Reformes: Bienni Progressista (1931-1933)

By litch
 • Reforma territorial

  Reforma territorial
  Esquerra republicana de Catalunya renunciava a la República Catalana a canvi del compromís del Govern provisional que presentaria els cercles constituents futurs de l'Estatut d'autonomia aprovat per lesable d'ajuntaments catalans. D'altra banda, es reconeixia el govern català, però aquest deixaria de dir-se consell de la República Catalana per prendre el nom de Generalitat de Catalunya.
 • Reforma militar

  Reforma militar
  Objectius:Rreduir l'excessiu nombre d'oficials (primer pas per modernitzar l'exèrcit) i acabar amb la llibertat "autònoma" dels militars, rebaixant-los a l'autoritat del poder civil.
 • Reforma religiosa

  Reforma religiosa
  Objectius: Separació entre Església i Estat, i reduir la influència de l'Església en la vida pública i l'educació.
 • Reforma agrària

  Reforma agrària
  Volien tenir major control del mercat de treball. Per això van prohibir: la contratació de treballadors de fora del municipi fins que no tinguessin treball els de la localitat. A més van posar Jurats Mixts, Integrats per 6 patrons, 6 obrers i 1 secretari nomenat pel Ministeri de Treball per regular les condicions de treball al camp.
 • Reformes educatives i socials

  Reformes educatives i socials
  Ampli programa de construcció d'escoles i contractació de mestres: 6.750 escoles i 7.000 mestres amb millors salaris. Ensenyament mixt La Religió va deixar de ser assignatura obligatòria el que va aguditzar l'enfrontament amb l'Església