al descobriment de nous territoris. A nivell social, va ajudar a que els mariners no tinguessin por de d'arribar d'alguna manera al final de la Terra (ja que pensaben que era plana).
 • La Ronda de la nit

  La Ronda de la nit
  En aquesta pintura les postures són amb moviment i l'ús de la llum li dóna un equilibri que captivarà a l'espectador. És una obra de Rembrandt.
 • La calculadora

  La calculadora
  L'any 1623 Wilhelm Shickard va crea la primera calculadora automàtica i la bateja amb el nombre de “rellotge calculador” i l'any 1642 Pascal crea la primera calculadora mecànica.
 • Invents - El Baròmetre

  Invents - El Baròmetre
  Va ser inventat pel fisic Italia Evangelista Torricceli. El Baròmetre va fer possible la mesura de la pressió atmosfèrica i el més conegut va ser el de mercuri. La seva estructura consta de set parts.
 • La Venus de mirall

  La Venus de mirall
  Observem una dona nua vista d’esquena, la deessa Venus, el rostre de la qual es reflecteix en el mirall sostingut pel seu fill Cupido.
  Les esplèndides tonalitats fan d’aquesta composició una de les obres mestres del Barroc. Diego Velázquez.
 • Las Meninas

  Las Meninas
  Les menines van ser pintades per Diego de Velázquez en la que ell mateix apareix a l'esquerra. És una de les obres mestres dels pintors espanyols per la seva composició de colors i realisme.
 • La Lletera

  La Lletera
  És una pintura que es representa pel color, la llum i el moviment. També, es pot veure la profunditat i perspectiva. Va ser pintada per Johannes Vermeer.
 • Descobriments - La gravetat

  Descobriments - La gravetat
  La gravetat va ser descoberta per Isaac Newton, un matemàtic, físic, filòsof, científic anglès el qual pensava d'una manera diferent, i això és el que el va portar a descobrir les lleis de la gravetat, i com les lleis naturals governen el moviment de la Terra. Els seus descobriments van ser claus per una culminació de la revolució científica. Però que és la gravetat? La gravetat és la força que atreu als cossos al centre de la Terra.
 • Els invàlids

  Els invàlids
  Té una gran riquesa artística, un imponent aspecte coronat per una preciosa cúpula daurada. Està construïda per Jules Hardouin-Mansart.
 • El piano

  El piano
  Va ser inventat a Itàlia per Bartolomeo Cristofor l'any 1690 (XVII).
 • El Retaule de Sant Esteve de Salamanca

  El Retaule de Sant Esteve de Salamanca
  L’exemple del Retaule de Sant Esteve de Salamanca, veiem que utilitza unes columnes salomòniques gegantines. Observem el gust per la profusió d'adorn i els daurats i el ritme dinàmic de les formes corbades.
 • L'electricitat

  L'electricitat
  1752, Benjamin Franklin va reconèixer el llampec com a fenomen elèctric. reconèixer
  - 1820, Hans Christian Orsted va descobrir que la corrent elèctrica crea un camp magnètic.
  -1879, Thomas Edison va inventar la llum elèctrica.
  - segle XIX, Nicolas Tesla va començar a treballar amb la generació, l'ús i la transmissió de corrent alterna.
 • Descobriments - El planeta Urà

  Descobriments - El planeta Urà
  El planeta va ser descobert per William Herschel. Gràcies a aquest descobriment, el món de la astroligia i la ciència va fer i aprofondir en l'estudi del sistema solar. També és va estudiar l'òrbita d'aquest planeta.
 • Revolució francesa

  Revolució francesa
  La revolució francesa va ser una revolució politica que va consistir en l'abolició dels reis i el desplaçament del clergat i l'aristocràcia.
 • El paracaigudes

  El paracaigudes
  André-Jacques Garnerin va ser el primer a dissenyar i provar el paracaigudes. Capaç d’alentir la caiguda d’un home des de l’alt.
 • La mort de Marat

  La mort de Marat
  Pintura de Jacques-Louis David amb la tècnica de l’oli amb pintura. Representa la mort d’un amic seu.
 • Eros i Psique

  Eros i Psique
  Obra realitzada per Antonio Canova, situada en el Louvre a París.