Shopping

Κινητά

  • Η δημιουργία του πρώτου τηλεφώνου

    Η δημιουργία του πρώτου τηλεφώνου
    Το 1876 ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ κατασκεύασε το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο. Το οποίο αποτελούνταν από μία ελαστική μεμβράνη η οποία βρισκόταν μπροστά από σιδηρομαγνητικό πυρήνα το οποίο ήταν περιτυλιγμένο με μονωμένο αγωγό. Τη συσκευή αυτή τη χρησιμοποιούσαν για ομιλίες σε κοντινές αποστάσεις. Μετά τη κατασκευή το 1877 από τον Ντέιβιντ Χίουζ το τηλέφωνο εξελίχθηκε και χρησιμοποιούνταν σε ομιλίες σε μακρινές αποστάσεις. Τέλος, μετά από πολλές εξελίξεις το τηλέφωνο έφτασε στην σημερινή του μορφή.
  • Ιστορία

    Ιστορία
    Το 1991, η ψηφιακή τεχνολογία δεύτερης γενιάς κυψελών (2G) ξεκίνησε στη Φινλανδία από την Radiolinja και χρησιμοποιούσε το πρότυπο GSM. Αυτό προκάλεσε τον ανταγωνισμό στον τομέα, καθώς οι νέοι φορείς ήταν ανταγωνιστές των υφιστάμενων φορέων εκμετάλλευσης δικτύων 1G. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2001, η τρίτη γενιά (3G) ξεκίνησε στην Ιαπωνία από το NTT DoCoMo με το πρότυπο WCDMA.
  • Η εξέλιξη του τηλεφώνου

     Η εξέλιξη του τηλεφώνου
    Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο με τις πρώτες προσπάθειες Σουηδών , Φιλανδών και Αμερικανών να δημιουργήσουν μια συσκευή που δεν εξαρτάται από καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας, ούτε από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας.
  • Αρχή λειτουργίας κινητού τηλεφώνου

    Αρχή λειτουργίας κινητού τηλεφώνου
    Τα κινητά τηλέφωνα είναι πομποδέκτες ραδιοκυμάτων οι οποίοι με μια ενσωματωμένη κεραία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό μετατρέπουν τη φωνή σε ψηφιακά δεδομένα και αντίστροφα.Για την αποστολή των ραδιοκυμάτων χρησιμοποιούνται οι σταθμοί βάσης κινητών επικοινωνιών.Όταν κάποιος καλεί από το κινητό του τηλέφωνο αυτό εκπέμπει ραδιοκύματα τα οποία συναντάνε κάποιο δέκτη στο πλησιέστερο σταθμό βάσης.Έτσι, η κλίση αποστέλλεται μέσο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
  • Αρχή Κινητού

    Αρχή Κινητού
    Το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο κινητό τηλέφωνο κυψελών, 1984. Το πρώτο φορητό με δομή κυψελών κινητό τηλέφωνο επιδείχθηκε από τους Τζον Φ. Μίτσελ και Μάρτιν Κούπερ της Motorola το 1973, το οποίο ζύγιζε 2 κιλά.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C_%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF
  • Πληροφορίες

    Πληροφορίες
    Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια συσκευή που μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές. Η συσκευή αυτή αποτελείται από πομπό και δέκτη και συνδέεται με καλώδιο με το τηλεφωνικό κέντρο.
  • Ειδή τηλεφωνίκων συνδεσεών

    Ειδή τηλεφωνίκων συνδεσεών
    Η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή γίνεται με τα αστικά τηλεφωνικά κέντρα. Εκτός όμως από τα αστικά τηλεφωνικά κέντρα υπάρχουν και τα υπεραστικά τηλεφωνικά κέντρα διαμέσου των οποίων ο συνδρομητής μπορεί να μιλήσει με τις άλλες πόλεις ακόμα και με άλλες χώρες ολόκληρου του κόσμου.
    Μέχρι σήμερα η υπεραστική τηλεφωνική σύνδεση γινόταν με ασύρματο.
  • Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κινητών

    Τα πλεονεκτήματα και  μειονεκτήματα των κινητών
    Τα κινητά έχουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά δυστυχώς και πολλά μειονεκτήματα. Πρώτων ένα πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να επικοινωνείς με κάποιον ο οποίος βρίσκεται μακριά. Επιπλέον, μπορείς να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο ακούγοντας μουσική παίζοντας διάφορα παιχνίδια και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Από την άλλη υπάρχουν και μειονεκτήματα,όπως το κινητό εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κυματα η οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι βλαβερή για τον άνθρωπο.
  • Τηλεφώνικα κεντρά

    Τηλεφώνικα κεντρά
    Σήμερα τα τηλεφωνικά κέντρα είναι (3) ειδών: Αναλογικά (POTS). Η επικοινωνία γίνεται μέσω ειδικού δικτύου τηλεφωνίας.
    Ψηφιακά ISDN. Η επικοινωνία γίνεται όπως στα αναλογικά αλλά μετατρέπεται η φωνή σε δεδομένα, αποστέλλεται μέσω του δικτύου τηλεφωνίας και μετατρέπεται και πάλι σε φωνή.
    Ψηφιακά VoIP. Ψηφιακά κέντρα όπου η φωνή ταξιδεύει σε μορφή δεδομένων μέσω δικτύων υπολογιστών και του Διαδικτύου.
  • Ο ρόλος του τηλεφώνου στη ζωή μας

    Ο ρόλος του τηλεφώνου στη ζωή μας
    Τα τελευταία χρόνια το τηλέφωνο παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Έχει συντελέσει στην εξέλιξη της επικοινωνίας,πλέον ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε εύκολα και γρήγορα . Επίσης, το κινητό (smartphone), δεν σε περιορίζει μόνο σε φωνητική επαφή, αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις μέσο facebook ή μέσο βιντεοκλήσης κ.τ.λ.
  • Τα κινητά του μέλλοντος

    Τα κινητά του μέλλοντος
    Τα κινητά του μέλλοντος όπως υποστηρίζει ο Κολοσσός πληροφορικής και τεχνολογίας θα μπορούν να έχουν τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις. Πιο συγκεκριμένα τα κινητά στο μέλλον θα μπορούν να αναγνωρίζουν τι είναι αυτό που βλέπουν και με ειδικούς αισθητήρες θα μπορούν να αντιλαμβάνονται τους ήχους. Επιπλέον τα κινητά του μέλλοντος με την <<όσφρηση>> θα μπορούν να αναγνωρίζουν ακόμα και τα βακτήρια στην αναπνοή μας αλλά και θα μπορούν να προτείνουν τη διατροφή συνδυάζοντας τις διατροφικές συνήθειες.