Aliiiii

antic egipte

 • 3100 BCE

  Els esclaus

  Els esclaus
  D'origen estranger havien estat capturat havien estat capturats durant les campanyes militars a Núbia, Palestina, Síria o en els deserts de Líbia. Al darrer graó de l’escala social hi havia els esclaus, generalment poc nombrosos, que solien ser presoners de guerra. No tenien drets i la majoria eren propietat del faraó, que els utilitzava per treballar a les obres públiques, les mines i l’exèrcit.
 • 3100 BCE

  Antic Egipti

  Antic Egipti
  Alguna informació sobre l'antic egipte
 • 3100 BCE

  La importancia del riu Nil

  La importancia del riu Nil
  L'antic Egipte va créixer i es va desenvolupar a les valls del Nil. Cada any inundava 200 o 300 metres per banda. L'avantatge de la inundació era que l'aigua portava un llim negre. Aquest llim fertilitzava la terra cada any i els egipcis es dedicaven a treballar per al faraó durant el temps que no podien conrear.
 • 3100 BCE

  Les primeres civilitzacions

  Les primeres civilitzacions
  L'antic Egipte fou una civilització del nord-est d'Àfrica que es desenvolupà al voltant del curs mitjà i inferior del riu Nil, en el territori que avui en dia correspon a Egipte i el nord del Sudan. Segueix el període prehistòric a Egipte i sorgí cap al 3100 aC (segons la cronologia convencional de l'antic Egipte) amb la unificació política de l'Alt i el Baix Egipte sota Menes (sovint identificat amb Narmer).
 • 69 BCE

  Neix Cleòpatra

  Neix Cleòpatra
  Cleòpatra VII Filopàtor va ser l'última reina d'Egipte, de la dinastia hel·lènica dels Ptolemeu. Va néixer l'any 69 aC i va morir l'any 30 aC.
 • Com vivien

  Com vivien
  Els egipcis vivien al llarg de la vall del Nil ja que podien conrear, criar animals, pescar i comerciar. La majoria de la població egípcia era pagesa i habitava en pobles a la vora del riu Nil. Els més importants vivien en residenciés construïdes de pedra i maons que algunes solien estar envoltades d'un mur alt.
 • La vestimenta

  La vestimenta
  La vestimenta de la classe baixa era molt senzilla igual que la seva dieta els nens vestien amb nus, els homes portaven una faldilla lligada a la cintura i les dones portaven una túnica de lli.
 • Monuments del antic egipte

  Monuments del antic egipte
  L'arquitectura de l'antic Egipte es caracteritza pels seus monuments de pedra, en grans blocs, amb sòlides columnes. S'aconsegueix gràcies als coneixements matemàtics i geomètrics, l'existència d'artistes i artesans molt experimentats, organitzats i l'abundància de pedra fàcilment tallable.
 • Costums de l'antic Egipte

  Costums de l'antic Egipte
  Els costums de l'antic Egipte, la rutina diària dels habitants, les ciutats, els oficis, l'economia, derivaven de les seves necessitats i els beneficis de l'agricultura. Heròdot afirmava: "Egipte és un do del Nil",[1] i est va impregnar tots els aspectes de la vida, inclosa la religió.
 • La família

  La família
  Els pares a la família tenien un paper important ja que eren els que s'asseguraven de trobar ofici i matrimoni els seus fills. Les filles es tenien que en carregar dels seus pares quan eren més vells i garantir el seu enterrament i momificació. Antigament era molt masclista així que la autoritat de la família anava cap al pare. La família egípcia eran nombroses. Generalment es casaven joves i tenien molts fills, ja que la mortalitat infantil era molt elevada i els fills significaven riquesa.