Slagskepp

Andra Världskriget

By Madjias
 • Period: to

  Andra Världskriget

 • Mussolini Invaderar Etiopien

  Mussolini Invaderar Etiopien
  Beito Mussolini, som är var Italiens premiärminister och var även grundaren av fasicismen i Italien. Han invaderade Etiopien, och Hitler gav sitt stöd när han gjorde det.
 • Japan invaderar Kina

  Japan invaderar Kina
  Japan, som är allierat med tyskland, invaderar Kina. Det blev starten för andra världskriget i Asien.
 • Tyskland invaderar Polen

  Tyskland invaderar Polen
  Den 1 september 1939 anföll 1,5 miljoner tyskar Polen. Det andra världskriget hade börjat. Polen blev besegrat på mindre än en månad eftersom de polska trupperna bestod av föråldrade pansarvagnar och flyg och kavalleri. Dessutom trängde sovjetiska trupper in från öster. När Polen väl är besegrat delar Tyskland och Sovjet på landet.
 • Storbritannien och Frankrike förklarar krig med Tyskland.

  Storbritannien och Frankrike förklarar krig med Tyskland.
  På grund av att Tyskland invaderade Polen så förklarade Storbritannien och Frankrike krig mot Tyskland.
 • Pearl Harbor

  Pearl Harbor
  I gryningen den 7 december 1941 rapporterade vakten på ett amerikanskt slagskepp i Pearl Harbor att ett främmande flygplan siktats påväg mot basen. Ingen tog varningen särskilt allvarligt, men det var ett allvarligt misstag. Några minuter senare började bomber och torpeder explodera mitt ibland alla båtar och fartyg. En stor del av USA:s Stilla havsflotta förstördes den dagen. Det var japanerna som hade slagit till.
 • USA förklarar krig mot Japan

  USA förklarar krig mot Japan
  Attacken mot Pearl Harbor utlöste kriget. USA förklarade krig mot Japan och gick in i kriget på de allierades sida. USA hade försökt att inte dra sig in europeisk politik, precis som i första världskriget. Nu fick de allierade en mycket mäktig bundsförvant i kriget. Den dåvarande presidenten, Franklin D Roosevelt, hade tidigare varit ganska impopulär i USA. Nu samlades hela nationen bakom honom på ett sätt som hans egen politik aldrig skulle kunnat göra.
 • Britterna bombar Köln

  Britterna bombar Köln
  Natten mot den 31 maj, 1942 skedde det första Tausend-bomber-angriff vilket orsakade döden hos 480 invånare, skadade 5000, och gjorde 45000 hemlösa.
 • Stalingrad

  Stalingrad
  Slaget vid Stalingrad anses vara ett av världshistoriens blodigaste slag med sammanlagda förluster på nära intill två miljoner människor. Det slutade med ett nederlag för Tyskland och anses vara den viktigaste vändpunkten i kriget.
 • Invasionen av Normandie

  Invasionen av Normandie
  Den sjätte juni 1944 närmade sig den största flotta som någonsin skådats Frankrikes kust. Den bestod av inte mindre än 2727 fartyg. Det är allt ifrån handelsfartyg till bogserbåtar. Alla antingen transporterade eller bogserade landstigningsfartyg av alla typer och var eskorterade av mer än 700 krigsfartyg. Tyskarna hade ändast 3 jagare och 70 motortorpedbåtar och ubåtar. På morgonen landade över 18 000 fallskärmsjägare vid landstigningsplatsen.
 • Bombning av Hiroshima

  Bombning av Hiroshima
  Bomben som fälldes över staden Hiroshima var en atombomb. Det var den första atombomb som använts som vapen. Det var USA:s dåvarande president som gav ordern om att släppa bomben för att Japanerna vägrade att kapitulera.
 • Bombning av Nagasaki

  Bombning av Nagasaki
  Även efter bombningen av Hiroshima så vägrade Japanerna att ge sig. På grund av det släpptes det även en atombomb över Nagasaki, och efter det bomben så dröjde det inte länge innan Japanerna gav sig och, enligt vissa, avslutade andra världskriget.
  Det som bombningarna också gjorde, var att avslöja atombomben för andra länder och för världen, vilket kan ha varit ett grovt misstag.