Unnamed

Pepita Casanellas

 • Vilafranca

  Vilafranca
  Va arribar amb 17 anys des de Vilafranca a l’actual Zona Franca. "L’edifici en forma de “L”on hi havia els menjadors de la fàbrica Philips, es va transformar en el Centre Pepita Casanellas de La Marina, centre que entrà en funcionament l’abril de 2007."
 • Mestra modèlica

  Mestra modèlica
  Va aprovar les oposicions a mestra i va fer les pràctiques de Magisteri amb Maria Codina, dona del pedagog Artur Martorell, i és així que va entrar en contacte amb el Moviment de Renovació Pedagògica. Segons la federació:
  "La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya agrupa associacions del professorat del nostre país que tenen per objectiu impulsar la innovació i la millora educativa."
 • Period: to

  Una vida en l'educació

  Desenes de nenes de Can Tunis, Cases Barates, el Polvorí, etcètera, les zones més castigades, desprotegides i oblidades de la postguerra barcelonina,van veure com aquella noia, fent gala d’una humilitat extraordinària, es carregava a l’esquena l’educació de generacions de criatures
 • Jubilació

  Jubilació
  Es va jubilar però va continuar encarregant-se de la biblioteca de l'escola i ajudant a infants amb dificultats d'aprenentatge
 • Medalla d'Honor de Barcelona

  Medalla d'Honor de Barcelona
  Va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona. El dia d'aquest homenatge, Pepita va poder retrobar alumnes que va tenir a les classes i amb altres companys docents. Això va passar a la inauguració d'un nou centre social que porta el seu nom.