130880

Clara Hammerl

 • Caixa d’Estalvis de Colonya

  Caixa d’Estalvis de Colonya
  Guillem Cifre de Colonya, marit de Clara, va crear una entitat bancària insòlita, la Caixa d’Estalvis de Colonya. Ideada expressament per fomentar l’estalvi entre els seus alumnes i que, arran de l’èxit, ràpidament es va haver d’obrir a la classe treballadora.
 • Pollença

  Pollença
  Clara Hammerl va traslladar-se a Pollença. No va ser ben vista per la societat del poble. No van acceptar el fet que era estrangera i luterana, i consideraven que feia tasques impròpies d'una dona en aquella època.
 • Emma

  Emma
  L’any 1900 va passar un fet tràgic que ho va trasbalsar tot: l’Emma, la filla petita, va morir de diftèria amb tan sols 5 anys. Guillem Cifre no ho va superar.
 • Period: to

  La primera directora

  El marit de Clara va morir el 1908. Clara es va posar ràpidament al capdavant de l’escola, de la família, de la hisenda familiar i, sobretot, de la caixa, com a directora de l’entitat. Va esdevenir directora d'una entitat financera, la caixa d'estalvis de Pollença. La primera directora d'una entitat financera a Espanya. Va saber superar la incomprensió de la Mallorca rural del segle XIX i es va convertir en un referent educatiu, social i empresarial.