2003-2006

  • Zapatero dóna suport a l'Estatut

    Zapatero dóna suport a l'Estatut
    Més de 20.000 persones van assistir al míting central de campanya del PSC on José Luis Rodríguez Zapatero va prometre solemnement donar suport a la reforma de l'Estatut que aprovés el Parlament català amb la frase «Apoyaré el Estatuto que apruebe el Parlamento de Catalunya».
  • Pacte del Tinell

    Pacte del Tinell
    el candidat de Convergència i Unió, Artur Mas, va aconseguir el màxim nombre d'escons per a la seva formació, tot i que no va obtenir la majoria necessària per formar govern, al cap d'un temps es va produir un acord anomenat "Pacte de Tinell" per formar un pacte catalanista d'esquerres.
  • Proposta de reforma de l'Estatut (setembre-desembre)

    Proposta de reforma de l'Estatut (setembre-desembre)
    Es va sometre a votació un text de proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia. El text va recollir finalment 120 vots favorables (89% del parlament). i 15 vots en contra (11% del parlament)
  • La proposta de reforma de l'Estatut va ésser presentada

    La proposta de reforma de l'Estatut va ésser presentada
    La proposta de reforma de l'Estatut aprovada al Parlament de Catalunya va ésser presentada al Congrés dels Diputats d'Espanya, pels tres ponents, Artur Mas (CiU), Manuela de Madre (PSC) i Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC). Això va portar a negociar el contingut del nou Estatut.
  • El pacte Mas-Zapatero, la primera retallada de l'Estatut

    El pacte Mas-Zapatero, la primera retallada de l'Estatut
    es produí una reunió a la Moncloa entre el líder de CiU Artur Mas i el president del govern espanyol on van arribar a un acord sobre el redactat final de l'estatut que modificava notablement l'aprovat al Parlament de Catalunya i el feia bastant més semblant al del 1979
  • Manifestació: «Som una nació i tenim el dret de decidir»

    Manifestació: «Som una nació i tenim el dret de decidir»
    Aquesta manifestació va ser convocada a Barcelona per la Plataforma pel Dret de Decidir després que el líder de Convergència i Unió, Artur Mas, pactés amb Zapatero La manifestació va rebre el suport d'Esquerra Republicana de Catalunya, mentre que la resta de partits van renunciar a participar-hi.