Darwin charles 1

La vida de Darwin. Arianne i Gorka

  • Naixement Charles Darwin

    Naixement Charles Darwin
    Charles Darwin va Néixer a Shrewsbury, Anglaterra, Va ser el cinquè dels sis fills. El seu pare, Robert Darwin, era metge. La seva Mare es deia Susannah Darwin. Des de que va néixer, la seva ideologia es basava en el Progrés industrial i colonial. Tot i que sempre va estar en contra de l'esclavisme.
  • Period: to

    Els primers Anys de Darwin.

    Aquesta etapa va des de que neix fins que comença el Viatge.
  • Primers interessos sobre la natura.

    Primers interessos sobre la natura.
    A l'edat de 8 anys, Darwin ja va començar a interessar-se sobre la història natural i sobre la col·lecció d'objectes.
  • Comença la Vida laboral de Darwin

    Comença la Vida laboral de Darwin
    A l'estiu d'aquest any, Darwin va començar a treballar com a aprenent de metge amb el seu Pare. Mesos posteriors va començar a Estudiar Medicina a la universitat d'Edimburg, però ho va deixar de banda per falta d'interés. Però va aprendre Taxidèrimia, que estava relacionat amb la dissecació d'animals. I també va començar a col·laborar en diverser investigacions sobre animals.
  • La seva formació avança

    La seva formació avança
    El Pare de Darwin, disgustat perque va deixar de banda els estudis de medicina i es va centrar més a l'investigació d'animals i projectes, va portar-lo a una escola anglicana perque fos Pastor. Tot i això, Darwin va ser aquí on es va interesar sobre la història natural i tot el que estava relacionat sobre aquest camp.
  • La Proposta de Viatge

    La Proposta de Viatge
    Mentre anava aprenent coneixements, Darwin va ser proposat per viatjar a Sud-amèrica com naturalista en una expedició per a cartografiar la regió sud-amèricana amb només 21 anys.
  • Comença el viatge

    Comença el viatge
    El Vaixell HSM beagle, amb Darwin, surt d'Anglaterra direcció a Sud-Amèrica
  • Period: to

    El Viatge de Beagle

    Durant aquest viatge, darwin va anotar les seves troballes i recopilava exemplars. El nom del viatge fa referència al vaixell amb el que va fer l'expedició: el HMS Beagle.
  • Arribada al continent Americà

    Arribada al continent Americà
    Després d'uns 2 mesos, amb una petita pausa a Cabo Verde, l'expedició arriba a Bahia, al Brasil. Durant unes setmanes, Darwin visita els boscos tropicals brasilers. Però Darwin va quedar disgustat per l'excés d'esclavització.
  • Arribada a les costes Argentines

    Arribada a les costes Argentines
    Després de la parada al Brasil, l'expedició arriba a les costes de l'Argentina. Durant l'estància, descobreix uns fòssils d'alguns mamífers extints. Això va impressionar-li molt a Darwin
  • A l'altre costat del continent, arribada a Chile.

    A l'altre costat del continent, arribada a Chile.
    Després dels descobriments i les expedicions a l'Argentina, Darwin arriba a la ciutat de Valparaíso. Des de aquí, comença una expedició pels andes, però emmalalteix, que mesos després es recupera i torna a l’embarcació per continuar el seu viatge.
  • Les illes Galàpagos

    Les illes Galàpagos
    Arriba a les Galàpagos, comença a fer experiments amb les espècies singulars de l'arxipèlag. Allà es fascina per la quantitat de biodiversitat, i parlant amb el governador, li va dir que podia saber de quina illa venien les tortugues per la forma de la seva closca, és a dir, que a cada illa, les característiques de les tortugues canviaven. Va pendre apunts de les iguanes, però sobretot dels ocells autòctons de cada illa i la particularitat del seu bec. Aquests animals van ser clau.
  • Cap a Oceania.

    Cap a Oceania.
    Darwin abandona l'arxipèlag de les galápagos i surt en direcció Oceania, per visitar illes com tahití, les illes cocos, Nova zelanda, tasmania i el continent australià. Durant aquests moments, Darwin reflexiona molt sobre el que va veure a les galàpagos i se li va ocórrer que les especies no eren inmutables, és a dir, que es podien adaptar a les condicions d’un lloc.
  • La tornada a Amèrica

    La tornada a Amèrica
    Parteix des de les illes cocos a la ciutat del cap al sud de l'Àfrica, amb la intenció de tornar a Anglaterra, però Darwin es va fascinar de les idees que se li va ocorrer i va tornar durant un breu temps a Sud-amèrica.
  • Tornada a Anglaterra

    Tornada a Anglaterra
    L'expedició de Darwin arriba a Anglaterra, amb una ment i una visió molt diferent a la de feia 6 anys abans.
  • Period: to

    La vida després del Viatge

    Aquesta etapa compren des de que va tornar del viatge fins que va publicar la seva gran obra: L'origen de les espècies.
  • Casament

    Casament
    Charles Darwin es va casar amb la seva cosina Emma Wedgwood
  • Pubicació del llibre "El viatge de Beagle

    Pubicació del llibre "El viatge de Beagle
    Aquest mes, Darwin va publicar aquest llibre, en que explicava les seves vivències, experiencies i coneixements que va agafar durant el seu viatge.
  • Comença la seva familia.

    Comença la seva familia.
    Aquest dia, neix el primer fill de la familia Darwin. Entre 1839 i 1856, Darwin i la seva Muller van tenir en total 10 fills, dels quals 3 van morir. Inclús Darwin va fer una mica d'experimentació sobre les emociones dels animals i l'home a partir dels seus fills.
  • Publicació del Llibre: "L'origen de les espècies"

    Publicació del Llibre: "L'origen de les espècies"
    Anys abans va començar a pensar en la possibilitat de que unes espècies es transformessin en altres, com a mitjà per explicar com es distribuïen geogràficament diferents espècies similars. El 24 de novembre de 1859 publicava “L'origen de les espècies" mitjançant la selecció natural o la conservació de les races afavorides en la lluita per la vida, més conegut com la seva abreviatura “L'origen de les espècies”. Els primers 1.250 exemplars es van vendre el mateix dia de la seva aparició.
  • Period: to

    Últims anys de Darwin

    Aquesta etapa compren des de que va publicar la seva gran obra, fins que va morir
  • Publicació del llibre: “L'origen de l'home i la selecció en relació al sexe”

    Publicació del llibre: “L'origen de l'home i la selecció en relació al sexe”
    Després del llançament de la seva gran obra, va continuar estudiant el medi natural i diferents qüestions evolutives, així com a l'ésser humà, publicant el 1871 “L'origen de l'home i la selecció en relació al sexe” on va exposar els seus arguments a favor de la tesi que l'home havia aparegut sobre la Terra per mitjans exclusivament naturals.
  • Publicació del llibre: “L'expressió de les emocions en l'home i en els animals”,

    Publicació del llibre: “L'expressió de les emocions en l'home i en els animals”,
    En 1872, amb la publicació d'aquest llibre, va posar fi a les seves preocupacions pels problemes teòrics. Es dedicar els últims deu anys de la seva vida a diverses investigacions en el camp de la botànica.
  • Mort

    Mort
    Charles Darwin, va començar a tenir problemes cardiacs i va morir a conseqüència d'un atac a el cor el 19 d'abril del 1882.