Evolucion

L'EVOLUCIÓ HUMANA

 • 150

  Homo Sapiens

  Homo Sapiens
  És l'home actual, lúnica espècie que no s'ha extingit. Té una capacitat craniana de 1350 cm3. Té el crani rodó i el rostre aplanat, té el front més alt que el neardental i els altres homínids primitius.
 • 200

  Homo Rodhesiensis

  Homo Rodhesiensis
  És coneix com els homo sapiens sapiens arcaics, són humans moderns però presenten trets arcaics, i a través de fòssils podem saber que la seva capacitat craniana supera als 1000 cm3.
 • Jan 31, 800

  Homo Antecessor

  Homo Antecessor
  Aquesta espècie comuna als neandertals i als Homo Sapiens, vivia en la Sierra d'Atapuerca ( Burgos ), que va sortir a la llum en el 1997. La seva capacitat craniana supera als 1000 cm3.
 • Homo Habilis

  Homo Habilis
  L'homo Habilis va viure a l'Àfrica de l'Est i del Sud. Tenen una capacitat craniana de 590-690 cm3. Les seves mandíbules eren més petites i estretes amb les dents molt similars als homínids anteriors. Compartien amb els símids les seves proporcions corporals.
 • Homo Ergaster

  Homo Ergaster
  És un homínid propi de l'Àfrica, de fa uns 2 milions d'anys. Té el crani arrodonit, una capacitat craneana entre 800-850 cm3, el front prominent, el rostre més fi que l'erectus i les dents petites.
 • Australupithecus Garhi

  Australupithecus Garhi
  És una espècie d'homínid que va habitar a la zona d'Etiopia. Era capaç de caminar erguit ja, la seva capacitat craniana era de 450cm3, és el més avançat dels australupithecus i les eines trobades amb els seus fòssils són encara més antigues que les dels homo habilis.
 • Australupithecus anamensis

  Australupithecus anamensis
  És una espècie d'hominid trobada a Kenya. Els seus molars posseïen esmalt gruixut, i així és dedueix que ja menjava aliments més durs que els seus anteriors. Va viure en un ambient forestal, i se sap que caminava alçat.
 • Ardipithecus Ramidus

  Ardipithecus Ramidus
  És un dels més antics, amb uns 44 milions d'antiguitat. Ramidus significa arrel i fa refèrencia a la proximitat de l'espècie amb les arrels de la humanitat. Mostra grans similituds amb el ximpanzé, amb canins més petits i adaptacions a la bipedació i la seva capacitat craneana de 350 cm3.