Stanley Kubrick

 • Neixement

  Neixement
  Stanley Kubrick va néixer el 26 de juliol de 1928 al Bronx, Nova York.
 • El origens/ la seva cámara

  El origens/ la seva cámara
  Tot va començar quan Kubrick va rebre una càmera ** Leica III ** com a regal p. Aquest va ser el començament que desencadenaria els aficionats nord -americans per tot allò relacionat amb el món de la imatge. Tenien els mitjans de comunicació, ara només es practicava. Per tant, el llavors fotògraf va començar a instruir -se al camp assistint a cursos i a practicar el que va aprendre.
 • Treball e la revista look

  Treball e la revista look
  Abans de ser cineasta, Stanley Kubrick era un reporter fotogràfic de Look Magazine a Nova York. La seva carrera en fotografia va començar el 1945 quan Kubrick va vendre una foto per mirar. De 1946 a 1950, Kubrick va treballar a la revista, realitzant més de 300 llocs de treball en els quals va documentar els paisatges i la gent de la ciutat de Nova York.
 • Toba Metz

  Toba Metz
  Stanley Kubrick es va casar amb Toba Metz i estuvieron junts durant tres anys abans de separar-se el 1951.
 • Primers projectes

  Primers projectes
  Day of the Fight seria la seva primera filmació com a documental de tretze minuts, Flying Padre que narraba la vida de un sacerdote que viaja en avioneta de pueblo en pueblo en el estado de Nuevo México Su primer largometraje, y su primer aprendizaje formal con una cámara, fue Miedo y deseo El beso del asesino
 • Primera etapa

  Primera etapa
  Kubrick i Harris es van associar en una productora anomenada "Harris-Kubrick Picture
  . D'aquesta unió va sorgir Atraco Perfecto (The Killing; 1956), el seu primer gran film
  Kirk Douglas, va signar amb Harris-Kubrick un contracte per a cinc pel·lícules. La primera seria Senders de glòria (Paths of Glory.
  Després de la pel·lícula, Kubrick va estar treballant amb Marlon Brando en la preproducció d'One-Eyed Jacks
 • Spartacus (1960)

  Spartacus (1960)
  Aquesta pel·lícula és la història del romà Espartaco i la seva revolta d'esclaus. Espartaco és interpretat per Kirk Douglas; aquest és el segon projecte en què Kubrick treballa amb Douglas. Aquest és l'únic treball de Kubrick en què no va participar en el procés d'escriptura.
 • Consolidació

  Consolidació
  Douglas, que buscava un director . Kubrick va acceptar, sabent que una pel·lícula de tan alt pressupost podia suponer un empujó a la seva carrera com a director. La pel·lícula va guanyar quatre premis de l'Acadèmia i va ser un èxit comercial. La carrera de Kubrick estava definitivament llançada, i aconseguiron prolongar el contracte que els unia amb Douglas per altres tres pel·lícules. Les aspiracions artístiques i comercials de Kubrick li van portar a fer Lolita
 • Lolita

  Lolita
  Lolita és una pel·lícula anglo-nord-americana de 1962 dirigida per Stanley Kubrick, protagonitzada per Sue Lyon i James Mason. Està basada en la novel·la homònima de Vladimir Nabokov
 • 2001: A Space Odyssey (1968)

  2001: A Space Odyssey (1968)
  2001, una odisea de l'espai, de Stanley Kubrick, va ser una font d'inspiració per a molts grans directors d'avui en el dia, especialment per a la ciència ficció, com Ridley Scott. Els seus efectes a la pel·lícula deixaren a tot el món amb la boca oberta, especialment perquè va ser un any en el que els efectes especials semblaven de tot menys reals. Aquesta pel·lícula va prendre la iniciativa de nous efectes especials i formes de fer cine.
 • Premis Oscar

  Premis Oscar
  Stanley va guanyar un oscar als millors efectes especials amb la pelicula "A Space Odyssey".
 • A Clockwork Orange

  A Clockwork Orange
  Aquesta pel·lícula tracta sobre un home charasmàtic, anomenat Alex DeLarge, en el futur Gran Bretanya, que és empresonat i voluntaris per a una teràpia d’aversió experimental desenvolupada pel govern per intentar resoldre el problema del crim de la societat, però no tot va segons el pla. Al ser que aquesta pel·lícula es va estrenar a un any després de començar la producció de cinema, és la pel·lícula més ràpida que mai va rodar, editada i llançada per Stanley Kubrick.
 • The Shining (1980)

  The Shining (1980)
  Aquest film és sobre la família que les heads són a l'isolat hotel per a l'zima, on són evils i spirituals presencies influències de la seva filla a la violència, i les seves psíquiques són horrific forebodings de pasta i futura.
 • Full Metal Jacket (1987)

  Full Metal Jacket (1987)
  Una brillant pel·lícula de guerra amb una actuació i direcció encara més brillants. Kubrick, igual que moltes de les altres pel·lícules, presta atenció als detalls extrems per aconseguir el realisme. Té una de les millors escenes de la història del cinema que va ser improvisada. Un tret molt necessari per als líders és la intel·ligència que es necessita per fer i organitzar tota una pel·lícula, especialment una com aquesta que requereix una gran atenció al detall.
 • Etapa final; El retorn

  Etapa final; El retorn
  Finalment Kubrick va realitzar Eyes Wide Shut, basada en la novel·la Relat somiat, d'Arthur Schnitzler, que havia elogiat anys abans.
 • Etapa final; la caiguda

  Etapa final; la caiguda
  Han de transcórrer set anys fins que aparegui la seva següent pel·lícula, Full Metal Jacket, el 1987, on torna a tocar el tema bèl·lic, aquesta vegada la guerra del Vietnam i novament és una adaptació d'una novel·la. La música va ser escrita per Abigail Mead, un àlies que va utilitzar Vivian Kubrick, emprant un sintetitzador.
 • Fundació film

  Fundació film
  Va passar a formar part, juntament Martin Scorsese, Woody Allen, Francis Coppola, Steven Spielberg, Robert Redford, Sidney Pollack i George Lucas, de la Fundació Film, una organització creada per promoure la restauració i la preservació de pel·lícules.
 • Rebeu el D.W. Griffith

  Rebeu el D.W. Griffith
  Durant els premis Golden Lion a Venècia, rep un premi en homenatge a la seva obra; I a la Unió de Directors, rep el premi D.W Griffith per una vida d’èxits
 • Eyes Wide Shut (1999)

  Aquesta pel·lícula tracta sobre el metge de la ciutat de Nova York, que està casat amb un comissari d’art, i s’empeny a una odissea nocturna i perillosa de descobriment sexual i moral després que la seva dona admeti que una vegada gairebé l’enganyés. Aquesta va ser la darrera pel·lícula de Stanley Kubrick, i la primera pel·lícula a obrir -se al número 1 als Estats Units. Oficials de caixa
 • Mort

  Mort
  El 7 de març del 1999, quatre dies després d'una sessió privada per a la seva família i actors del seu darrer film, Eyes Wide Shut, Stanley Kubrick va morir d'un atac cardíac mentre dormia; tenia 70 anys