COMPETENCIA DIGITAL 20-21

Timeline created by Marc M123456
In History
 • 100,000 BCE

  primers essers humans

  primers essers humans
  Els fòssils més antics d'Homo sapiens tenen una antiguitat de gairebé 200 000 anys i procedeixen de sud d'Etiòpia (formació Kibish del riu Omo), considerada com el bressol de la humanitat (vegeu Homes de Kibish). A aquestes restes fòssils segueixen en antiguitat els de Homo sapiens idaltu, amb uns 160 000 anys.
 • 50,000 BCE

  descubriment del foc

  descubriment del foc
  es primeres evidències d'ús de foc per éssers humans provenen de diversos llocs arqueològics a l'Àfrica Oriental
 • 5300 BCE

  la escriptura

  la escriptura
  L'escriptura és un sistema de representació gràfica d'un idioma, per mitjà de signes traçats o gravats sobre un suport. En aquest sentit, l'escriptura és una manera gràfica específicament humà de conservar i transmetre informació
 • 1 BCE

  Naixament de jesus

  Naixament de jesus
  La nativitat de Jesús, la nativitat de Crist, el naixement de Jesús o el naixement de Crist, es descriuen en els evangelis bíblics de Mateu i Lluc
 • 14

  primer emperador romà

  primer emperador romà
  el primer emperador romà, la resposta és clara, i això que a l'subjecte se li va conèixer amb molts noms -Octavio, César, Venerable ... -: August, qui va governar de l'27 a.C. fins a 14 d.C., el regnat més prolongat de la història de l'imperi.
 • 33

  L'Últim Sopar de Jesús

  L'Últim Sopar de Jesús
  L'Últim Sopar o Sant Sopar són denominacions convencionals d'un episodi evangèlic i un tema artístic molt representat en l'art cristià. Va ser l'última ocasió en què Jesús de Natzaret es va reunir amb els seus deixebles per compartir el pa i el vi abans de la seva mort.
 • 476

  caiguda de l'Imperi romà

   caiguda de l'Imperi romà
  La caiguda de l'Imperi romà d'Occident va ser el període de declivi de l'Imperi romà d'Occident en què va perdre l'autoritat d'exercir el seu domini i el seu vast territori va ser dividit en nombroses entitats polítiques successores.
 • 669

  musulmns arriban a espaya

   musulmns arriban a espaya
  L'expansió de l'islam són les conquestes militars de la civilització àrab o musulmana que van fer caure l'Imperi sassànida, el nord d'Àfrica, la península Ibèrica i parts de l'Imperi Romà d'Orient.
 • 1474

  regnat dels reis catolics

   regnat dels reis catolics
  Reis Catòlics va ser la denominació que van rebre els esposos Ferran II d'Aragó i Isabel I de Castella, sobirans de la Corona de Castella i de la Corona d'Aragó
 • Dec 10, 1492

  descubriment de america

   descubriment de america
  escubrimiento d'Amèrica és la denominació que rep l'esdeveniment històric succeït el 12 d'octubre de 1492, consistent en l'arribada a Amèrica d'una expedició espanyola dirigida per Cristóbal Colón per mandat dels Reis Catòlics, Isabel de Castella i Ferran d'Aragó.