Pedagogues

  • Comenius

    Comenius
    Va definir l'educació com l'art de fer germinar les llavors interiors que es desenvolupen no per incubació sinó quan s'estimulen amb oportunes experiències, prou variades i riques i sentides sempre com a noves, fins i tot per qui l'ensenya.
    El seu mètode pedagògic tenia com a base els processos naturals de l'aprenentatge: la inducció, l'observació, els sentits i la raó.
    Part de la seua proposta pedagògica era eliminar totalment la violència del procés educatiu.
  • Rousseau

    Rousseau
    Proposa i descriu un sistema educatiu que considere l'evolució natural del xiquet i de l'home com a manera d'adaptar-se i millorar a la societat. I, a partir de la idea de la bondat, tant de l'home com de la naturalesa, sosté que l'ensenyament ha de donar-se dins i en contacte amb aquesta.
    D'aquesta manera, perquè el potencial dels xiquets es desenvolupe, l'educació ha de seguir el ritme de la naturalesa i no de la societat.
    Rousseau proposa una educació organitzada en períodes.
  • Johann Heinrich Pestalozzi

    Johann Heinrich Pestalozzi
    Va desenvolupar un mètode científic per a l'educació infantil que sosté que l'educació no es produeix de manera espontània, sinó que requereix d'una ajuda externa. Aquesta ajuda li ha de permetre als xiquets fer ús dels seus sentits i facultats intuïtives per a veure el món. Per a això, cal procedir d'una manera natural i intuïtiva seguint i respectant el curs propi del desenvolupament infantil.
    Va parlar la necessitat d'una educació en l'ambient familiar, les mares tenien la responsabilitat.
  • Friedrich Froebel

    Friedrich Froebel
    És el creador de l'educació preescolar i del concepte de jardí d'infància.
    La seua pedagogia sobre el joc van donar un gir diferent a l'escola en comparació amb l'educació tradicional.
    Esmenta que com a éssers humans hem d'afavorir la lliure expressió de l'alumne.
    Es requereix estimular la creativitat i la manipulació de materials didàctics.
    Propiciar la participació social en el saló de classes.
    Desenvolupar la motricitat dels xiquets des de curta edat
  • Rosa i Carolina Agazzi

    Rosa i Carolina Agazzi
    El seu mètode es basa a respectar escrupolosament la llibertat, espontaneïtat del xiquet xicotet mitjançant el seu treball independent i la presentació de continguts a través d'activitats lúdiques. El més important per a elles era el tracte humà, és a dir, ensenyar amb amor i tendresa als xiquets.
  • Maria Montessori

    Maria Montessori
    Característiques del pensament de Montessori.
    Pensament i moviment: el pensament i el moviment estan estretament lligats. El moviment potencia el pensament i l'aprenentatge.
    Lliure elecció: l'aprenentatge i el benestar milloren quan les persones senten que tenen control sobre les seues vides. Es desenvolupen la independència, la voluntat i la responsabilitat.
    Interés: el xiquet aprén millor quan està interessat en el que està aprenent. Ajuda a la comprensió i la concentració.
  • Ovide Decroly

    Ovide Decroly
    L'educació per a *Ovide *Decroly era un mitjà perquè els xiquets pogueren aprendre a viure en societat i que ells mateixos pogueren construir el seu futur. Perquè això fora possible els xiquets han de ser capaços de trobar el valor de l'esforç i la satisfacció del treball ben fet.
    D'aquesta manera es podrà afavorir que el xiquet puga adaptar-se al seu entorn i que siga capaç d'identificar les seues necessitats per a poder satisfer-les i poder integrar-se socialment.
  • Célestin Freinet

    Célestin Freinet
    Característiques del pensament de Freinet.
    Individualització. Suposa un profund coneixement de l'alumne i de la seua personalitat, i la possibilitat de comunicació i expressió per part de cada xiquet, de les seues necessitats i curiositats particulars.
    Activitat, tanteig experimental i autonomia. Implica que el xiquet puga descobrir nous sabers mitjançant la cerca i l'activitat.