8015 1

Antena 3

  • Creació del canal

    Creació del canal
    Antena 3 ja s'havia introduït en el mercat audiovisual durant els anys 1980 mitjançant una cadena de ràdio amb el nom de Antena 3 Radio i portava anys exercint pressió per a l'obertura de la televisió al territori espanyol.
  • Period: to

    L'etapa d'Antonio Asensio

    Des del 1992 fins al 97 es produeix un canvi en l'accionariat de manera que el Grupo Zeta es converteix en soci majoritari i Antonio Asensio accedeix a la presidència. Es produeix llavors un canvi radical en continguts, professionals, estètica i imatge corporativa.
  • Period: to

    L'etapa de Telefónica

    I fins al 2003 el Grupo Zeta ven la seva participació a l'empresa Telefónica. José María Mas assumeix la presidència i José Manuel Lorenzo la direcció general (fins el 1998, en què s'incorpora a Canal+). Durant aquesta etapa, Antena 3 es va incorporar al projecte de Vía Digital i va crear la figura del Defensor de l'Espectador, càrrec que va recaure en la periodista Consuelo Álvarez de Toledo.
  • Period: to

    Època actual

    ANTENA 3 WIKIPEDIAEl 2003 l'accionista principal passa a ser el Grupo Planeta. Des de llavors el seu president és José Manuel Lara Bosch i el seu conseller delegat, Maurizio Carlotti (procedent de Telecinco). Cotitza a la borsa des d'octubre de 2003. El setembre del 2003, la cadena estrena la sèrie revelació, Aqui no hay quién viva, amb la que aconsegueix grans èxits d'audiència superant àmpliament a altres cadenes. La sèrie va ser un autèntic 'boom' i es va convertir en la tercera sèrie més vista de la televisió
  • Neox & Nova

    Neox & Nova
    Amb el rellançament de la Televisió Digital Terrestre a Espanya, Antena 3 va canviar de freqüència (del 66 al 69), i es van crear dos nous canals exclusivament digitals, Neox i Nova.
  • Telefonia mòbil

    Telefonia mòbil
    Antena 3 va anunciar un acord amb l'operador de telefonia mòbil Vodafone per a emetre tota la seva programació -llevat de les retransmissions esportives i la ficció estrangera- a través de telèfons de tercera generació. D'aquesta manera, Antena 3 es converteix en la primera cadena de televisió generalista a Espanya en emetre íntegrament la seva programació en directe a través del mòbil.[15] A més d'aquesta senyal, Vodafone té previst oferir el canal A3 Noticias 24 i Series Antena 3, dedicat a l'
  • A les Illes Canàries

    Va començar a les illes Canàries el canal Antena 3 Canarias, a través de la filial Antena 3 TDT Canaries, per continuar la seva programació territorial, ja que el senyal nacional no té possibilitat de desconnexió.
  • 3.0, la nova forma de veure televisió

    3.0, la nova forma de veure televisió
    Antena 3 va estrenar el 12 de maig de 2009 a les 22.00 h., coincidint amb l'estrena del primer capítol de la 5a temporada d'El internado, la plataforma "3.0". L'estrena va ser seguida per 3,5 milions d'espectadors i un 18,8% de share.
    3.0 és un sistema multiplataforma on es poden veure els continguts d'Antena 3, Neox i Nova de la televisió al mòbil i a Internet. Això interacciona els canals i les webs del grup, on hi ha informació contínua del que emeten les altres cadenes. 3.0 també ha serv
  • 20è aniversari d'Antena 3

    20è aniversari d'Antena 3
    El canal va crear un lloc web especial dedicat a l'efemèride, amb una àmplia i variada informació, enquestes als teleespectadors, vídeos recopilatoris, episodis íntegres, capçaleres i homenatges a moltes de les seves produccions i espais que al llarg d'aquests vint anys s'han conformat com a insignes del canal.[7] Algunes d'aquestes enquestes proposades van ser, per exemple, votar per la millor sèrie d'Antena 3[8] i millor sèrie d'