Αυτοκίνητο

 • Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  ΚείμενοΤο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε το 1834 από τον Thomas Daveport! Η εξέλιξή τους συνεχίστηκε για εκατό περίπου χρόνια και παρουσίαζαν συνεχής τεχνολογικές καινοτομίες κερδίζοντας αρκετά βραβεία. Η ανάπτυξή τους σταμάτησε απροσδόκητα λόγω της οικονομικής κρίσης του 1929.
 • Αγώνες αυτοκινήτων

  Αγώνες αυτοκινήτων
  ΚείμενοΟ Αγώνας αυτοκινήτων είναι ένα άθλημα που απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ταχύτατα ανακλαστικά, μεγάλη κυριαρχία λόγω υπερέντασης, ενώ σ΄ όλη τη διάρκειά του δεν λείπει η «γεύση» του κινδύνου. Γενικά ανήκει στη κατηγορία των ομαδικών αθλημάτων ταχύτητας καλούμενα διεθνώς «ρέϊσινγ» (racing).
 • Το πρώτο Peugeot

  Το πρώτο Peugeot
  ΚείμενοH Peugeot είναι μια μεγάλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, που αποτελεί τμήμα της PSA Peugeot Citroën. Η ιστορία της Peugeot ξεκινά από την κατασκευή ποδηλάτων στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Avenue de la Grande Armée, στο Παρίσι.
 • Skoda Auto

  ΚείμενοH Škoda Auto, κοινώς γνωστή ως Škoda (ελληνικά: Σκόντα), είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Τσεχίας και μία από τις ιστορικότερες και αρχαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Το 1991 η εταιρεία έγινε θυγατρική του Ομίλου Volkswagen. Στα τσέχικα η λέξη «škoda» σημαίνει (μεταξύ άλλων) «είναι κρίμα» (πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούσαν αυτή τη φράση όταν η εταιρεία αντιμετώπιζε δυσκολίες).
 • Renault

  ΚείμενοH Renault S.A. είναι μία γαλλική αυτοκινητοβομηχανία, που παράγει επιβατικά αυτοκίνητα, επαγγελματικά οχήματα, λεωφορεία και φορτηγά και είναι παρούσα σε 118 χώρες.
 • SEAT

  KείμενοΗ SEAT κρατά τις ρίζες της πίσω στις 22 Ιουνίου 1940 όταν η ιδιωτική ισπανική τράπεζα «Banco Urquijo» ίδρυσε την «Sociedad Ibérica de Automóviles de Turismo» (S.I.A.T.) ως προάγγελο της SEAT με το φιλόδοξο στόχο να εδραιωθεί ως η εθνική αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας, ένα πλάνο που αργότερα έμελλε να αναληφθεί από το «Instituto Nacional de Industria»
 • Υβριδικό αυτοκίνητο

  Υβριδικό αυτοκίνητο
  ΚείμενοΗ λύση στην οποία έχουν στραφεί οι περισσότεροι κατασκευαστές είναι αυτή των υβριδικών αυτοκινήτων, καθώς λόγω της μικρότερης κατανάλωσής τους σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα εξασφαλίζουν και μικρότερη εκπομπή ρύπων. Με τον όρο “υβριδικό” εννοούμε κάθε όχημα για την κίνηση του οποίου χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία πηγές ενέργειας, ανεξάρτητα από το είδος του καυσίμου και την αλληλεπίδραση μεταξύ των πηγών.
 • Το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο

  Το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο
  ΚείμενοΑυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα. Σύμφωνα με τους συνηθέστερους ορισμούς, τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται (ως επί το πλείστον) στους αυτοκινητόδρομους, να έχουν καθίσματα για ένα ως έξι άτομα, έχουν συνήθως τέσσερις τροχούς και κατασκευάζονται κυρίως για τη μεταφορά ανθρώπων,αλλά και μερικές φορές για την μεταφορά διαφόρων πραγμάτων . Ωστόσο, ο όρος αυτοκίνητο καλύπτει και άλλα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κτλ).
 • Nissan

  Nissan
  ΚείμενοΗ Νissan Motors είναι μία Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, που παλαιότερα παρήγαγε αυτοκίνητα με την επωνυμία Datsun και είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.
 • Cintroen

  KείμενοΗ Citroën (Σιτροέν) είναι γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, που ιδρύθηκε το 1919 από τον André Citroën (Αντρέ Σιτροέν). Σήμερα αποτελεί τμήμα της PSA Peugeot Citroën, με τα κεντρικά της γραφεία να βρίσκονται στο Παρίσι.
 • Το πρώτο αυτοκίνητο Mercedes

  Το πρώτο αυτοκίνητο Mercedes
  ΚείμενοΗ Mercedes-Benz είναι μία γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και φορτηγών. Παλαιότερα η εταιρεία ονομαζόταν επίσημα Daimler-Benz AG και το Mercedes ήταν μόνο το όνομα των αυτοκινήτων της. Ιδρύθηκε στη σημερινή της μορφή το 1926, με την ένωση των εταιριών Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie.
 • Ferrari

  KείμενοΗ Φερράρι (Ιταλ. Ferrari) είναι ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η έδρα της είναι στο Μαρανέλλο κοντά στη Μόντενα, στην επαρχία Μόντενα της Ιταλίας.
 • Toyota

  Toyota
  ΚείμενοΗ Toyota είναι ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει μικρά, σεντάν, hatchback, suv, τετρακίνητα εκτός δρόμου, επαγγελματικά, αλλά και υβριδικά οχήματα. Τα αυτοκίνητα της είναι γνωστά για την αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο που προσφέρουν, ενώ η Τoyota διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μετά την πώληση ( Toyota after sales service ) που προσφέρει στους πελάτες της.
 • Volkswagen Beetle

  Volkswagen Beetle
  KείμενοΤο Volkswagen Beetle (Σκαθάρι ή Σκαραβαίος, όπως έγινε γνωστό στην Ελλάδα) ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και γενικότερα του ομίλου Volkswagen και παρήχθη από το 1938 έως το 2003. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης χρονικής περιόδου, συνολικά 21.529.464 αντίτυπα κατασκευάστηκαν, με αποτέλεσμα το Beetle να γίνει, σε παγκόσμια κλίμακα, το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής και τον μεγαλύτερο αριθμό αντιτύπων από ένα ντιζάι
 • OPEL

  Η Όπελ (γερμ. Adam Opel GmbH) έιναι μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα τη Γερμανία. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1863 και ξεκίνησε την κατασκευή αυτοκινήτων το 1899. Το 1929 η ΌπεKείμενοκή της. Η εταιρεία σήμερα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα της GM στην Ευρώπη και μαζί με την Vauxhall αποτελούν το βασικό πυρήνα των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της.
 • Suzuki

  Suzuki
  ΚείμενοΤο Suzuki Jimny είναι ένα mini SUV αυτοκίνητο, που κατασκευάζεται από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Suzuki. Δύο τύποι αμαξωμάτων παράγονται, το Hard top και το Convertible
 • Ηλιακό αυτοκίνητο

  ΚείμενοΑ ηλιακό αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό όχημα τροφοδοτημένος κοντά ηλιακή ενέργεια αποκτηθείς από τις ηλιακές επιτροπές στο αυτοκίνητο. Τα ηλιακά αυτοκίνητα δεν είναι αυτήν την περίοδο μια πρακτική μορφή μεταφοράς δεδομένου ότι μπορούν μόνο να λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορούν μόνο να φέρουν έναν ή δύο επιβάτες. Εντούτοις, συναγωνίζονται στους ανταγωνισμούς όπως Παγκόσμια ηλιακή πρόκληση και Αμερικανική ηλιακή πρόκληση.
 • Smart

  Smart
  ΚείμενοΗ Smart (Swatch Mercedes Art) είναι γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων πόλης, ιδιοκτησίας της Mercedes-Benz. Κατασκευάζει τις διάφορες εκδόσεις του ομώνυμου μικρού αυτοκινήτου πόλης, το οποίο διατίθεται σε πολλές αγορές, αρχικά μόνο σε κράτη της Ευρώπης, αλλά τα τελευταία χρόνια και σε άλλες ηπείρους. Οι μονάδες παραγωγής της εταιρείας βρίσκονται στην Hambach της Γαλλίας και στην Böblingen της Γερμανίας, ενώ η έδρα της εταιρείας στην Böblingen.
 • Αυτοκίνητο του μέλλοντος

 • Βίντεο