Sonia delaunay by lothar wolleh

Delaunay

 • Period: to

  Sonia Delaunay

  És una de les màximes responsables al costat del seu marit Robert Delaunay de l'Orfisme, aquest cubisme de colors. Però Sonia va sortir de les Belles Arts i va aplicar també aquest corrent en altres disciplines com el disseny de moda, de llibres, de teixits... Fins i tot de cotxes...Una de les primeres artistes a comprendre realment el segle XX.
 • Las señoritas de Avignon, Pablo Picasso

  Las señoritas de Avignon, Pablo Picasso
  Figura central de tot l'art del segle XX, un artista experimental però lligat al passat i amb una obra que contínuament admet noves lectures. Va ser potser també l'artista més influent. “Las señoritas de la calle de Avinyó”, una calle de Barcelona donde abundaban los burdeles. Picasso nos muestra en esta obra a cinco prostitutas barcelonesas y lo hace de un modo inédito hasta entonces: lo hace al estilo cubista.
  Tècnica: Óleo (243.9 × 233.7 cm.)
 • Niña durmiente, Sonia Delaunay

  Niña durmiente, Sonia Delaunay
  Tècnica: oli
  Mida: 46×55 cm.
  Les primeres pintures de Sonya Delaunay encara no estan "geometritzades", la seva identitat corporativa sorgirà més endavant. La imatge està plena d'una sensació de relaxació, harmonia, pau. L'expressió de pau absoluta, que transmet delicadament la relaxació total del pinzell, el joc de llums i ombres en el rostre de la nena no deixa dubtes sobre el talent de l'artista.
 • Period: to

  Cubisme

  És l'art i la innovació més important del segle xx, transformant la perspectiva convencional i la manera de percebre les formes, que apareixen fragmentades com un trencaclosques amb les peces mal posades.
 • Manifest Futurista. Filippo Tommaso Marinetti

  Manifest Futurista. Filippo Tommaso Marinetti
 • Period: to

  Futurisme

 • Orfisme

  Orfisme
  L'orfisme apareix a França el 1911. És una tendència que surt del cubisme per a proclamar la supremacia del color. El terme va ser creat pel poeta francès Guillaume Apollinaire per designar la pintura del matrimoni Delaunay (Robert Delaunay i Sonia Delaunay) Sonia Delaunay afirma que es va inspirar en el cubisme. Una tendència que segueix, fins a cert punt, el camí iniciat per l'orfisme es desenvolupà als Estats Units amb el nom de sincronisme.
 • Ciclista, Natàlia Gontxarova

  Ciclista, Natàlia Gontxarova
  Va ser una de les artistes més importants de les avantguardes russes pre-revolucionàries. Va formar part activa dels moviments que van portar l'art modern al país.
  Óli sobre llenç.
  Museu Rus. San Petersburg
  78 x 105 cm.
 • Prismas eléctricos, Sonia Delaunay

  Prismas eléctricos, Sonia Delaunay
  Oli sobre tela 250 x 250 cm
  Musée National d ´Art Moderne , Paris
  Obsessionada per la naturalesa de la llum , sobretot per la distorsió que experimentava dels nous fanals en projectar-se en prismes del carrer.Delanuay va pintar Prismes elèctrics, la lluminositat i els colors de l'obra son vibrants i estan subratllats mitjançant cercles rítmics de llum que evoquen moviment i profunditat.
 • Manifest Cubista. Guillaume Apollinaire

  Manifest Cubista. Guillaume Apollinaire
 • Period: to

  Primera Guerra Mundial

  Conflicte bèl·lic que va tenir lloc a Europa i al Pròxim Orient entre 1914 i 1918. La política exterior cada vegada més agressiva d'Àustria-Hongria, Rússia i especialment Alemanya va originar el conflicte.
 • Revolució rusa

 • Casa Sonia, Madrid

  Casa Sonia, Madrid
  A conseqüencia de la revolució rusa, Sonia es trasllada a Madrid on obre una tenda de decoració d'interiors i textil. Imatge de les filles dels marquesos d'Urquijo amb roba dissenyada per Sonia Delaunay
 • Boutique Simultané

  Boutique Simultané
  Sonia Delaunay inaugura la seva Boutique Simultané. La seva obra es caracteritza sobretot per l'experimentació. Delaunay experimenta amb el color i l'abstracció.
 • Tres vestits simultanis

  Tres vestits simultanis
  Sonia Delaunay sempre es va interessar pel vestuari, però no va ser fins a 1917 quan es va dedicar a la moda com a mitjà de subsistència.
  Delaunay era lliure. Combinava colors plans amb estampats, luxoses teles amb esguerros, escurçava tela per a mostrar més... Era el vestuari de la dona moderna. Aquests tres vestits van existir de veritat, i de fet un va ser dissenyat per a l'actriu Gloria Swanson.
 • Citroen B12, Sonia Delaunay

  Citroen B12, Sonia Delaunay
 • Ritmo infinito. Robert Delaunay

  Ritmo infinito. Robert Delaunay
  Una diagonal divideix aquest format vertical. Està composta per tres discos de colors sobre un fons grisenc que semblen moure's amb ritme en una composició ondulant que és en realitat un bucle sense fi. Els ulls no deixen de recórrer-la mai i la sensació de moviment és curiosa: el blanc que es converteix en negre, la línia central que muta a vermell, verd, blau i taronja, els cercles dividits, la diagonal… tot contribueix a aquest dinamisme.
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  Va ser el conflicte bèl·lic armat més gran de la història. Va implicar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències, organitzades en dues aliances militars: els aliats i les potències de l'Eix.
 • Ritmos, Sonia Delaunay

  Ritmos, Sonia Delaunay
 • Untitled, Sonia Delaunay

  Untitled, Sonia Delaunay
 • Trois Graces (Les Tres Gracies). Sonia Delaunay

  Trois Graces (Les Tres Gracies). Sonia Delaunay
  Tècnica: Litografia sobre paper
  Dimensions: 76,5 x 56 cm