cientifics i pensadors

By Bruuu
 • Feb 19, 1473

  Nicolau Copèrnic

  Nicolau Copèrnic
  Copèrnic és considerat el fundador de l'astronomia moderna perquè va establir les bases que van permetre a Newton invertir la visió predominant de l'univers, transformant-lo d'un univers geocèntric a un d'heliocèntric, culminant així en la revolució astronòmica.
  Va néixer a Torun, Polònia, al 1473 i va morir al 1543
 • Sep 29, 1511

  Miquel Servet

  Miquel Servet
  Miguel Servet va ser un teòleg i científic aragonès. Va participar a la Reforma protestant i va desenvolupar una cristologia que s'oposava a la Trinitat. Rebutjat per catòlics i protestants, va ser arrestat a Ginebra, jutjat i condemnat a mort per ordre de l'ajuntament i de l'Església Cantonal Reformada.
  Va néixer a Vilanova de Sixena, Espanya al 1511 i va morir al 1553.
 • Feb 15, 1564

  Galileu Galilei

  Galileu Galilei
  Galileu va ser un físic, matemàtic i filòsof toscà que va tenir un paper important en la Revolució Científica. Va millorar els telescopis, va millorar les observacions astronòmiques i va recolzar la teoria heliocèntrica de Copèrnic.
  Va néixer a Pisa, Italia al 1564 i va morir al 1642.
 • Dec 27, 1571

  Johannes Kepler

  Johannes Kepler
  Va ser un astrònom i matemàtic alemany, figura clau a la revolució científica. És conegut principalment per descobrir les lleis del moviment planetari contingudes en les seves obres "Astronomia nova" i "Harmonices" mundi. Va ser assistent de l'astrònom Tycho Brahe i matemàtic a la cort de l'emperador Rodolfo II.
  Va néixer a Weil der Stadt, Alamania al 1571 i va morir al 1630
 • René Descartes

  René Descartes
  Va ser un important filòsof racionalista a la França del segle XVII, també conegut pels seus escrits sobre matemàtiques i diverses branques de la ciència. Se'l considera el pare de la filosofia moderna, el primer a plantejar la qüestió de la validesa del coneixement com a primera qüestió filosòfica, i una de les principals figures de la revolució científica.
  Va néixer a La Haye, França, que ara es diu descartes al 1596 i va morir al 1650.
 • Margaret Cavendish

  Margaret Cavendish
  Margaret va ser la duquessa de Newcastle i va ser una aristòcrata anglesa i una prolífica escriptora. Va escriure un gran nombre d'obres en què defineix el seu pensament liberal i lluita pel reconeixement de la dona.
  Va néixer a Colchester, Regne Unit al 1623 i va morir al 1673.
 • Isaac Newton

  Isaac Newton
  Newton va ser un físic, matemàtic, astrònom, teòleg i escriptor anglès, i és reconegut com un dels més grans matemàtics i científics més influents de tots els temps, i una figura clau en el Revolució científica.
  Va néixer a Woolsthorpe Manor, Anglaterra al 1642 i va morir al 1727.
 • Maria Winkelmann

  Maria Winkelmann
  Va ser una astrònoma alemanya, coneguda per publicar calendaris i efemèrides i per ser la primera dona descobridora documentada d'estels i una de les primeres dones a ser reconeguda a la ciència.
  Va néixer a Panitzsch. Alemania al 1670 i va morir al 1720