descobriments segles XV i XVI

Timeline created by miti
In History
 • 1447

  Impremta de tipus movibles

  Impremta de tipus movibles
  Johan Gutenberg (també escrit en ocasions Gutemberg; Magúncia, Sacre Imperi Romà Germànic; c. 14001 -bidem, 3 de febrer de 1468) va ser un orfebre alemany, inventor de la premsa d'impremta amb tipus mòbils moderna (cap a 1440). El seu treball més reconegut és la Bíblia de 42 línies (es refereix a el nombre de línies impreses a cada pàgina), que es considera el primer llibre imprès amb tipografia movil.
 • 1502

  el rellotge de butxaca

  el rellotge de butxaca
  S'anomena rellotge de butxaca o rellotge de escarsella a el rellotge que per la seva petita mida es pot portar en una butxaca i, en general, posseeix una cadeneta penjant metàl·lica (or, plata, níquel) per subjectar-anomenada alentint
 • 1543

  Teoria heliocèntrica del sistema solar

  Teoria heliocèntrica del sistema solar
  El heliocentrisme és un model astronòmic segons el qual la Terra i els planetes es mouen al voltant de el Sol relativament estacionari i que està al centre de l'univers. Històricament, va se descobert per Copernicà, Nicolàs .
 • 1546

  els polos de la terra

  els polos de la terra
  El camp magnètic terrestre (també anomenat camp giromagnètic), és el camp magnètic que s'estén des del nucli intern de la Terra fins al límit en què es troba amb el vent solar; un corrent de partícules energètiques que emana de el Sol. que va ser descobert per Mercat or, Gerard us
 • 1553

  la circulació de la sang

  la circulació de la sang
 • la hidrostàtica

  la hidrostàtica
  La pressió hidrostàtica és la pressió que se sotmet un cos submergit en un fluid, a causa de la columna de líquid que té sobre ell.
  Partint que en tots els punts sobre el fluid es troben en equilibri, la pressió hidrostàtica és directament proporcional a la densitat de el líquid, a la profunditat i la gravetat. L'equació per calcular la pressió hidrostàtica en un fluid en equilibri és:
  Fórmula de la pressió hidrostàtica
 • el pèndol

  el pèndol
  El pèndol 1 és un sistema físic que pot oscil·lar sota l'acció gravitatòria o una altra característica física elasticitat, i que està configurat per una massa suspesa d'un punt o d'un eix horitzontal fixos mitjançant un fil, una vareta, o un altre dispositiu que serveix per mesurar el temps.
 • la fraccions decimals

  la fraccions decimals
  Una Fracció decimal és una fracció en la qual el denominador (el nombre de sota) és una potència de deu (com 10, 100, 1000, etc.).
 • la caiguda llibre

  la caiguda llibre
  Va ser descoberta per Galileo Galilei, perfeccionada després per Isaac Newton i en mans d'albera Einstein va proporcionar una teoria de la mecànica de cosmos. Va ser un dels majors misteris de la física -tots els cossos cauen amb una acceleració constant- la Llei de la gravetat o Llei de la caiguda dels cossos.
 • microscopi optic

  microscopi optic
  Un microscopi òptic és un microscopi basat en lents òptiques. També se li coneix com microscopi de llum (que utilitza llum o «fotons») o microscopi de camp clar.
 • el termòmetre

  el termòmetre
  l termòmetre, calor, de un metro de mesura és un instrument de mesura de temperatura. Des de la seva invenció ha evolucionat molt, principalment a partir de el desenvolupament dels termòmetres digitals.
 • valor del pi

  valor del pi
  Va se descobert van Ceulen, Ludolf
 • la electricitat

  la electricitat
  va se crat per Gilbert, William