Descarga (3)

Louis Pasteur

  • Neixement

    Neixement
    Va néixer el 27 de desembre de 1822 en Dôle, França, on va transcórrer la seva infància. De jove, no va ser un estudiant prometedor en ciències naturals, de fet, si demostrava alguna actitud especial, era en l'àrea artística de la pintura. La seva primera ambició va ser la de ser professor d'art.
  • Estudis

    Estudis
    El 1842, després de ser mestre a l'Escola Reial de Besançon, va obtenir el seu títol de batxillerat, amb qualificació "mediocre" en química. El seu pare el va enviar a l'Escola Normal Superior de París, però allà no va durar molt temps ja que va tornar a la seva terra natal. Però l'any següent va retornar a París. Després de passar per l'École Normale Supérieure, es va convertir en professor de Física al Liceu de Dijon, encara que el seu veritable interès era la química.
  • Period: to

    Familia i profesió

    Entre els anys 1847 i 1853 va ser professor de Química a Dijon i després a Estrasburg, on va conèixer a Marie Laurent, la filla del rector de la Universitat, amb qui va contreure matrimoni el 1849. El matrimoni va tenir cinc fills, però només van sobreviure fins a la vida adulta dos d'ells: Jean-Baptiste i Marie-Luise.1 Els altres tres van morir aviat, afectats pel tifus
  • Les contribucions de Pasteur a la ciència

    Les contribucions de Pasteur a la ciència
    Les contribucions de Pasteur a la ciència van ser nombroses, i es van iniciar amb el descobriment de la isomeria òptica (1848) mitjançant la cristal · lització de l'àcid racèmic, del qual va obtenir cristalls dels seus dos formes diferents, en el que es considera el treball que va donar origen a l'estereoquímica.
  • Universitat de Lille

    Universitat de Lille
    Louis Pasteur va ser degà de la Universitat de Lille el 1854, en aquesta època va estudiar els problemes de la irregularitat de la fermentació alcohòlica.
  • Destacados Medalla Rumford de la Royal Society

    Destacados	Medalla Rumford de la Royal Society
    premi
  • director d'estudis científics de l'Escola Normal de París

    director d'estudis científics de l'Escola Normal de París
    El 1857 va exercir el càrrec de director d'estudis científics de l'Escola Normal de París, el laboratori va dirigir a partir de 1867.
  • Pasteurització

    Pasteurització
    És el procés tèrmic realitzat a líquids (generalment aliments) per tal de reduir els agents patògens que puguin contenir: bacteris, protozous, floridures i llevats, etc. El procés d'escalfament rep el nom del seu descobridor, el científic-químic francès Louis Pasteur (1822-1895). La primera pasteurització va ser realitzada el 20 abril 1864 pel mateix Pasteur i el seu col · lega Claude Bernard.Un dels objectius del tractament tèrmic és la "esterilització parcial" dels aliments líquids.
  • Descobriments mecanics

    Descobriments mecanics
    El 1865 Pasteur va descobrir els mecanismes de transmissió de la pebrina, una malaltia que afecta els cucs de seda i amenaçava amb enfonsar la indústria francesa. Va estudiar en profunditat el problema i va aconseguir determinar que l'afecció estava directament relacionada amb la presència d'uns corpuscles que apareixien en la posada efectuada per les femelles contaminades.
  • Joseph Lister desenvolupa les idees de Pasteur

    Joseph Lister desenvolupa les idees de Pasteur
    Un dels més famosos cirurgians que va seguir els seus consells va ser el britànic Joseph Lister, qui va desenvolupar les idees de Pasteur i les va sistematitzar el 1865. Lister és considerat avui el pare de la antisèpsia moderna, i va realitzar canvis radicals en la manera en què es realitzaven les operacions: els doctors havien rentar-se les mans i utilitzar guants, l'instrumental quirúrgic havia esterilitzar just abans de ser usat, calia netejar les ferides amb dissolucions d'àcid carbólico.
  • l'estudi de les malalties contagioses,

    l'estudi de les malalties contagioses,
    Després de 1870, Louis Pasteur va orientar la seva activitat a l'estudi de les malalties contagioses, de les quals va suposar que es devien a gèrmens microbians infecciosos que haurien aconseguit penetrar en l'organisme malalt.
  • Processos als hospitals

    Processos als hospitals
    El mateix Pasteur, el 1871 va suggerir als metges dels hospitals militars a bullir l'instrumental i els embenats. Va descriure un forn, anomenat "forn Pasteur", útil per esterilitzar instrumental quirúrgic i material de laboratori i al tenir sencer suport
  • experiments amb pollastres

    El 1880, Pasteur es trobava realitzant experiments amb pollastres per determinar els mecanismes de transmissió del bacteri responsable del còlera aviar que acabava amb molts d'ells. Juntament amb el seu ajudant, Charles Chamberland, inoculaven el bacteri (Pasteurella multocida) a pollastres i avaluaven el procés de la malaltia.
  • vacuna de bacterias desactivadas

    En 1881 inició sus estudios acerca del carbunco del ganado lanar, y consiguió preparar una vacuna de bacterias desactivadas, la primera de la historia.
  • Joseph Meister

    Joseph Meister
    En els seus estudis contra la ràbia,utilitzava conills infectats amb la malaltia,i quan aquests morien s'assecava seu teixit nerviós per debilitar l'agent patogen que la produeix,que avui sabe que és un virus.Joseph Meister,va ser mossegat per un gos rabiós quan la vacuna de Pasteur només s'havia provat amb uns quants gossos.El nen havia de morir-se quan desenvolupés la malaltia,però Pasteur no era metge,de manera que si el tractava amb una vacuna sense provar prou podia haver un problema legal
  • Vacuna de la rabia

    Vacuna de la rabia
    La continuació de la seva recerca li va permetre desenvolupar la vacuna contra la ràbia, el virus va combatre amb una vacuna aconseguida mitjançant inoculacions successives en conills, de les que obtenia extractes menys virulents. L'efectivitat d'aquesta vacuna, es va provar amb èxit el 6 de juliol de 1885 amb el nen Joseph Meister, que havia estat mossegat per un gos rabiós i, gràcies a la vacuna, no va arribar a desenvolupar la ràbia. Va ser un èxit.
  • Medalla Leeuwenhoek de la Real Academia Neerlandesa de las Artes y las Ciencias

    premi
  • Mort

    Mort
    Va morir amb 72 anys a Marnes-la-Coquette, Francia