beethoven

 • Period: to

  Primera Etapa: TEMPRANO

  Va estar influenciat per Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart. Va compondre la primera i segona simfonia, un conjunt de sis quartets de corda, els primers dos concerts de piano i la primera dotzena de sonates per a piano i una d’elles la Sonata Patètica.
 • Period: to

  Primera simfonia:

  És una concert per a piano i orquestra en Do major. La va començar al 1796 i el va terminar l’any següent. L’estreno va ser el 1800 a Viena. Va ser al tercer intent i d’allà va sortir el concert per piano nº 5 i el concert nº 2.
 • Period: to

  Segona Etapa: MEDIO

  Va ser el període després de la sordera de Beethoven. És destacada per les obres de gran escala que denoten l'heroisme i la lluita. Hi ha la creació de la tercera fins la octava sonata, els últims tres concerts per a piano, varies sonates per a piano, entre elles; Claro de luna, Waldstein i Appassionata i la Sonata Kreutzer para violín, i la seva única òpera, Fidelio.
 • Period: to

  Segona Simfonia:

  És un concert per a piano i orquestra nº 2 en si bemol major. Es va compondré entre 1801 i 1802, però va estar publicada al 1803.
 • Period: to

  Claro de Luna:

  La sonata per a piano nº 14 en do sostingut menor “Quasi una fantasia” coneguda amb el nom de “Claro de luna”. Va ser escrita 1801 i publicada 1803. És una de les obres més importants del autor.
 • Period: to

  Tercera Simfonia:

  Està escrita en mi bemoll major, coneguda como Eroica i considerada de les primeres peses musicals del romanticisme perquè trencava l’esquema típic clàssic. Estava dedicada a Napoleó perquè recolzava les idees que imposava a favor de la revolució francesa. Però més tard quan Napoleó es proclama emperador se sent traït i decideix que Napoleó no se la mereixia.
 • Period: to

  OPERA: Fidelio

  És l’única opera que va escriure Beethoven de dos actes. L’opera tracta de que Loenardo, disfressat de guarda de pressió anomenat Fidelio, rescata al seu marit Florestan de la condemnat a mort per raons polítiques.
 • Period: to

  Quarta simfonia:

  Està escrita en si bemoll major, i va ser composta l’any 1806 i es va estrenar al 1807 en un concert privat que va tenir lloc a la casa del príncep Joseph Franz von Lobkowitz. Va estar dedicada al conde Franz Von Oppersdorff ja que era un admirador que li pagar per fer-li.
 • Period: to

  Cinquena Simfonia:

  Va estar escrita en do menor. Va estar composta entre el 1804 i 1808. Conté 4 etapes; allegro de sonata, andante i scherzo. Es va estrenar a Viena al 1808.
 • Period: to

  Sexta Simfonia:

  Estava escrita en fa major, Op 68. També coneguda com la “sinfonia pastoral”. Va estar terminada al 1808.
 • Period: to

  Para Elisa:

  És una bagatel·la para piano , composta per la menor. Va ser publicada per primer cop 1867 en una transcripció de Ludwing Nohl basada en un manuscrit autògraf del que no existeix proba. Luca Chiantore ha demostrat al seu monografia que hi ha probes suficients com dir que Beethoven no va ser qui va donar-li la forma final a la obra.
 • Period: to

  Setena Simfonia:

  La Simfonia n.º 7 en la major, va ser escrita en 1811, quan el compositor estava reposant la seva salut a la ciutat de Teplice. L'obra va ser culminada el 1812 i dedicada per l'autor al comte Moritz von Fries. L'orquestra necessària per interpretar l'obra ha de comptar amb dues flautes, dos oboès, dos clarinets en la, dos fagots, dues trompes en la, dues trompetes en re, timbals i cordes.
 • Period: to

  Vuitena Simfonia:

  Estava escrita en fa major, és una simfonia de quatre moviments. Escrita en fa major. La Vuitena Simfonia va ser començada cap a fins de 1811 i acabada a l'octubre de 1812. La seva estrena es va realitzar sota la direcció del propi compositor el 27 de febrer de 1814 a Viena.
 • Period: to

  Tercera Etapa: TARDIO

  És una etapa d’innovacions. Surt; el Quartet de corda núm 14, Op. 131 té set moviments enllaçats, la Novena simfonia que incorpora una coral a una orquestra en l'últim moviment. La Missa Solemnis, els cinc últims quartets de corda i les cinc últimes sonates per a piano.
 • Period: to

  Novena Simfonia:

  Estava en re menor, coneguda també com «Coral», és l'última simfonia completa. El seu últim moviment és un final coral sorprenentment inusual en la seva època que s'ha convertit en símbol de la llibertat. Des de 1985 és l'himne de la Unió Europea, en una versió adaptada per Herbert von Karajan.