Albert Einstein

Timeline created by Alex Bescós
 • Neixament

  Neixament
  Albert Einstein va néixer a Wurtemberg (Alemanya) el 14 de març del 1879. Va ser jueu perquè ell procedia de família jueva.
 • Violinista

  Violinista
  Els va rebre els dots musicals de la seva mare, ja que van influir en Einstein. Als sis anys, ell ja sabia tocar amb facilitat i soltesa el violí, el seu instrument musical preferit de per vida ; juntament amb la ciència, les seves dues grans passions. Quan anava de viatge, ell sempre portava el violí, el nom del violí es deia "Lina".
 • Primer assaig científic

  Primer assaig científic
  Quan tenia apenes 16 anys, Albert Einstein va escriure el seu primer assaig científic "Sobre la investigació de l'estat de l'èter en un camp magnètic." On s'estava formant en Suïssa.
 • Primer examen de selectivitat

  Primer examen de selectivitat
  Einstein no va aconseguir aprovar a la primera les proves d'accés a l'Escola Politècnica Federal de Zuric. Ell va tindre uns molt bons resultats a les de ciències i matemàtiques, però va tindre molt dolents resultats en Lletres i Humanitats li van fer suspendre. Per sort el responsable del centre va decidir acceptar-lo gràcies a les seves prodigioses condicions per a la recerca.
 • Oficina de patents

  Oficina de patents
  Albert Einstein, quan era un jove físic desconegut, ell treballava en l'Oficina de Patents de Berna situada en Suïssa. En aquella època va publicar-la teoria de la relativitat espacial. Einstein va treballar en l'Oficina de Patents durant uns 5 anys aproximadament.
 • Casament

  Casament
  Albert Einstein es va casar 2 vegades.
  La primera vegada es va casar amb Mileva Marić (va ser una matemàtica serbia), ells es coneixien perquè eren companys d'estudis. Es van divorciar el 1919 i en uns quants mesos es va a tornar a casar amb Elsa Loewenthal (alemana) va ser la segona i última esposa d'Albert Einstein
 • Moviment brownià

  Moviment brownià
  Parla sobre el moviment requerit per la teoria cinètica molecular de la calor de petites partícules suspeses en un líquid estacionari.
  L'explicació d'Einstein donava una evidència experimental incontestable a sobre l'existència real dels àtoms
 • Equivalència entre massa i energia

  Equivalència entre massa i energia
  Einstein creia que en algunes ocasions/situacions la massa i l'energia podrien afectar-se entre si. Llavors ell va crear la fórmula de E=mc2, significa que la E ve de l'energia, la m és massa i la c és la velocitat de la llum.
 • Teoria general de la relativitat

  Teoria general de la relativitat
  Albert Einstein va reformular tot el concepte de la gravetat. Gràcies a aquesta teoria va néixer la cosmologia (estudi de l'origen i evolució de l'univers). També gràcies a aquest concepte va ser idolatrat per la premsa i per la gent i el van considerar un dels millors científics. Gràcies a aquesta teoria es van inventar moltes coses com la tele, les càmeres,etc.
 • Premi Nobel

  Premi Nobel
  Va guanyar el premi Nobel de Física per la seva explicació de l'efecte fotoelèctric i per un munt de contribucions molt importants a la física teòrica.
 • Visita a Barcelona

  Visita a Barcelona
  Albert Einstein va visitar Barcelona durant 1 setmana, ell quan va anar va formar part dels "Cursos Monogràfics d'Alts Estudis i d'Intercanvi ". Són cursos de 30 hores organitzats per la Mancomunitat de Catalunya que com el nom indica són d'alts estudis . Això va ser dirigit per Rafael de Campalans.
 • Girocompàs

  Girocompàs
  Després que acabessin la Primera Guerra Mundial o Gran Guerra, Anschütz i Einstein van col·laborar pel desenvolupament d'una versió millorada d'un girocompàs. Pel 1930,quasi tots els vaixells moderns tenien un girocompàs. Einstein va rebre per contracte el 3% de les ventdes i un 3% dels ingressos per llicències.
 • Escapa d'Alemanya.

  Escapa d'Alemanya.
  Einstein se'n va anar d' Alemanya per culpa que el nazisme "
  Moviment, règim nazi." Estava augmentant . Va marxa-se els Estats Units , on va ensenyar a l'Institut d'Estudis Avançats de Princeton. Va rebre la nacionalitat estadounidenca en l'any 1940.
 • Mort de la segona esposa

  Mort de la segona esposa
  Elsa Einstein va morir amb l'edat de 60 anys per culpa d'una Insuficiència renal. Ella era a la vegada l'esposa d'Einstein i la seva cosina. Van tindre 3 fills: Ilse, Margot i un fill que va néixer i morir en el mateix any. Ella era jueva com el seu marit.
 • Carta a Roosevelt

  Carta a Roosevelt
  Einstein, va decidir exercir la seva influència per participar en qüestions polítiques que estaven afectant en el món. Ell va redactar una carta a Roosevelt (va ser president d'Estats Units), per a promoure el projecte atòmic "bomba atòmica" i impedir que els «enemics de la humanitat» ho fessin abans:
 • Bomba Atòmica

  Bomba Atòmica
  Einstein va participar en la creació de la bomba atòmica en 2 d'agost de 1939 va ser el dia en què Einstein va firmar una carta per començar aquest projecte "projecte Manhattan" Einstein era un pacifista, els següents anys Einstein es va penedir d'haver ajudat a la creació d'aquesta arma nuclear. La va crear perquè el seu poble (jueus) els estaven matant "genocidi".
 • Casi president d'Israel

  Casi president d'Israel
  Després de que va morir el primer president d'Israel (Jaim Azriel Weizmann) amb l'edat de 74 anys. David Ben-Gurion va oferir a Einstein el lloc de president d'Israel. Al final Einstein va denegar l'oferta. Einstein era jueu.
 • Mort

  Mort
  Va morir en Princeton, Nova Jersey (Estats Units) ,18 d'abril del 1955 amb 76 anys i va morir d'una hemorràgia que va ocasionar la rotura d'un aneurisma de l'aorta abdominal.
 • Cervell

  Cervell
  El cervell d'Albert Einstein va ser donat a la ciència per ser investigat. Després que Albert Einstein va morir, el metge Thomas Stoltz Harvey va disseccionar el seu cervell en diversos fragments que van ser estudiats pels millors científics del món. El que més destacava d'aquests estudis era que tenia un número molt superior a la mitjana de cèl·lules glials, que això era el responsable de la síntesi de la informació.
 • Curiositats

  Curiositats
  Va ser un nen rabassut i amb el cap gran, els seus pares van pensar que tenia alguna malformació per la forma de la part posterior del seu cap, perquè la tenia pronunciada i inflada. També va tenir problemes de sobrepès de nen i va patir d'un cert retard a l'hora de parlar.