Εξέλιξη Κινητού Τηλεφώνου

  • Γέννηση του Richard H. Frenkiel

    Γέννηση του Richard H. Frenkiel
    Περισσότερες πληροφορίεςΟ Richard H. Frenkiel ήταν ένας αμερικάνος μηχανικός, γνωστός για την ανάπτυξη των τηλεφωνικών δικτύων. Γεννήθηκε το 1943 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
  • Period: to

    Ο διάσημος Steve Jobs!

    Περισσότερα για τον JobsΟ Steve (Paul) Jobs ήταν ένας αμερικάνος επιχειρηματίας της πετυχημένης εταιρείας Apple και εφευρέτης, ευρέως γνωστός σε όλο τον κόσμο. Ο θάνατός του συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
  • Period: to

    Περίοδος ακμής του Motorola DynaTAC

    Περισσότερες πληροφορίεςΤο DynaTac 8000X κατασκευάστηκε το 1973 και είναι το κινητό τηλέφωνο που όρισε την δεκαετία του 1980. Η τιμή του ήταν μεγάλη για την εποχή του, περίπου 5.000 λίρες με τα σημερινά δεδομένα.
  • Period: to

    Το Nokia 3310

    Διαβάστε σχετικά..Αυτό το δημοφιλές τηλέφωνο, πουλήθηκε σε πάνω από 126 εκατομμύρια κομμάτια και υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Το Motorola MicroTAC 9800X

    Το Motorola MicroTAC 9800X
    Διαβάστε περισσότερα εδώΤο πρώτο πραγματικά φορητό τηλέφωνο. Μέχρι την κυκλοφορία του, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, εγκαθίσταντο σε αυτοκίνητα, λόγω της αδυναμίας να χωρέσουν σε μια κοινή τσέπη σακακιού.
  • Το Motorola International 3200

    Το Motorola International 3200
    Διαβάστε περισσότερα εδώΉταν η πρώτη ψηφιακή συσκευή, σε μέγεθος “παλάμης”. Ήθελε 5 ώρες για να φορτίσει.
  • Εμφάνιση Motorola StarTAC

    Εμφάνιση Motorola StarTAC
    Διαβάστε περισσότεραΤο πρώτο αναδιπλούμενο (clamshell) κινητό τηλέφωνο. Επίσης μια από τις πρώτες συσκευές με ευρεία οθόνη.
  • Το Nokia 9000 Communicator

    Το Nokia 9000 Communicator
    Δειτε ένα βίντεο
    Η πρώτη σειρά smartphone, με επεξεργαστή Intel 386.
  • Το Samsung SPH-M100 Uproar

    Το Samsung SPH-M100 Uproar
    Δείτε περισσότεραΤο Uproar υπήρξε το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ικανότητα αναπαραγωγής MP3. Θεωρήθηκε ένα από τα πιο διαχρονικά και καλύτερα γκάτζετ που επηρέασαν την ζωή μας.
  • Το Benefon Esc!

    Το Benefon Esc!
    Διαβάστε σχετικά με αυτό Σ’ αυτή τη συσκευή, υλοποιήθηκε η πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης GPS σε κινητό τηλέφωνο. Πωλήθηκε κυρίως στην Ευρώπη.
  • Ericsson T39

    Ericsson T39
    Διαβάστε κι άλλο!Αυτό το λιλιπούτειο κινητό, υπήρξε το πρώτο με υποτήριξη Bluetooth. Υπήρχε σε 3 διαθέσιμα χρώματα και το πακέτο του περιλάμβανε μπαταρίες. Το μενού του T39m δεν έφθανε σε κανένα βαθμό την πολυπλοκότητα και το μέγεθος των σημερινών, αλλά για τα δεδομένα της εποχής ήταν αρκετό.
  • Το Siemens S45!

    Το Siemens S45!
    Διαβάστε περισσότερο!Άλλο ένα κινητό τηλέφωνο που εμφανίστηκε το 2001. Ήταν η πρώτη συσκευή με υποστήριξη GPRS και εσωτερική μνήμη 360kb – υψηλή για την εποχή. Περιείχε δίσκο, ο οποίος διασφάλιζε την μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή στο τηλέφωνο.
  • Ericsson T68

    Ericsson T68
    Περισσότερες εξελίξεις στα κινητά εδώΤο πρώτο Ericsson με έγχρωμη οθόνη. Βγήκε τα Χριστούγεννα του 2001 και διέθετε Bluetooth,ring tones και SMS με λεξιλόγιο Τ9. Ξαναβγήκε ανανεωμένο στην αγορά το 2002 ως T68i.
  • Nokia 3510i

    Nokia 3510i
    Περισσότερα εδώ!Το πρώτο Nokia ηλέφωνο με παροχή υπηρεσιών GPRS internet στο ευρύ κοινό. Η συγκεκριμένη δε έκδοση που εικονίζεται εδώ, ήταν μια πιο προηγμένη έκδοση με έγχρωμη οθόνη. Το μοντέλο έβγαινε και σε άλλα χρώματα εκτός του χρυσού, π.χ. μαύρο.
  • Sony Ericsson P800

    Sony Ericsson P800
    Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ Ένα smartphone πρωτοεισαγώμενο το 2002. Δημιουργία της Sony Ericsson, η οποία κατασκευάστηκε τότε που η Sony και η Ericsson συγχωνεύτηκαν. Αυτό το smartphone διέθετε touchscreen και έως 128mb μνήμης.
  • Το Sanyo SCP-5300!

    Το Sanyo SCP-5300!
    Περισσότερες πληροφορίεςΤο πρώτο τηλέφωνο με κάμερα και με flash. Η ποιότητα των εικόνων που παρήγαγε ήταν χαμηλή, όμως υπήρξε το πρώτο φωτογραφικό κινητό. Όμως είχε δύσχρηστα μενού και δύσχρηστη αποστολή φωτογραφιών.
  • Nokia 3220

    Nokia 3220
    Διαβάστε περισσότεραΗ πρώτη “εισαγωγική” συσκευή Nokia, με πλήρη ιντερνετική πρόσβαση. Ήταν μικρό και φωτεινό, με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και αυτόματο έλεγχο του ήχου.
  • Εμφάνιση του LG Secret

    Εμφάνιση του LG Secret
    Διαβάστε κι άλλαΤο εξωτερικό του LG Secret, ενός 3G τηλεφώνου με μηχανισμό κύλισης (slider), είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η συγκεκριμένη συσκευή, διαθέτει επίσης την λεπτότερη κάμερα 5.0 megapixel, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone.
  • Το περίφημο iPhone

    Το περίφημο iPhone
    Εδώ είναι ένα βίντεο σχετικά με το Iphone!Το πρωτότυπο iPhone, με αισθητήρα αυτόματης περιστροφής, αισθητήρα πολλαπλής αφής που επέτρεπε πολλαπλές καταχωρήσεις με ελάχιστη προσπάθεια, ένα περιβάλλον αφής που αντικατέστησε το παραδοσιακό πληκρολόγιο και πολλά άλλα που το έκαναν πολύ ελκυστικό.
  • iPhone 4S!

    iPhone 4S!
    Διαβάστε περισσότερα για το Iphone!Το Ιphone που πρωτοεμφανίστηκε το 2008 από την Apple βελτιώνεται μέχρι σήμερα και έπεται συνέχεια. Το 2012 βγήκε το Iphone 4S το οποίο διαθέτει καλύτερη κάμερα και επεξεργαστή σε σχέση με τα προγενέστερα του, ακόμη νέα προγράμματα (π.χ. Siri).