Estandarte real de 1580 1668.svg

CASA D'ÀUSTRIA

 • 1512

  CONFLICTE NAVARRA

  CONFLICTE NAVARRA
  L'any 1512 el rei d'Aragó Ferran el Catòlic va decidir la invasió definitiva del regne de Navarra, que va fer al llarg de l'estiu amb relativa celeritat, encara que amb diferents resistències.
 • Period: 1516 to 1556

  CARLES I

  Va intentar fer realitat l'inici d'un imperi universal cristià, però per això necessitava el Milanesat com a mitjà d'unió dels seus regnes.
 • 1517

  LAS 95 TESIS DE LUTER

  LAS 95 TESIS DE LUTER
  Resultat d'imatge de 95 tesis de luter
  Les tesis promovien els arguments de Luter contra allò que ell considerava un abús de la pràctica del clergat en vendre indulgències plenàries, certificats que, segons les creences catòliques, redueixen el càstig temporal del purgatori pels pecats comesos pels compradors o els seus éssers estimats.
 • 1520

  LA REVOLTA DELS COMUNERS

  LA REVOLTA DELS COMUNERS
  La guerra de les Comunitats de Castella va ser l'aixecament armat dels anomenats comuners, esdevingut a la Corona de Castella des de l'any 1520 fins a 1522, és a dir, al començament del regnat de Carles I.
 • Period: 1556 to

  FELIP ll

  Amb Felip II, la monarquia espanyola va arribar a ser la primera potència d'Europa i l'Imperi espanyol va assolir el seu apogeu.
 • Period: to

  FELIP lll

  Durant el seu regnat Espanya va incorporar alguns territoris al nord d'Àfrica ia Itàlia, i va aconseguir nivells d'esplendor cultural.
 • Period: to

  FELIP lV

  Felip IV va signar el Tractat dels Pirineus el 1659 per tal de concentrar tots els recursos de la monarquia hispànica a la reconquesta del regne rebel: a partir d'aquesta data, Espanya estava finalment en pau amb França, Anglaterra i els Països Baixos
 • Period: to

  CARLES ll

  Durant el seu regnat van tenir lloc dues guerres contra França, el 1684 a Ratisbona es va signar una treva de vint anys amb França, treva que va ser trencada el 1690 en concloure's una aliança entre Espanya, Anglaterra, els Països Baixos i l'Imperi donant lloc a un tercer enfrontament bèl·lic que duraria fins a 1697.
 • LA GUERRA SUCCESSIÓ

  LA GUERRA SUCCESSIÓ
  La Guerra de Sucesión española fue un conflicto de orden internacional por la sucesión en el trono de España tras la muerte de Carlos II, que duró de 1703 a 1713, si bien en Cataluña se prolongó hasta 1714 y en Mallorca hasta 1715. Supuso la instauración de los Borbones en España.