B9a83cabd7134bbc8ba42bc762ff179f 18

Línia del temps f.art

By man1
 • Period: to

  Il·lustració

  És un corrent filosòfic, polític i social europeu que va aparèixer al Regne de França, al Regne Unit i a Alemanya a finals el Segle XVII. Després es va estendre, amb empremta francesa, a altres parts d'Occident durant el segle XVIII, anomenat el segle de les llums.
 • Descobriment de les ruines de Pompeia

  Descobriment de les ruines de Pompeia
  és una ciutat de l'antiga Roma, a la Campània, que va ser destruïda per l'erupció del Vesuvi l'any 79; el seu recinte arqueològic fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997
 • Period: to

  Neoclassicisme

  És un estil artístic inspirat en l'art clàssic i desenvolupat durant el segle XVIII i principis del XIX, com a reacció a les exageracions del Barroc i el Rococó. S'adopta un llenguatge artístic clar i ordenat.
 • El malson, Johann Heinrich Füssli

  El malson, Johann Heinrich Füssli
  Tipus quadre
  Artista Johann Heinrich Füssli
  Data creació 1781
  Tècnica oli sobre llenç
  Dimensions 101.6 × 127cm
 • El albañil herido, Goya

  Técnica: Óleo sobre lienzo
  Estilo: Prerromanticismo
  Tamaño: 268 cm × 110 cm
  Localización: Museo del Prado, Madrid, España
 • Period: to

  Revolució Francesa

  La Revolució Francesa es considera el model de revolució política de la seva època i va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
 • Period: to

  L'imperi Napoleonic

  Napoleó va ser nomenat cònsol i la seva política de govern va consolidar allò que havia aconseguit la revolució burgesa, evitant el retorn de l’absolutisme.
 • Eros i Psique

  Eros i Psique
  FITXA TÈCNICA: Autor: Antonio Canova (Possagno, Itàlia): 1757 – 1822 Cronologia: 1787 – 1793 Estil: Neoclassicisme Tècnica: Talla Materials: Marbre Formes: Exempta Tipologia: Grup Cromatisme: Monocroma Dimensions: 1,55 m x 1,68 m Localització: Museu del Louvre (París)
 • L'ancià dels dies, Blake

  L'ancià dels dies, Blake
  És un gravat de William Blake, de 23 x 17 cm, acolorit a l'aquarel·la, originalment publicat com frontispici del seu llibre il·lustrat de 1794,
 • Jean-Baptiste Camille Corot

  va ser un pintor francès de paisatges, un dels més il·lustres d'aquest gènere i la influència va arribar a l'impressionisme.
 • Madame Récamier, David

  Técnica: Óleo sobre lienzo
  Estilo: Neoclasicismo
  Tamaño: 175 cm × 224 cm
  Localización: Museo del Louvre, París, Francia.
 • Jasón con el vellocino de oro, Bertel Thorvaldsen

 • Daumier

  Honoré Daumier va néixer l'any 1808 a la ciutat de Marsella, però de nen va haver de traslladar-se a París juntament amb la seva família.
  l 1828, va començar les seves primeres litografies per al diari La Silohuette ('La Silueta'). El 1830, va iniciar la seva tasca a la revista humorística La Caricature, en què va adquirir merescut renom pels seus gravats i dibuixos plens de sàtira i crítica social.
 • Frédéric Chopin

  Considerat el millor compositor polonès de la història i un dels millors compositors de piano, instrument per al qual va compondre quasi exclusivament.
 • Richard Wagner

  Richard Wagner
  Compositor d'òpera, director d'orquestra i teòric musical alemany. Creador del drama musical i renovador del gènere operístic, Wagner va ampliar l'horitzó del teatre líric en establir les bases d'una òpera alemanya, en la qual l'acció dramàtica preval sobre el virtuosisme vocal.
 • Jean-François Millet

  Jean-François Millet va ser un pintor realista i un dels fundadors de l'Escola de Barbizon, a la França rural. Va destacar per les seves escenes de camperols i grangers.
 • Period: to

  Romanticisme

  El romanticisme va ser un moviment tant cultural com polític que s'originà a Alemanya a final del segle XVIII, inicialment com a moviment literari, però que ràpidament passà a influenciar totes les arts. Es podria concebre com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment.
 • Friedrich

  Friedrich
  Destacat paisatgista del moviment romàntic. Les seves obres sovint representen paisatges, i la natura sovint s'hi presenta amb un caràcter transcendent.
 • Gericault

  Gericault
  Va ser un pintor francès, representa a l'artista romàntic i va tenir una vida curta i turmentada donant lloc a diferents mites. La seva obra més coneguda és El rai de la Medusa.
 • Gustave Courbet

  Gustave Courbet
  Va néixer a un poble pròxim a Besançon, el paisatge del qual reflecteix als seus quadres. Va estudiar a Besançon i després a París (1840). Va viatjar als Països Baixos (1846) i Alemanya (1853). Va ser amic de Baudelaire, i es relacionà amb Corot i Daumier. va ser seleccionat per a la Comuna de París de 1871.
 • Revolució industrial

  És el procés d'industrialització amb el conjunt de canvis econòmics i socials que aquest comporta.
 • Ramon Martí i Alsina (La siesta)

  Ramon Martí i Alsina (Barcelona, 1826 - 1894) fou un pintor realista català, i una de les peces claus en la renovació de la pintura catalana moderna.
  Considerada la figura més important del realisme artístic de Catalunya i Espanya, Martí Alsina s'emmarcà dins els corrents europeus més moderns i trencadors del moment. Estudià a París on conegué l'obra de Gustave Courbet, el major exponent internacional del realisme, i l'obra de l'escola de Barbizon.
 • Revolució francesa del Juliol

  A França, es coneix com a Revolució de Juliol la revolució que va aconseguir posar fi al règim polític de la Segona Restauració, que va ser succeïda per un nou règim, la dita Monarquia de Juliol, en la qual el nou rei de la casa d'Orleans, Lluís Felip I, no ho és de França sinó dels francesos.
 • Constable

  Constable
  Pintor anglès, un dels més destacats paisatgistes del romanticisme anglès, junt a Joseph Mallord William Turner. Va explorar pintant directament de la natura d'una manera immediata amb petits esbossos.
 • Marià Fortuny i Marsal (La Vicaía)

  Marià Fortuny i Marsal (Reus, el Baix Camp, 11 de juny de 1838 - Roma, 21 de novembre de 1874) fou un pintor, dibuixant i gravador català. Fortuny va ser una de les figures més excepcionals de la pintura catalana del segle XIX. Aquest pintor reusenc va tenir una vida breu, però va deixar una petjada molt destacada en la història de l'art.
 • Marià Fortuny i Marsal (La Vicaía)

  Marià Fortuny i Marsal (Reus, el Baix Camp, 11 de juny de 1838 - Roma, 21 de novembre de 1874) fou un pintor, dibuixant i gravador català. Fortuny va ser una de les figures més excepcionals de la pintura catalana del segle XIX. Aquest pintor reusenc va tenir una vida breu, però va deixar una petjada molt destacada en la història de l'art.
 • Turner

  Turner
  Pintor anglès que pintava paisatges, l'estil del qual s'ha considerat com a precursor avant la lettre de l'impressionisme.
 • Period: to

  Realisme

  El Realisme és un corrent artístic que pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d'art. Si bé la majoria d'obres han buscat assemblar-se al model imitat, el realisme prescindeix de símbols i esquemes i busca el detall, la màxima proximitat.
  Es caracteritza per la recerca de l'objectivitat i el rebuig al temes, personatges, situacions i fins i tot llocs; el quotidià i no l'exòtic és el tema central, exposant problemes polítics, humans i socials.
 • Ofelia, John Everett Millais

  Ofelia, John Everett Millais
  Autor John Everett Millais
  Creación 1851-1852
  Ubicación Museo Tate Britain, Londres, Reino Unido
  Estilo Prerrafaelita
  Material Pintura al óleo y Lienzo
  Técnica Óleo sobre lienzo
  Dimensiones 76 × 112 cm