Santa claus 290x290

Πορεία μέχρι τα Χριστούγεννα

By mariath
 • Period: to

  Σεμπτέβριος-Οκτώβριος

 • Ανοίγουν τα σχολεία

  Ανοίγουν τα σχολεία
  Έναρξη σχολικής χρονιάς
  Με την έναρξη της νέας σχολικής τα παιδιά επιστρέφουν
  στις τάξεις με το χαμόγελο στα χείλη. Οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν και έρχεται η ώρα για νέα γνώση. Τα σχολεία αποτελούν το θεμέλιο λίθο στο τομέα της παιδείας γι’ αυτό το λόγο είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να φοιτούν σε αυτό. Επίσης έχει καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης του παιδιού.
 • Μέρα Ανεξαρτησίας

  Μέρα Ανεξαρτησίας
  1η Οκτωβρίου
  Την 1η του Οκτώβρη, η Κύπρος, η πατρίδα μας γιορτάζει την ανεξαρτησία της, τα γενέθλια της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Από τη Κύπρο πέρασαν πολλοί κατακτητές. Οι τελευταίοι ήταν οι Άγγλοι. Οι Κύπριοι πολέμησαν εναντίων των Άγγλων στο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 μέχρι το 1959 και κατάφεραν να απελευθερωθούν. Το 1960 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος.
 • Το ΟΧΙ

  Το ΟΧΙ
  28η Οκτωβρίου Στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τη μεγάλη άρνηση του Ιωάννη Μεταξά ο οποίος είπε το μεγάλο όχι στους Ιταλούς.Η κίνηση αυτή του Μεταξά σηματοδότησε την είσοδο της, ουδέτερης μέχρι τότε, χώρας μας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
 • Period: to

  Νοέμβριος

 • Αργία

  Αργία
  Αργία Χρυσοστόμου
  Στις 13 Νοεμβρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά λόγο της μνήμης του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Η Εκκλησία τον ονόμασε Χρυσόστομο για την ωραιότητα των λόγων του.
 • Νηστείες

  Νηστείες
  Νηστείες
  Η νηστεία δεν σήμαινει μόνο την πλήρη αποχή από στερεές ή υγρές τροφές, αλλά και από ορισμένες τροφές και την λήψη άλλων, συγκεκριμένων τροφών. Οι ανθρώποι με τις νηστείες προετοιμάζονται για τον ερχομό των Χριστουγέννων και τη γέννηση του Χριστού
 • Στόλισμα δέντρου & Νηπιαγωγείο

  Στόλισμα δέντρου & Νηπιαγωγείο
  Στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρουΗ μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει και η ατμόσφαιρα μπαίνει στο εορταστικό κλίμα στολίζοντας με αυτό το τρόπο τα σπίτια, τις πλατείες, τα καταστήματα και το σχολικό χώρο στο οποίο περνούν αρκετές ώρες τα παιδιά σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου τόσο στο σχολικό χώρο όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί μια διαδικασία που ευχαριστεί και κάνει χαρουμενα όλα τα παιδιά.
 • Period: to

  Δεκέμβριος

 • Χιστουγεννιάτικη Γιορτή

  Χιστουγεννιάτικη Γιορτή
  [' >Χριστουγεννιάτικη γιορτή](http://<a href='http://http://xenesglosses.eu/2013/11/plousio-yliko-gia-giorti-xristougenn/)
  Τα παιδιά στη Χριστουγεννιατική γιορτή υποδύονται συγκεκριμένους ρόλους τους οποίους μαθαίνουν απο τη συνεχή καλλιέργεια της νηπιαγωγού με σκοπό να παρουσιάσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα στους γονείς τη συγκεκριμενη βραδιά. Είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά εμπλουτίζοντας το στοιχείο της θεαρτικότητας
 • Παραμονή Χριστουγέννων

  Παραμονή Χριστουγέννων
  παιδικο βιντεο
  Τα σχολεία κλείνουν για να γιορτάσουμε μαζί με όλη την οικογένεια μας τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων που πλησιάζει. Προετοιμαζόμαστε για τα ψώνια του χριστουγεννιάτικου τραπεζιούς καθώς προμηθευόμαστε με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
  Κάνουμε οικογενειακές βόλτες στα καταστήματα αγοράζοντας καινούργια ρούχα για τη μέγάλη μέρα και μπαίνουμε για τα καλά στο πνεύμα των Χρισοτουγέννων.
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα
  υπουργείο παιδείας
  Η μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων έφτασε, οι νηστείες τελείωσαν, όλοι φοράμε τα γιορτινά μας και ετοιμαζόμαστε μεγάλοι και μικροί για το οικογενειακό τραπέζι. Τα Χριστούγεννα είναι μια ωραία γιορτή που σκοπό έχει να γεμίσει όλες τις καρδιές των ανθρώπων με αγάπη και στοργή.
 • Παραμονή Πρωτοχρονιάς

  Παραμονή Πρωτοχρονιάς
  βίντεο
  Την παραμονή Προωχρονιάς η καθε οικογένεια περιμένει με ανυπομονησία την αλλαγή του χρόνου με φίλους και συγγενείς. Κόβουμε τη βασιλόπιτα και μοιράζουμε ευχές για ένα καλο νέο έτος.
 • Πρωτοχρονιά

  Πρωτοχρονιά
  πρωτοχρονιά
  Η προτωχρονια είναι μια ξεχωριστή μέρα για μεγάλους και μικρούς. Η μέρα που περίμεναν εδώ και καιρό όλα τα παιδιά φτάνει με τον άγιος βασίλης να έρχεται και να αφήνει κάτω απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο δώρα τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.
 • Period: to

  Ιανουάριος

 • Θεωφάνεια

  Θεωφάνεια
  θεοφάνεια
  Τα Θεοφάνια είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Οι διακοπές των Χριστουγέννων φτάνουν στο τέλος τους και τα παιδιά επιστρέφουν και πάλι στη σχολική τους ρουτίνα.