Baixa

Alexandre el Gran

 • 356 BCE

  Naixement d'Alexander

  Alexandre va néixer a Pel·la, la capital del Regne de Macedònia, segons Plutarc de Queronea el 21 de juliol del 356 aC. Fou el fill de Filip II de Macedònia i Olimpia, princesa d'Epir, la seva tercera esposa, que va coneixer a Samotràcia on era sacerdotessa. Per part de la seva mare, fou nebot d'Alexandre Molós, rei d'Epir, un territori que és avui dia entre la regió grega d'Epir i el sud de l'actual Albània.
 • 343 BCE

  Infancia i educació d'Alexander

  Infancia i educació d'Alexander
  Alexander es deixava portar per la ira amb una violencia terrible.
  Va ser educat per Leónides de l'Epir i del seu tutor Lisimac d'Acarnània. Més tard Alexander es va revelar com un estudiant adotat. Despres de llegir la Illíada va continuar amb els seus estudis
  de: geografia, medicina, poesia, zoologia y botànica.
  Tenia en la seva juventut un espirit fort i valent.
 • 336 BCE

  Ascens al poder

  Després de l'assasinat del seu pare, Alexander va heretar el regne amb vint anys, Alexandre va demostrar la seva força militar, conquistand i destruint Tebes. Despres d'un temps va começar la guerra contra Pèrsia.
 • 326 BCE

  Conquesta de l'India

  Conquesta de l'India
  Alexander, despres d'una alliança, va utilitzar moltes de les seves tropes per conquistar l'India, Alexander va ser ferit per una llança a l'esquena, després de la guerra Alexander va perdre 40,000 soldats que van ser esclavitzats, es van tornar a enfretar amb 30,000 soldats de caballeria, 38,000 d'infanteria i 30 elefants. Massaga que era el llider va morir, la seva dona el va subtituir, Alexander va continuar amb la seva conquista fins a llograr-ho.
 • 323 BCE

  Mort d'Alexandre

  Mort d'Alexandre
  Alexandre va morir amb trenta-don anys el 10 de juny a Babilònia,Mesopotàmia. Per causes naturals, va morir per una febre que es diu: Febre tifoide.