Telephone1

Η εξέλιξη του τηλεφώνου

  • Η αρχική ιδέα του τηλεγράφου

    Η αρχική ιδέα του τηλεγράφου
    Η ιστορία και η εξέλιξη του τηλεφώνου
    Η ιδέα του τηλεγράφου αν και προέρχεται, όπως είδαμεπροηγουμένως, από τα αρχαία χρόνια υλοποιήθηκε το1774 από τον Ελβετό George Luis που κατασκεύασε μια πρώιμη μορφή τηλεγράφου.
  • Η γέννηση του Samuel Morse

    Η γέννηση του Samuel Morse
    τηλέφωνο
    Ο Αμερικανός, όμως, Samuel Morse (1791-1872) το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος. Το πρώτο μήνυμα από αυτόν τον τηλέγραφο στάλθηκε το 1844 από την Ουάσιγκτον στην Βαλτιμόρη.
  • Η παρουσίαση του τηλεγράφου

    Η παρουσίαση του τηλεγράφου
    τηλέφωνο
    Ο Αμερικανός, όμως, Samuel Morse (1791-1872) το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος.
  • Το πρώτο μήνυμα!

    Το πρώτο μήνυμα!
    τηλέφωνο
    Το πρώτο μήνυμα από αυτόν τον τηλέγραφο στάλθηκε το 1844 από την Ουάσιγκτον στην Βαλτιμόρη.
  • Η γέννηση του Graham Bell

    Η γέννηση του Graham Bell
    Graham Bell
    Alexander Graham Bell (March 3, 1847 – August 2, 1922) was an eminent scientist, inventor, engineer and innovator who is credited with inventing the first practical telephone.
  • Η εμφάνιση του Charles Bourseul

    Η εμφάνιση του Charles Bourseul
    τηλέφωνοΤο 1854 ο Γάλλος εφευρέτης Charles Bourseul σκέφτηκε ότι οι δονήσεις που προκαλούνται από την ομιλία σε έναν εύκαμπτο δίσκο ή ένα διάφραγμα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν και να αποσυνδέσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, παράγοντας με αυτόν τον τρόπο παρόμοιες δονήσεις σε ένα διάφραγμα που βρίσκεται σε μια άλλη θέση, όπου ο αρχικός ήχος θα αναπαραγόταν.
  • Μορφή ακουστικής συσκευής επικοινωνίας

    Μορφή ακουστικής συσκευής επικοινωνίας
    τηλέφωνο Μια μορφή ακουστικής συσκευής επικοινωνίας αναπτύχθηκε γύρω στα 1870 από τον ιταλοαμερικάνο Antonio Meucci.
  • Ο θάνατος του Samuel Morse

    Ο θάνατος του Samuel Morse
    τηλέφωνο
    Ο Αμερικανός, όμως, Samuel Morse (1791-1872) το 1837 παρουσίασε τον τηλέγραφό του που είχε την δυνατότητα να μεταδίδει μηνύματα σε πολύ μακρινές αποστάσεις γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος. Το πρώτο μήνυμα από αυτόν τον τηλέγραφο στάλθηκε το 1844 από την Ουάσιγκτον στην Βαλτιμόρη.
  • Ίδρυση σχολείου από τον Μπελ

    Ίδρυση σχολείου από τον Μπελ
    τηλέφωνο
    Το 1872 το Bell ίδρυσε ένα σχολείο για τους κωφαλάλους στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης.
  • Η βασική ιδέα του τηλεφώνου

    Η βασική ιδέα του τηλεφώνου
    τηλέφωνοΤο 1874, ενώ δούλευε σε ένα είδος τηλεγράφου, ανέπτυξε τις βασικές ιδέες του για το τηλέφωνο.
  • Η εφεύρεση του Γκραχαμ Μπελ

    Η εφεύρεση του Γκραχαμ Μπελ
    τηλέφωνο\
    Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να κατασκευάσουν ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να μεταβιβάσει τον ήχο διαμέσου του ηλεκτρισμού. Αυτό το κατάφερε ο Αμερικανός φυσικός Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το 1876<3. Η αρχή λειτουργίας της μηχανής του Γκράχαμ Μπελ ήταν πολύ απλή σε σύγκριση με τις σημερινές πολύπλοκες μηχανές.
  • Τηλέφωνο

    Τηλέφωνο
    τηλέφωνο
    Μετά την εφεύρεση όμως του μικροφώνου από τον Αμερικανό Χίγκες το 1877, το τηλέφωνο άρχισε να εξελίσσεται και να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μακρινών αποστάσεων. Το μικρόφωνο αυτό περιλάμβανε μικρή ράβδο από άνθρακα η οποία περιβαλλόταν από δυο στρώματα άνθρακα.
  • Βραβείο στον Μπελ

    Βραβείο στον Μπελ
    τηλέφωνοΤο 1880 η Γαλλία απονέμει στο Bell το βραβείο Volta, το οποίο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 50.000 φράγκων, για την εφεύρεσή του
  • Ηχογράφηση του Μπελ από το 1880

    Ηχογράφηση του Μπελ από το 1880
    μπελ (περιέχει και βίντεο)
    Ηχητικό ντοκουμέντο από το 1880. Όταν ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, προβλέποντας ότι θα ήταν η ανακάλυψη του μέλλοντος και κλειδί στην επικοινωνία των ανθρώπων, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 130 χρόνια μετά την ανακάλυψή του ο κόσμος θα μπορούσε να ακούσει τη δική του φωνή του μέσα από προσωπικές πειραματικές ηχογραφήσεις στο εργαστήριό του στην Ουάσινγκτον. Διαβάστε περισσ
  • Ο Μπελ έγινε αμερικάνος πολίτης

    Ο Μπελ έγινε αμερικάνος πολίτης
    τηλέφωνοΤο σχολείο έγινε στη συνέχεια μέρος του πανεπιστημίου της Βοστόνης, όπου ο Bell διορίστηκε καθηγητής της φωνητικής φυσιολογίας. Έγινε αμερικάνος πολίτης το 1882.
  • Ο Μπελ στράφηκε στην αεροναυτική

    Ο Μπελ στράφηκε στην αεροναυτική
    τηλέφωνοΜετά από το 1895 τα ενδιαφέροντα του Bell στράφηκαν στην αεροναυτική στα πλαίσια της οποίας μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησε μερικές ενδιαφέρουσες εφευρέσεις. Ο Bell συνέχισε αργότερα τις μελέτες του πάνω στις αιτίες και στην κληρονομικότητα της κώφωσης.
  • Ο θάνατος του Graham Bell

    Ο θάνατος του Graham Bell
    Graham Bell
    Alexander Graham Bell (March 3, 1847 – August 2, 1922) was an eminent scientist, inventor, engineer and innovator who is credited with inventing the first practical telephone
  • Κινητή τηλεφωνία

    Κινητή τηλεφωνία
    Η πρώτη συνομιλία μέσω κινητού
    Η ληξιαρχική πράξη γέννησής της κινητής θεωρείται η 3η Απριλίου 1973 όταν ο δόκτωρ Μάρτιν Κούπερ της«Μοτορόλα» έκανε το πρώτο του τηλεφώνημα. Ησυσκευή, που έμοιαζε με φορητό ασύρματο, είχε ύψος25 εκατοστά και βάρος 900 γραμμάρια.
  • Απογείωση των κινητών τηλεφώνων

    Απογείωση των κινητών τηλεφώνων
    .Στην αρχή της δεκαετίας του '90 άρχισε η απογείωση των κινητών τηλεφώνων, μετην ψηφιοποίηση δικτύων (GSM) και συσκευών. Περάσαμε έτσι στα κινητά τηςδεύτερης γενιάς (2G),οι συσκευές έγιναν μικρότερες (100200 γραμμάρια) καιπαρείχαν και άλλες ευκολίες, όπως την αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων(SMS) και τη λήψη φωτογραφιών.
  • Η εμφάνιση των κινητών στην Ελλάδα

    Η εμφάνιση των κινητών στην Ελλάδα
    .Στην Ελλάδα η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της το 1992. Οι εκτιμήσειςτων «ειδικών» έκαναν λόγο για 200.000 συνδρομητές μέσα σε μια δεκαετία