Batalla de Covadonga 722

 • May 28, 722

  Batalla de Covadonga 722

  La Batalla de Covadonga (28 de Maig del 722) entre l'exèrcit cristia de Pelai i les tropes musulmanes d'Alqama va haver-hi una batalla. Aquesta batalla tambè es anomenada com La Reconquesta i aixís es va fundar el regne d'Asturies.
 • Period: Apr 17, 1137 to Apr 17, 1150

  Unió dels comtats Catalans amb el regne d'Aragó:

  Amb el casament del comte de Barcelona Ramon Berenguer IV amb Paronella, els comtats catalans i el regne d'Aragó es van unir i van formar la corona d'Aragó (catalanoaragonesa). Aixó els va fer ser els més poderosos juntament amb Castella.
 • Jul 16, 1212

  Las Navas de Tolosa

  Lluitaven exèrcits cristians (Regne de Castella, Regne de Navarra, Regne d'Aragó, Regne de Purtugal i ordres militars) contra els musulmans. La victòria va ser dels cristians amb més de 90.000 morts per part del musulmans i més de 2.000 morts per part dels cristians.
 • Sep 26, 1213

  Pere I d'aragó mor a la batalla de muret.

  Es van enfrontar Ramons VI de tolosa i els seus aliats , Pere el Catòlic d'Aragó i barcelona contra les tropes de Felip II de França. Gràcies aquesta batalla va marcar el preludide ladominació francesa sobre occitània i la fi de l'expansió catalana a occitània.
 • Aug 28, 1229

  Jaume I conquereix Mallorca

  Jaume I tenia més de 150 tropes més de 1.500 caballers i uns 15.000 soldats. A la meitat de la travesia van estar a punt de tornar als seus pobles perque van tenir moltes males mars. Les tropes de Jaume I van guanyar el regne de Mallorca ja que les trpes musulmanes no donaven molt de si mateixes.
 • Apr 29, 1238

  Jaume I el conqeridor

  A partir de Jaume primer van haver-hi un sehuit de conquestes per tota la mediterrània que affereren extraudinariament el comerç a la corona d'Aragó combertint-lo en un regne prosper. Va conquerir Mallorca, Eivissa i València.
 • Mar 26, 1244

  Tractat d'Almirra

  És un tractat entre la pau del Regne d'Aragó i del Regne de Castella, que van establir els límits del Regne de València.E l pacte era que les terres del sud de la línea de busot quedaven reservades per Castella.
 • May 11, 1258

  Tractat de Corbeil entre Jaume I i Lluís IX

  És un acord signat a Corbei ( avui dia és l'illa de França) entre Lluís IX i el rei d'Aragó Jaume I el conqueridor, com a consequencia de la guerra coneguda com a croada contra els catars que enfrontà l'exercit Françes les tropes occitànes.
 • Apr 29, 1282

  Pere II conquereix Sicília.

  Els catalans conquereixen Sicília i es revenjen del Papa i de les corades occitanes.
 • Apr 29, 1318

  La gran companyia catalana conquereix els ducats d'Atenes i Neopàtria

  Va ser una companyia de mercenaris creada al 1303 per Roger de Flor i formada majoritariamet per almogàvers aragonesos i catalans veterans de la guerra de Sicília. Va arribar a estar formada per uns 6.500 almogàvers contretada per l'emperador Andrònic II Paleòleg per lluitar contre els turcs otomans que amaneçaven L'imperi Bizantí.
 • Apr 29, 1324

  Conquesta de Serdanya

  La conquesta va ser conquerida per Jaume el Just entre 1323 i 1326. L'illa de Serdanya estava dividida de les cuals tres estaven gairabé sota control dels pisans i la quarta la dels Arborea, hi tenia una alinça estreta.
 • Apr 29, 1333

  Lo mal any primer

  Es coneix com la mala collita de blat, interromp l'expansió territorial de la Corona d'Aragó i la prosperitat en els segles anteriors. Les dificultats es van començar acumular a partir de les males collites als anys 1310-1314 i 1324-1329 també van començar els brots epidèmics al 1326 i 1324 especialment al regne de valència. La morteldad es va estendre a la ciutat de barcelona i van morir 10.000 persones.
 • Apr 29, 1348

  Arribada de la pesta negra a la panínsula.

  Per culpa del comerç la pesta negra es va extendre perque les puses i les rates portaven el virus i com que tot estava ple de merda el virus es va extendre molt més rapid. A l'interior de la península no hi havíen tantes morts perque la pesta no arribava fins allà.
 • Apr 29, 1410

  Compromís de Casp.

  Va ser una reunió de nou nobles respresentants dels estats d'Aragó, València i Catalunya, hi havia tres nobles per país, que decidien qui succeiria l'últim rei del casal de barcelona Marti l'Humà. Els tres estats s'havien compromés a respectar la desició de tots els nobles. Van escollir el Castellà Ferran de Trastàmara.
 • Apr 29, 1469

  Martimoni d'Isables de Castella amb Ferran d'Aragó.

  A conseqüéncia del seu casament el títol que van rebre van ser els reis católics. Es van casar en secret al 1469 i van unir les corones de Castella i Aragó al 1474. Va ser una unió dinàstica, tothom conservava la seva moneda etc..
 • Apr 29, 1478

  Castella conquereix les Canàries.

  Els reis catòlics van aconseguir conquerir les Illes Canàries van començar al 1478, després de gairabé 20 anys lluitant, fins al 1496 no ho van conquerir.
 • Apr 29, 1492

  Castella conquereix Granada.

  Va ser una conquesta dels reis Catòlics, la qual s'els va atorgar aquest nom, perquè Granada era propietat de musulmans i conquerir-la va suposar fer-los fora de tota la península, i també de tota Europa. D'aquesta manera el papa els hi va atorgar aquest nom i van ser reconeguts europeament.
 • Apr 29, 1492

  Colom arriba a Amèrica.

  L'arribada de Colom a Amèrica s'anomena "el descobriment d'Amèrica" cosa que no es veritat, per que altres exploradors Eurpoeus ja hi havien arribat abans. Els reus catòlics van ser qui li van subministrar els diners per les tres naus que van fer el llarg viatge.
 • Apr 29, 1512

  Castella conquereix Navarra.

  Des de l'unió de la corona de Castella amb la corona d'Aragó, els reis catòlics van voler unificar tota la península, així que quan van conquerir Navarra va ser una gran notícia per què només els quedava Portugal per conquerir.
 • Conquesta de Barcelona pels francs 801

  La conquesta de Barcelona pels francs va tenir lloc el 3 d'Abril del 801 les tropes de l’exèrcit cristià de Lluís el Pietós, rei franc d’Aquitània va poder entrar a Barcelona gràcies els musulmans que hi habitaven. Els guanyadors van ser els francs que van voler incluir el Comtat de Barcelona a la Marca hispànica.
 • Period: to Apr 17, 1030

  Califat de Córdova.

  Abd-al-Rahman III es proclama califa ja que té poder tant políticament com religiós, i aixís es com es finalitza l'emirat independent