780 0008 5879603 2744bf954a215b82780800ef487df890

Pedagogs de l´Escola Nova

  • Juan Amós COMENIUS (1592-1670) “una sonrisa és major que una vara”

    Juan Amós COMENIUS (1592-1670) “una sonrisa és major que una vara”
    L´educació te lloc en la familia, la mare es la mestra. Escriu “Schola materni gremio”, basant-se en l ´observació directa de l´activitat dels infants. Els xiquets han d´aprendre mitjançant el contacte, observació i la manipulació de le coses.
    Igualtat per a tots els sers humans en l´accés a l´educació. Promou l´educació primerenca, la coeducació i l´ensenyament simultani.Un mateix métode pot ensenyar tot a tots en diferents graus de complexitat.
    Obres:”Didàctica magna” i “Pampadeia”
  • Jean Jacques ROUSSEAU (1712-1778) “el niño debe vivir sin preocupaciones, disfrutando de su niñez”

    Jean Jacques ROUSSEAU (1712-1778) “el niño debe vivir sin preocupaciones, disfrutando de su niñez”
    Va precebre la necessitat de respectar el dessenvolupament individual, sense dirigir al xiquet segons els interessos del perceptor sinó permentent-li descobrir per si mateix les respostes, basantse en l´experimentació
    Obra “L´Emili” (1762) tracta d´un xiquet, l´Emili, que no te pares i es criat amb un perceptor.
    Criticat per les grans diferencies contradictòries entre la seua obra i la seua visió de l´educació.
  • Johan Heinrich PESTALOZZI (1746-1827) “un niño que no se siente querido, difícilmente puede ser educado”

    Johan Heinrich PESTALOZZI (1746-1827) “un niño que no se siente querido, difícilmente puede ser educado”
    Influenciat per Rousseau. L´educació ha de ser en el contacte de la naturalesa. L'educació del poble es un mecanisme per a transformar les seues condicions de vida. Per a ell, l'educació elemental està basada en el desenvolupament harmònic de les capacitats intel·lectuals, afectives i artístiques. El fonament del coneixement és la intuïció
    Crea una granja escola amb els objectius de millorar les condicions dels infants més desfavorits i més tard un asil per a orfes de guerra.
  • Frederich FROEBEL (1782-1832) “Fomentar en el niño el deseo de actividad y creación mediante atractivos y graduados juegos que tienen en cuenta su desarrollo espiritual”

    Frederich FROEBEL (1782-1832) “Fomentar en el niño el deseo de actividad y creación mediante atractivos y graduados juegos que tienen en cuenta su desarrollo espiritual”
    Alumne de Pestalozzi del que pren la lliure expressió de l´alumne, l´estímul de la seua creativitat, de la suea participació social i la seua motricitat. Partint del principi que la naturalesa pot manifestar-se sense traves, va fomentar el desenvolupament dels xiquets a través d'exercicis, jocs i cants a l'aire lliure. En 1837 va crear el primer jardí d'infància (Kindergarten)
    Crea un conjunt de materials de joc als que denomina “dons”.
    Es autor de “L´educació del home” (1826)
  • Rosa (1866-1951) i Carolina (1870-1945) AGAZZI “preparar para la vida, haciendo vivir”

    Rosa (1866-1951) i Carolina (1870-1945) AGAZZI “preparar para la vida, haciendo vivir”
    Conegudes pel mètode Agazzi, basat en l'espontaneïtat i experiència personal dels xiquets, i en la vida feta en comunitat. Volien crear un ambient el més natural possible per als xicotets, en el qual l'educació dels hàbits era molt important. mètode actiu centrat en el xiquet i es el que proporciona l'activitat,i l´educador anima i orienta quan siga necessari, s´utilitzen els materials que es troven al seu voltant.
  • Maria MONTESSORI (1870-1952) “La primera tarea de la educación es agitar la vida, pero dejarla libre para que se desarrolle”

    Maria MONTESSORI (1870-1952) “La primera tarea de la educación es agitar la vida, pero dejarla libre para que se desarrolle”
    En la pedagogia Montessori es prioritzen les necessitats i interessos dels estudiants, que aprenen a través del descobriment i la repetició d'exercicis fins a perfeccionar-los. A més, María Montessori assegurava que l'educador ha de seguir al xiquet, reconeixent les característiques del moment del desenvolupament en què es troba i les diferències individuals
    buscaba l'automotivació, la qual s'aconsegueix dissenyant activitats i proposant materials que creen curiositat en el xiquet
  • Ovide DECROLY (1871-1932) “La escuela ha de ser para el niño, no el niño para la escuela”

    Ovide DECROLY (1871-1932) “La escuela ha de ser para el niño, no el niño para la escuela”
    Mètode basat en l'escola per a la vida i de la vida, on es busca desenvolupar la vida racional, evolutiva, individual i globalitzada.
    Va idear els centres d'interés que consisteixen a centrar els temes d'estudi d'acord amb els interessos dels xiquets en cada edat
  • Célestin FREINET (1896-1966) “Dad a los niños la libertad de escoger su trabajo, de decidir el momento y el ritmo de este trabajo, y todo habrá cambiado”

    Célestin FREINET (1896-1966) “Dad a los niños la libertad de escoger su trabajo, de decidir el momento y el ritmo de este trabajo, y todo habrá cambiado”
    Es un mestre que sorgeix de l´escolo rural a França, compormés amb els secors mes desfavorits.es centra en l´activitat del mestre.
    Crea l´Escola Moderna que es basa en una pedagogia basada en la cooperació.
    Pretén crear un mitjà ric i estimulant, que permet als infants un màxim d´experimentació i de comunicació en un clima de seguretat.
    Va introduir el projectes de treball, les assemblees setmanals, els tallers i racons especifics.
    Els xiquets de totes les edats treballen junts