Andra varldskriget tyska soldater

Andra Världskriget

By Furublu
 • Molotovribbentroppakten

  Molotovribbentroppakten
  Den 23 augusti 1939 ingick Tyskland och Sovjetunionen ett avtal om att inte angripa varandra militärt. Hitlers främsta motiv till pakten var att kunna anfalla Polen utan att riskera ett tvåfrontskrig med både västmakterna och Sovjetunionen
 • Tyskland anfaller Polen

  Tyskland anfaller Polen
  Det var vid detta slag det andra världskriget påbörjades.
 • Tyskland intar Norge, Danmark och Frankrike

  Tyskland intar Norge, Danmark och Frankrike
  Tyskland intar Danmark, Norge och Frankrike i april 1940. Tyskland fick äntligen sin revansch mot Frankrike efter dem hårda bestraffningar de fick i Versaillefreden.
 • Winston Churchill blir premier minister

  Winston Churchill blir premier minister
  I maj 1940 så blev Winston Churchill premier minister. Han hade en stor påverkan under andra världskriget när han hjälpte till att styra Storbritannien.
 • Tyskland anfaller Storbritannien

  Tyskland anfaller Storbritannien
  Detta var ett försök av Tysklands flygvapen att under andra världskriget skaffa dig kontroll över brittiskt luftrum och att krossa det brittiska flygvapnet.
  Bomb attackerna påverkade också civil befolkningen eftersom att byar och jordbruket bombades vilket gjorde så att de inte gick att odla.
 • Tyskland attackerar Sovjetunionen

  Tyskland attackerar Sovjetunionen
  det här var när Tyskland inledde operationen Barbarossa, vilket var det stora fälttåget som gick in i sovjetunionen, med över 3 miljoner soldater.
  Detta sägs vara en av dem värsta händelserna i historien.
 • Japan anfaller Pearl Harbor

  Japan anfaller Pearl Harbor
  Japan anfaller USAs flottbas, vilket ledde till att USA gick in i andra världskriget.
  Japanerna sänkte fyra amerikanska slagskepp, tre kryssare, ett minifartyg, 188 flygplan förstördes, 2402 personer dödades och 1282 skadades. .
 • Mussolini avsätts

  Mussolini avsätts
  Amerikanska trupper landstiger i Italien, Mussolini avsätts och Italien sluter fred. Men tyskarna förtsätta att kriga själva i norra Italien.
 • D-Day

  D-Day
  Den 6 juni 1944 lyckades de allierade västmakterna landstiga i Normandie i norra Frankrike.
  Landstigningen i Normandie innebar att de allierade i fortsättningen kunde angripa Tyskland från två håll vilket gjorde det lättare att ta över de nazi ockuperade områden och förkortade andra kriget
 • V-Day

  V-Day
  V-Day eller victory day var dagen när Nazi Tyskland överlämnade sitt område och det andra världskriget var slut. klockan var 23:01 när det hände vilket gjorde så att det redan hade blivit den 9:nde maj.
 • Atombomben över Hiroshima

  Atombomben över Hiroshima
  Atombomberna över Hiroshima och Nagasaki fälldes av USA. De var de första kärnvapen, som använts i krig. Detta påverkade landet på flera sätt, sjukdomar spreds, missbildningar bildades.