Ledat moderna p point 1 728

EDAT MODERNA

 • 1453

  CAIGUDA DE CONSTANTINOBLE

  CAIGUDA DE CONSTANTINOBLE
  En l'any 1453, la ciutat de Constantinoble va caure en poder dels Turcs. Els quals van pujar molt els preus que havia de pagar la gent cristiana si volien passar per el seu port.
  El port de Constantinoble era un port per el que havien de passar si o si, si volien arribar a orient, llavors els països europeus es van veure obligats a buscar noves rutes
 • 1453

  RECERCA DE NOVES RUTES

  RECERCA DE NOVES RUTES
  Després de la caiguda de Contantinoble, els països cristians es van veure obligats buscar noves rutes per anar a orient. Els primers en començar a fer-ho va ser Portugal, ja que era el país que més s'aprofitava de la ruta per el port de Constantinoble , era el país més pobre i depenia del comerç per sobreviure.
  Van trigar 40 anys en arribar a Madagascar i a l'India.
 • 1518

  PIRATES

  Aruch Barbarroja el pirata que va arribar a prendre possessions a Eivissa, Mallorca, València… Mor en una batalla contra els espanyols, els quals volien conquerir Argeria.
 • 1533

  PIRATES

  Jeireddín Barbarroja (germà d'Aruch Barbarroja)conquista Tunísia, sacseja les Balears, Reggio, Niça i la costa catalana
 • GUERRA DELS 30 ANYS

  GUERRA DELS 30 ANYS
  Els països del nord d'Europa (que eren protestants) declaren la guerra als Habsburg (que eren catòlics) amb l'excusa de la religió, però en realitat era una guerra política, ja que l'objectiu dels països nords d'Europa era ser lliures e independents del domini abusiu dels Habsburg.
 • GUERRA DELS 30 ANYS

  GUERRA DELS 30 ANYS
  Havia 2 bàndols; per un costat estava Holanda(Flandes), Dinamarca, Alemanya recolzats per Anglaterra i França, contra Àustria i Espanya.
 • BANDOLERS

  BANDOLERS
  En l'any 1634, el bandoler més buscat de l'època Serrallonga (Joan Sala) va se executat.
 • GUERRA ENTRE FRANÇA I ESPANYA

  GUERRA ENTRE FRANÇA I ESPANYA
  França declara la guerra a Espanya i envia al nord dels Pirineus un exèrcit de 12.000 sodats, justament a la porta dels territoris catalans.
 • GUERRA ENTRE FRANÇA I ESPANYA

  El rei d'Espanya Felip IV i el seu ministre el Conde Duque de Olivares envien un exèrcit de 12.000 soldats a terres catalanes, i com que abans quan el rei va demanar suport econòmic a Aragó, no li van donar, doncs va decidir que aquests soldats s'intalarien en les cases dels habitants i que ells s'haurien d'encarregar d'alimentar-los.
 • REVOLTA DELS SEGADORS

  REVOLTA DELS SEGADORS
  Els segadors, després d'haver estat un any suportant als soldats els quals els deixaven sense menjar, pegaven a gent per que si, violaven a les dones i noies de les masies,.. Es van revelar.
  Van anar a parlar amb la generalitat, no els van fer cas llavors van anar a buscar al virrei de Catalunya, el qual en s'aventar-se d'això va decidir fugir, els segadors el van enxampar a mig camí i el van matar
 • PACTE DE CERET

  El 7 de setembre de 1640, Pau Claris signa el PACTE DE CERET amb França, en el qual diu que Catalunya se separarà de la resta d'Espanya i s'ajuntarà a França com un territori més, però en forma de república, i França es compromet a respectar els drets, privilegis i llengua de Catalunya.
 • GUERRA DELS 30 ANYS

  En l'any 1548, es signa la Pau de Westfàlia i s'acaba la guerra.
  Espanya queda debilitada, ja que ha perdut un port comercial molt important (Holanda) i Portugal ha obtingut definitivament la independència.
 • ACORD DE PAU

  Felip IV i Catalunya signen un acord de Pau, en el qual Catalunya torna a acceptar a FelipIV com a rei i Catalunya tornarà a ser com abans.
 • GUERRA ENTRE FRANÇA I ESPANYA

  França i Espanya signen el TRACTAT DELS PIRINEUS, en el qual Espanya dona a França una part de Catalunya (la Cerdanya i el Rosselló). I la guerra s'acaba.
 • GUERRA DE SUCCESIÓ

  Mor Carles II Habsburg (rei d'Espanya), sense fills. Deixa per testament (un document legal) on diu que el hereu de la corona d'Espanya ha de ser Felip V dels Borbó; també conegut con a Felip d'Anjou.
  Els Habsburg des de Àustria reclamen el tron d'Espanya amb l'argument de la linia de sang, i proposen a l'Arxiduc Carles dels Habsburg com a nou rei.
 • GUERRA DE SUCCESIÓ

  GUERRA DE SUCCESIÓ
  Comença la guerra.
  Hi ha 2 bàndols, per un costat està Portugal, Holanda, Gran Bretanya, Àustria i més tard la corona d'Aragó, que estaven a favor de l'Arxiduc Carles, contra França i Espanya, que estaven a favor de Felip V dels Borbó.
  La guerra té 2 escenaris molt diferents; en Europa, el bàndol que anava guanyant era el d'Àustria; i en el d'Espanya el bàndol que anava guanyant era el de Felip V.
 • GUERRA DE SUCCESIÓ

  GUERRA DE SUCCESIÓ
  BATALLA D'ALMANSA.
  En la batalla d'Almansa Aragó queda definitivament derrotada per Felip V, el qual ocupa tota Aragó, València i gran part de Catalunya.
 • GUERRA DE SUCCESIÓ

  GUERRA DE SUCCESIÓ
  Mor l'emperador d'Àustria (germà de l'Arxiduc Carles), llavors l'Arxiduc Carles va passar a ser el nou rei.
  Això provoca que es pari la guerra, i els aliats d'Àustria deixen de recolzar l'Arxiduc.
 • GUERRA DE SUCCESIÓ

  En l'any 1713, es signa el TRACTAT DE UTRECHT, en el qual tothom accepta a Feli V com a rei d'Espanya amb el jurament que mai s'ajuntarà amb França.
 • SETGE CIUTAT DE BCN

  SETGE CIUTAT DE BCN
  Després de 13 mesos l'onze de setembre de 1714 la ciutat de Barcelona cau derrotada
 • DECRET DE NOVA PLANTA

  En l'any 1716, es quan tots els elements del territori català perden la seva identitat.(una única llengua, lleis,...)