Història de la Física

Timeline created by facebooker_10212458960482446
 • -287 BCE

  Arquímedes de Siracusa

  Arquímedes de Siracusa
  Arquimedes va néixer cap al 287aC a Itàlia, va ser un matemàtic, astrònom, filòsof, físic i enginyer grec. És reconegut per haver dissenyat innovadores màquines amb armes de setge, i el cargol que porta el seu nom, i també per ser un dels millors matemàtics. Va ser capaç de demostrar que el volum d'una esfera és dos terços del volum del cilíndric que la circumscriu, i a més va definir la llei de la palanca. Va morir assassinat per un soldat romà durant el setge de Siracusa al 212aC.
 • 1452

  Leonardo Da Vinci

  Leonardo Da Vinci
  Va era un artista florentí, i va ser científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor. Va inventar la bicicleta, el carro de combat, l'helicòpter i l'automòbil, entre molts altres, i va ser un gran descobridor. Leonardo va ser una persona molt avançada a la seva època.
  Va descobrir com era per dins una persona, la llei de la continuïtat, el so i els vòrtexs.
 • 1564

  Galileu Galilei

  Galileu Galilei
  Nasqué a Pisa. El 1581 ingressa a la Universitat de Pisa, matriculant-se en medicina la qual abandona. El 1585 torna a Florència i passa uns anys estudiant matemàtiques interessant-se, també en la filosofia i literatura. El 1602, reprèn els seus estudis sobre el moviment. El 1609 inventa un telescopi amb el qual fa diversos estudis i elabora teories. El 1633 és sentenciat per divulgar el copernicisme, el qual es prohibeix i mor el 1642.
  Principal descobriment: telescopi.
 • Isaac Newton

  Isaac Newton
  Va ser un físic, matemàtic i filòsof anglès.Durant la seva infància i joventut va ser un nen introvertit, de poques amistats i amb poc interès pels seus estudis, si bé no mancat d'intel·ligència, curiositat i imaginació. Va estudiar matemàtiques al Trinity College de la Universitat de Cambridge. Newton va ser el primer que va demostrar que les lleis naturals governen els moviments de la Terra i dels objectes celestes.
  Principal descobriment: llei de la gravetat.
 • Benjamin Franklin

  Benjamin Franklin
  Va ser un polític, polímata, científic i inventor estadounidens . Es considerat un dels Pares Fundadors dels Estats Units.
  Principal descobriment: el parallamps.
 • Marie Skłodowska Curie

  Marie Skłodowska Curie
  Marie Skłodowska Curie va ser una física i química polonesa, pionera en l’estudi de les radiacions.
  Va rebre el Premi Nobel de la Física al 1903 junt amb el seu marit, pels seus descobriments en el camp de la radioactivitat. L’any 1911 va rebre el Premi Nobel de la Química per l’aïllament del radi pur.
  El primer element químic que va descobrir l’any 1898 el va anomenar “poloni” com a homenatge del seu país d’origen.
  Principal descobriment: radioactivitat.
 • Lise Meitner

  Lise Meitner
  Lise Meitner, tercera de 8 germans d'una família jueva, entrà el 1901 a estudiar física a la Universitat de Viena. El 1905 obtingué el doctorat, i es traslladà a Berlín el 1907 per estudiar amb Max Planck i el químic Otto Hahn. Hahn i Meitner van col·laborar estretament en l'estudi de la radiaoctivitat. L'any 1918, van descobrir el primer isòtop de llarga vida de l'element protactini.
  Principal descobriment: fissió nuclear.
 • Albert Einstein

  Albert Einstein
  Va ser un físic alemany d'origen jueu. Es considerat el més conegut i popular del S.XX Va neixer en una ciutat alemanya de Ulm.
  Principal descobriment: La hipòtesi massa-energia (E=mc2) i la relativitat general.
 • Stephen Hawking

  Stephen Hawking
  Físic teòric britànic. Va estudiar matemàtiques i física a l'University College d'Oxford, on es va llicenciar el 1962. El 1966 es va doctorar al Trinity Hall de Cambridge. A principis dels anys seixanta va tenir els primers símptomes d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), malaltia degenerativa neuromuscular que no li ha impedit progressar en la seva activitat intel·lectual.
  El seu interès científic es va centrar en el camp de la relativitat general, en particular en la física dels forats negres.