evolució de l'home

By dgordo
 • 150

  homo sapiens fa 150000

  homo sapiens fa 150000
  Té duess subespècies: Homo sapiens sapiens i Homo sapiens idaltu (extingit). La Parla es va desenvolupar copmpletament gràcies a l'augment d'una àrea cerebral.
 • Period: 150 to

  evolució de l'home

 • 200

  homo rhodesiensis 200000-125000

  homo rhodesiensis 200000-125000
 • Jan 1, 800

  homo antecessor

  homo antecessor
  Com a característiques interessants, l' H. antecessor presenta dos arcs supraciliars (com és el cas dels Homo erectus xinesos i els Neanderthals), així com molars de tres arrels, un tret present en l'Homo ergaster. La seva capacitat cranial sobrepassa els 1.000 cm3.
 • Jan 1, 1000

  homo ergaster

  homo ergaster
  Les diferències entre Homo ergaster i H. erectus serien:
  H. ergaster apareix a l'Àfrica, des d'on es va estendre fins a l'Orient Mitjà, mentre que l'"H. erectus" es troba a l'est d'Àsia (sempre limitat a la franja tropical). L'Ergaster és la primera espècie del gènere Homo que es troba fora del continent africà.
  Anatòmicament, H. ergaster presenta una cúpula cranial més alta i una estructura facial i corporal més fina que H. erectus.
  H. ergaster se sol associar amb dates anteriors.
 • australopithecus garhi

  australopithecus garhi
  El volum del cervell és de 450 cc similar a altres australopitecs, també, com ells, els queixals són molt grans .
  La morfologia del maxilar representa una evolució relativament molt ràpida cap a formes més similars al gènere Homo.
  S'ha establert la hipòtesi sobre el fet que sigui el primer homínid conegut que tallava la pedra pel fet d'haver aparegut al costat dels fòssils d'Australopithecus gahri, ossos d'hervíbors amb senyals d'haver estat descarnats i fracturats intencionadament però podria t
 • australopithecus anamensis

  australopithecus anamensis
  El 1993 Meave Leakey i Alan Walker van trobar una part de la mandíbula d'aquest homínid semblant a un ximpanzè però amb dentició més pròxima a la humana.
  Probablement aquesta espècie passava gran part del seu temps dalt dels arbres.
 • Australopithecus ramidus

  Australopithecus ramidus
  Les restes inclouen part d'una mandíbula, fragments de crani i diversos ossos dels braços. L'esmalt dels queixals és molt prim, cosa que sembla indicar que els seus aliments eren similars als dels ximpanzés actuals (fruites, fulles i vegetals tous) i que vivien en una selva humida.
 • toumai

  toumai
  La caja craneana de Toumai es muy similar a la del mono, pero su cara es corta y los dientes, en especial los colmillos, son de tamaño pequeño y son muy parecidos a los de un ser humano moderno, el arco supraorbital es también muy prominente y el orificio occipital hacia adelante es una caracteristica de los bipedos. De esta manera Toumai se convierte en el antepasado más antiguo del hombre del que se tenga conocimiento, segun se puede deducir de los fósiles encontrados en la cuna ancestral de