800px katarer

Curto - Els Càtars

By alumnes
  • Jan 1, 1206

    Construcció del castell de Montsegur

    Construcció del castell de Montsegur
    Castell de Montsegur, aixecat sobre un cim de 1.207 m. És l'unic castell que mereix relament el qualificatiu de "càtar" i set segles després es manté encara com a símbol mític del catarisme. L'Esglèsia càtara el construí el 1206 durant el concili de Mirapeis, i fou conegut pels seus adversaris com "la sinagoga de Satanàs", "el Vaticà de l'heretgia" o "el cap del draagó".
  • Jan 1, 1209

    Expulsió dels càtars de Carcassona

    Expulsió dels càtars de Carcassona
    l'esglèsia catòlica va voler eliminar el càtars d`'Occitània. Per això van organitzar unes croades.
    Més informació
  • Jan 1, 1244

    Fi dels Càtars

    Fi dels Càtars
    La fi va arribar amb la massacre de Montsegur.
  • Jan 1, 1320

    Fi definitiva de la religó

    Fi definitiva de la religó
    Molts homes encara seguien practicant el catarisme fins que la inquisició va fer que s'acabés amb aquesta "heretgia".
    Gui I de Levis (va participar en les croades contra els càtars)
  • Començament de la difusió del catarisme

    Començament de la difusió del catarisme
    En el segle X en Tràcia, un sacerdot anomenat Bogomil, va reunir totes les idees i creences herètiques que s'estenien per l'Europa Oriental. El bogomilisme, nom que reberen els seguidors d'aquesta secta, negaven l'existència de Crist, així com de la trinitat: El Pare, el Fill i l'Esperit Sant. Creien que Déu tenia dos fills, Satan (el mal) i Miquel (el bé). Negaven la validesa dels sagraments cristians, encara que practicaven el baptisme, sempre en edat adulta i sense aigua ni oli, sinó amb l'au
  • Period: to Jan 1, 1320

    L'heretgia càtara

    El catarisme fou una confessió cristiana de tipus gnòstica difosa, des del segle X fins al XIV, amb fluxos i refluxos, per l'Àsia Menor, els Balcans, el nord d'Itàlia, Occitània, Renània, Xampanya i Catalunya; així doncs, el catarisme s'estengué per tota la Cristiandat, tant en l'àmbit occidental llatí, com en l'àrea oriental bizantina ortodoxa. Els seguidors d'aquest corrent es coneixen com càtars o també albigesos. Sovint s'anomenaven a ells mateixos Bons homes o Bons cristians.