Tampons chandelier 00

HISTÒRIA DE L'ART

 • Period: to

  LA IL·LUSTRACIÓ

  La Il·lustració és un corrent filosòfic, polític i social europeu que va aparèixer al Regne de França, al Regne Unit i a Alemanya a finals el Segle XVII. Després es va estendre, amb empremta francesa, a altres parts d'Occident durant el segle XVIII, anomenat el segle de les llums.
 • Period: to

  FRANCISCO DE GOYA

  Francisco de Goya y Lucientes va ser un pintor i gravador aragonès. La seva obra comprèn la pintura de cavallet i mural, el gravat i el dibuix. En totes aquestes facetes va desenvolupar un estil que inaugura el romanticisme. La seva contribució representa també el començament de la pintura contemporània, i se'l considera un precursor de les avantguardes pictòriques del segle xx.
 • DESCOBRIMENT DE LES RUÏNES DE POMPEIA

  DESCOBRIMENT DE LES RUÏNES DE POMPEIA
  Pompeia és una ciutat de l'antiga Roma, a la Campània, que va ser destruïda per l'erupció del Vesuvi l'any 79. L'any 1748 es van descobrir i gràcies a això, l'època neoclàssica està basada en aquesta cultura.
 • Period: to

  REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

  La Revolució Industrial és el procés d'industrialització amb el conjunt de canvis econòmics i socials que aquest comporta del 1760 fins el segle XIX.
 • DIBUIXOS PER TAPISSOS DE GOYA

  DIBUIXOS PER TAPISSOS DE GOYA
  Durant el període de Goya a Madrid (1775-1792) la tasca principal va ser la realització dels cartons necessaris per a la confecció de tapissos. La confecció de tapissos per a les dependències de la reialesa espanyola havia estat un esforç dels Borbons que s'ajustava a l'esperit de la Il·lustració, car es tractava d'una empresa que fomentava la indústria de qualitat.
 • TREBALL A LA CORT DE GOYA

  TREBALL A LA CORT DE GOYA
  Des de la seva arribada a Madrid per treballar a la cort, Goya va tenir accés a les col·leccions de pintura dels reis, i durant la segona meitat de la dècada del 1770 el seu art tindrà un referent en Velázquez. També en els seus quadres Goya aplica els enginyosos tocs de llum, la perspectiva aèria i un tipus de dibuix naturalista, visibles en el retrat Carles III caçador realitzat cap al 1788; el rostre arrugat del rei recorda el dels homes madurs del primer Velázquez.
 • CAIGUDA DE L'ANTIC RÈGIM

  CAIGUDA DE L'ANTIC RÈGIM
  L'antic règim va ser un terme que els revolucionaris francesos van emprar per a designar pejorativament el sistema de govern anterior a la Revolució francesa de 1789, la monarquia absoluta de Lluís XVI, i que es va aplicar també a la resta de les monarquies europees amb un funcionament similar; posteriorment, ha esdevingut un concepte historiogràfic aplicat a diversos països de l'Europa moderna.
 • Period: to

  NEOCLASSICISME

  Moviment estètic i artístic inspirat en l'art clàssic (el grecoromà) durant el segle XVIII i principis del XIX. Es basa en un llenguatge artístic clar i ordenat..
 • Period: to

  REVOLUCIÓ FRANCESA

  La Revolució Francesa va suposar la conquesta del poder per la burgesia i el desplaçament de l'aristocràcia i el clergat.
  En acabar el segle XVIII, el regne de França, estava sotmesa a l'Antic Règim. La monarquia absoluta de Lluís XVI era incapaç de millorar la situació de crisi financera, fam i debilitat. les classes socials quedaven dividides entre privilegiats i els no privilegiats. Llavors el poble es va revoltar contra l'Antic Règim fent-lo caure.
 • LA MORT DE MARAT

  LA MORT DE MARAT
  Pintura de Jacques-Louis David
 • Period: to

  ROMANTICISME

  El romanticisme va ser un moviment tant cultural com polític que s'originà a Alemanya a final del segle XVIII. Va començar sent un moviment literari. Es podria concebre com una reacció al racionalisme de la Il·lustració i el neoclassicisme, donant-li importància al sentiment. Té un caràcter revolucionari i trencador amb les convencions socials de l'època. Crea una ruptura amb la tradició, amb l'ordre i la jerarquia dels valors culturals i socials imperants.
 • Period: to

  IMPERI NAPOLEÒNIC

  El Primer Imperi Francès, cobreix el període de la dominació de França sobre l'Europa Continental, sota el govern de Napoleó I de França.
 • VENUS VICTRIX

  VENUS VICTRIX
  Escultura de Antonio Canova (1757-1822).
 • NAPOLEÓ EN EL SEU TRON IMPERIAL

  NAPOLEÓ EN EL SEU TRON IMPERIAL
  Pintura de Jean Auguste Dominique Ingres (1780-1867).
 • ELS DESASTRES DE LA GUERRA (GOYA)

  ELS DESASTRES DE LA GUERRA (GOYA)
  Els desastres de la guerr és una sèrie de 82 aiguaforts de Goya, realitzada entre els anys 1810 i 1820. L'horror de la guerra de la independència espanyola es mostra amb especial cruesa en aquesta sèrie. Les estampes detallen les crueltats comeses pels soldats napoleònics en la lluita amb el poble espanyol, en armes contra l'ocupació francesa. En vida de Goya només es van realitzar dues edicions completes. La primera edició va aparèixer el 1863 i van seguir altres en 1892, 1903 i 1906.
 • Period: to

  FRÉDÉRIC CHOPIN

  Frédéric-François Chopin (Żelazowa Wola, Polònia, 1 de març de 1810–París, 17 d'octubre de 1849) és generalment considerat el millor compositor polonès de la història i un dels millors compositors de piano, instrument per al qual va compondre quasi exclusivament. El seu llinatge és algunes vegades escrit Szopen en els texts polonesos.L'obra de Chopin representa el romanticisme en el seu estat més pur. Se l'anomenava el poeta del piano.
 • Period: to

  ROBERT SCHUMANN

  Robert Alexander Schumann (8 de juny de 1810 – 29 de juliol de 1856) va ser un compositor i pianista romàntic alemany. Universitari i escriptor que fundà una revista musical. Excel·lent pianista que es casà, amb l'oposició de tothom, amb Clara Wieck, filla del seu mestre Friedrich Wieck. Les seves composicions s'inspiraren en l'exaltació i la malenconia (amors, intents de suïcidi, bogeria), apassionament, deliris, somnis...
 • LES TRES GRACIES

  LES TRES GRACIES
  Escultura de Bertel Thorvaldsen (1770-1844).
 • CAMINANT DAMUNT UN MAR DE BOIRA

  CAMINANT DAMUNT UN MAR DE BOIRA
  Caminant damunt un mar de boira és un quadre d'un dels pintors alemanys més destacats del romanticisme: Caspar David Friederich. És un oli pintat el 1818 Fa 98,5 d'alçada × 75 d'amplada. Actualment, el llenç es conserva al Kunsthalle Hamburg d'Hamburg (Alemanya).
 • PINTURES NEGRES DE GOYA

  PINTURES NEGRES DE GOYA
  Pintures negres és el nom que reben una sèrie de catorze quadres de Goya pintats durant els anys 1819 fins el 1823, amb la tècnica d'oli al secco, sobre la superfície d'arrebossat de la paret, com a decoració dels murs de la seva casa, anomenada la Quinta del Sordo, casa que el pintor va adquirir al febrer de 1819. Les pintures van ser traslladades a llenç entre els anys 1874 i 1878, i actualment es conserven en el Museu del Prado de Madrid. https://www.youtube.com/watch?v=7YQqBU_nOJ0
 • EL RAI DE LA MEDUSSA

  EL RAI DE LA MEDUSSA
  El rai de la Medusa és una pintura del pintor francès Théodore Géricault, pintat el 1819. El tema del quadre fa referència al naufragi d'un vaixell francés, La Medusa, a les costes africanes, en el qual la immensa majoria dels viatgers va morir. Aquesta pintura es pot veure en l'actualitat al Museu del Louvre de París.
 • CARRO DE FARRATGE

  CARRO DE FARRATGE
  Pintura de John Constable de l'any 1824
  Mides: 185 X 130 cm
 • LA LLETERA DE BORDEUS

  LA LLETERA DE BORDEUS
  La lletera de Bordeus és un quadre del pintor Francisco de Goya realitzat un any abans de la seva mort i durant el seu exili voluntari a Bordeus, França.
  Representa una dona, en una actitud que sembla indicar que va asseguda en un ase o una mula; a baix a l'esquerra apareix un càntir, sobre la panxa del qual apareix concisa la signatur de Goya.
  És una pintura a l'oli i llenç. [ 74 (alçària) × 68 (amplada) cm ]
 • LA LLIBERTAT GUIANT EL POBLE

  LA LLIBERTAT GUIANT EL POBLE
  Pintura de Eugène Delacroix de l'any 1830.
  Representa una escena del 28 de juliol de 1830 on el poble de París es va revoltar.
 • Period: to

  REVOLUCIÓ FRANCESA DEL 1830

  La revolució francesa del 1830 va tenir lloc a França i va aconseguir posar fi al règim polític de la Segona Restauració, que va ser succeïda per un nou règim, la dita Monarquia de Juliol, en la qual el nou rei de la casa d'Orleans, Lluís Felip I, no ho és de França sinó dels francesos.
 • PALAU DE WESTMINSTER - Charles Barry

  PALAU DE WESTMINSTER - Charles Barry
  Arquitectura historicista 2ª ½ sXIX
 • ARC DE TRIOMF DE PARÍS

  ARC DE TRIOMF DE PARÍS
  Construït per ordre de Napoleó. Es troba a la plaça Charles de Gaulle redissenyada per Haussmann.
 • EL TEMERARI REMOLC A DIT SEC

  EL TEMERARI REMOLC A DIT SEC
  Obra de Joseph Mallord William Turner del 1839.
  Es conserva a la National Gallery de Londres.
 • INVENCIÓ DE LA FOTOGRAFIA

  INVENCIÓ DE LA FOTOGRAFIA
  Inventors: Niépce, Daguerre i Fox Talbo
 • Period: to

  REALISME

  El Realisme és un corrent artístic que pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d'art. Si bé la majoria d'obres han buscat assemblar-se al model imitat (tret de l'art abstracte), el realisme prescindeix de símbols i esquemes i busca el detall, la màxima proximitat. Per això com a moviment autònom el realisme se situa al segle XIX, tant en escultura i en pintura com en la literatura.
 • Period: to

  POSTIMPRESIONISME

  El postimpressionisme és el conjunt d'estils pictòrics de finals del segle XIX i principis del XX que sorgiren després de l'impressionisme. Fou tant una extensió de l'impressionisme com un rebuig a les seves limitacions. Els postimpressionistes van continuar fent servir colors vius, pinzellades distingibles i temes de la vida real, però van intentar posar més emoció i expressió a la seva pintura.
  Principals autors: Paul Gauguin, Van Gogh, Cézanne, Toulouse Lautrec
 • LES ESPIGOLADORES

  LES ESPIGOLADORES
  Las espigadoras, es un quadre del pintor francès Jean-François Millet. És una pintura a l'oli del 1857. És una representació realista de dones espigant. La pintura mostra d'una manera humanista la realitat de la societat rural del s. XIX.
 • PLA CERDÀ - Ildefons Cerdà i Sunyer

  PLA CERDÀ - Ildefons Cerdà i Sunyer
 • EL DINAR CAMPESTRE - MANET

  EL DINAR CAMPESTRE - MANET
 • EL VAGÓ DE TERCERA CLASSE

  EL VAGÓ DE TERCERA CLASSE
  El vagó de tercera classe és el títol d'un quadre d'Honoré Daumier, pintat el 1864, a la col·lecció del Metropolitan Museum of Art de Nova York. El vagó de tercera classe mostra l'interès de l'autor en les vides de la classe obrera. L'objectiu d'aquest quadre és denunciar la pobresa. Per això, el pintor francès dibuixa el vagó amb pocs bancs, brut, ple de gom a gom per aquells que no es poden permetre un bitllet de primera o segona classe. Oli sobre tela
 • L'ESTANC DE LA VILLE D'AVRAY

  L'ESTANC DE LA VILLE D'AVRAY
  L'estanc de la Ville d'Avray és una pintura a l'oli de l'autor francès Jean-Baptiste Camille Corot. Representa un paissatge realista on presenta un realisme i un naturalisme típics de l'autor.
 • L'ORIGEN DEL MÓN

  L'ORIGEN DEL MÓN
  L'origen del món és un quadre pintat per Gustave Courbet el 1866. És una pintura a l'oli sobre tela, d'uns 55 cm per 46 cm, que representa un nu femení. L'escala, l'enquadrament i el punt de vista escollits per l'artista suposaren una radical novetat respecte a la tradició pictòrica dels nus, produint en l'espectador una forta impressió de sensualitat i erotisme.
 • LA VICARIA

  LA VICARIA
  La vicaria és un quadre pintat per Marià Fortuny i Marsal l'any 1870, obra culminant de l'anomenada pintura preciosista dins l'estil del realisme.
  A l'obra es representa la signatura d'un contracte matrimonial a unes oficines eclesiàstiques. L'artista fa molta atenció als detalls dels vestits, la decoració de la sala i l'ambient, malgrat les dimensions relativament reduïdes de l'obra (60 x 94 cm).
 • SOL IXENT - MONET

  SOL IXENT - MONET
  Impressió, sol naixent, o Impressió, sol ixent (en francès Impression, soleil levant) és una pintura a l'oli realitzada per Claude Monet el 1872 i que actualment s'exposa al Museu Marmottan Monet de París.
 • LA LECTURA - BERTHE MORISOT

  LA LECTURA - BERTHE MORISOT
 • LA CLASSE DE DANSA - DEGAS

  LA CLASSE DE DANSA - DEGAS
 • Period: to

  IMPRESSIONISME

  L’impressionisme és un moviment pictòric, nascut a França, que es va manifestar sobretot de 1874 a 1886 i que va marcar la ruptura de l'art modern amb l'academicisme. Encara que el terme impressionisme s'aplica en diferents arts com la música i la literatura, el seu vessant més conegut, i aquell que en va ser el precursor, és el de la pintura. Destaca la seva tendència a recollir les impressions fugisseres, la mobilitat dels fenòmens més que l'aspecte estable i conceptual de les coses.
 • BAL DU MOULIN DE LA GALETTE - RENOIR

 • ISADORA DUNCAN

  ISADORA DUNCAN
  Dora Angela Duncanon (San Francisco, 27 de maig de 1878-Niça, 14 de setembre de 1927), més coneguda com a Isadora Duncan, fou una ballarina i coreògrafa estatunidenca considerada per molts com la creadora de la dansa moderna.
 • PETITA NOIA EN UNA BUTACA BLAVA - MARY CASSATT

  PETITA NOIA EN UNA BUTACA BLAVA - MARY CASSATT
 • EL PENSADOR - RODIN

  EL PENSADOR - RODIN
 • LA MIGDIADA

  LA MIGDIADA
  La migdiada és una pintura a l'oli realitzada per Ramon Martí i Alsina el 1884. Actualment es troba al MNACde BCN.
  Aquest quadre és un exemple del seu realisme militant, influenciat per Gustave Courbet. És una de les obres principals de Martí i Alsina i un dels paradigmes de la pintura realista catalana, que palesa l'assimilació plena d'aquesta nova cultura figurativa que beu en les fonts de la pintura francesa contemporània.
 • Period: to

  MODERNISME

  El modernisme va ser un moviment cultural produït a Occident a la fi del segle XIX i al començament del segle XX. El modernisme es coneix en altres països com a Art Nouveau (a França i a Bèlgica), Modern Style (a Anglaterra), Tiffany (als EUA), Jugendstil (a Alemanya), Sezessionstil o Wiener Sezession (a Àustria), Stile '900, Floreale o Liberty (a Itàlia). En art, tot i que a Catalunya té un sentit molt més ampli, va tenir incidència sobretot en l'arquitectura i les arts decoratives.
 • TORRE EIFFEL - Stephen Sauvestre

  TORRE EIFFEL - Stephen Sauvestre
  Arquitectura del Ferro 2ª ½ sXIX
 • ELS GIRA-SOLS - VINCENT VAN GOGH

  ELS GIRA-SOLS - VINCENT VAN GOGH
 • BAL AU MOULIN ROUGE -TOLOUSE LAUTREC

  BAL AU MOULIN ROUGE -TOLOUSE LAUTREC
 • AREAREA - PAUL GAUGUIN

  AREAREA - PAUL GAUGUIN
 • MARTHA GRAHAM

  MARTHA GRAHAM
  Martha Graham (Pittsburgh, Pennsilvània, 11 de maig de 1894-Manhattan, Nova York, 1 d'abril de 1991) va ser una ballarina i coreògrafa estatunidenca considerada com una de les grans pioneres de la dansa contemporània i la dansa moderna. La seva carrera es perllongà durant setanta anys i va ser la primera ballarina a actuar a la Casa Blanca dels Estats Units, la primera també a ser ambaixadora cultural i a rebre el reconeixement civil més important dels Estats Units: la Medalla de la Llibertat.
 • INVENCIÓ DEL CINEMA

  INVENCIÓ DEL CINEMA
  Inventat pels germans Lumier.
 • INVENCIÓ DEL CÒMIC

  INVENCIÓ DEL CÒMIC
  The Yellow Kid va ser un còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault que aparegué per primera vegada al diari New York World.
 • STORYVILLE

  STORYVILLE
  Storyville va ser el nom amb què es va conèixer un districte de la ciutat de Nova Orleans, a Louisiana (EE. UU.), entre els anys 1897 i 1917. Forma part de l'estil de finals del s. XIX anomenat Estil Nova Orleans.
 • Period: to

  EXPRESSIONISME

  'expressionisme fou un moviment cultural sorgit a Alemanya a començaments del segle XX que tingué plasmació en un gran nombre de camps culturals: art, literatura, música, cinema, teatre, dansa, fotografia, etc. La seva primera manifestació fou en el terreny de l'art; va sorgir paral·lelament al fauvisme francès, i fou dels primers moviments de les anomenades avantguardes històriques artístiques.
 • MUNTANYA SAINTE-VICTORIE - CÉZANNE

  MUNTANYA SAINTE-VICTORIE - CÉZANNE
 • Period: to

  FAUVISME

  El fauvisme és un moviment pictòric expressionista de principis de segle XX sorgit a París durant un breu període (1904-1907), entorn dels artistes Henri Matisse, André Derain i Maurice Vlamink. També foren fauvistes Braque, Friesz, Rouault, Marquet, Dufy i van Dongen.
 • LA MER - DEBUSSY

  LA MER - DEBUSSY
 • Period: to

  PRIMERES AVANTGUARDES

  Durant el període que va des de començaments del segle XX fins a l'inici de la segona guerra mundial (1945) es desenvolupen a Europa diversos moviments artístics que tindran una gran importància en l'evolució posterior de l'art.
 • SOL DE ROTTERDAM - KANDINSKY

   SOL DE ROTTERDAM - KANDINSKY
 • Period: to

  CUBISME

  El cubisme és un dels moviments artístics pertanyents a l'art modern (altrament anomenats -ismes), present principalment en la pintura i l'escultura. Va tenir el seu moment més intens entre 1907 i 1914. És l'art i la innovació més important del segle XX, transformant la perspectiva convencional i la manera de percebre les formes, que apareixen fragmentades com un trencaclosques amb les peces mal posades.
 • EL PETÓ - GUSTAV KLIMT

  EL PETÓ - GUSTAV KLIMT
 • HABITACIÓ VERMELLA - HENRY MATISSE

  HABITACIÓ VERMELLA - HENRY MATISSE
 • Period: to

  FUTURISME

  El futurisme és un dels primers moviments de l'avantguarda artística. Procedeix del cubisme i és el primer moviment artístic que s'organitza com a tal, es reconeix i es defineix amb un manifest. Així, es considera que s'inicia quan, el 20 de febrer de 1909, el poeta Filippo Tommaso Marinetti va publicar el Manifest del Futurisme al diari Le Figaro de París.
 • LA PEDRERA

  LA PEDRERA
  La Casa Milà, també coneguda com «La Pedrera», és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona, a la cantonada amb el carrer de Provença. Va ser la darrera obra civil dissenyada per Antoni Gaudí i fou construïda entre l'any 1906 i el 1912.
 • DONA EN EL BALCÓ - CARLO CARRÀ

  DONA EN EL BALCÓ - CARLO CARRÀ
 • Period: to

  CONSTRUCTIVISME

  El constructivisme va ser un moviment artístic i arquitectònic que va sorgir a Rússia el 1914 i es va fer especialment present després de la Revolució d'Octubre del 1917. No pretenia ser un estil artístic sinó l'expressió d'una convicció política (el marxisme). Defensava un art al servei de la revolució i del poble.
 • CERCLE NEGRE - KAZIMIR MALÈVITX

  CERCLE NEGRE - KAZIMIR MALÈVITX
 • Period: to

  SUPREMATISME

  l suprematisme fou una tendència artística ideada i encapçalada pel pintor i teorètic ucraïnès de l'avantguarda soviètica Kazimir Malèvitx, i que sorgí uns anys després del cubisme. En aquesta tendència, els elements formals es reduïxen al triangle, el quadrat, la creu i el cercle; els elements cromàtics es circumscriuen a vermell, negre, blau, blanc i verd.
 • Period: to

  DADAISME

  El dadaisme, va ser un moviment intel·lectual, literari i estètic d'avantguarda, desenvolupat entre el 1916 i el 1925, precedent immediat del surrealisme. Proposava la negació de tot, la destrucció per la destrucció. Pretenia crear confusió sense alternativa, l'oposició al concepte de raó instaurat pel positivisme. El dadaisme es va caracteritzar per rebel·lar-se en contra de les convencions literàries, i especialment artístiques, per burlar-se de l'artista burgès i del seu art.
 • DONA ASSEGUDA . JUAN GRIS

  DONA ASSEGUDA . JUAN GRIS
 • FONT - DUCHAMP

  FONT - DUCHAMP
 • Period: to

  NEOPLASTICISME (De Stijl)

  De Stijl (en neerlandès L'Estil), també conegut com a neoplasticisme, és un moviment artístic d'avantguardes que va sorgir als Països Baixos el 1917 propugnant una estètica renovadora basada en la depuració formal. Va ser un moviment integrador de les diferents arts (arquitectura, disseny industrial, arts plàstiques) que buscava una total renovació estètica de l'entorn humà basada en uns valors plàstics nous, universals i més purs.
 • MERCE CUNNINGHAM

  MERCE CUNNINGHAM
  Merce Cunningham (Centralia, Estat de Washington, el 16 d'abril de 1919- 26 de juliol del 2009, Nova York)[1] va ser un pintor, ballarí i coreògraf estatunidenc.
 • APARTAMENT, RUE DE LOTA - EILEEN GRAY

  APARTAMENT, RUE DE LOTA - EILEEN GRAY
 • Period: to

  ESCOLA BAUHAUS

  Bauhaus és un terme comú per a denominar la Staatliches Bauhaus, una escola d'art i arquitectura a Alemanya que fou fundada el 1919 per Walter Gropius a Weimar (Alemanya) durant la República de Weimar, i fou clausurada per les autoritats prussianes (en mans del partit nazi) l'any 1933.
 • Period: to

  ART DECÓ

  L'art déco va ser un moviment de disseny popular a partir del 1920 fins al 1939, la influència del qual s'estengué fins als anys 50 en alguns països, afectant les arts decoratives —com ara l'arquitectura, l'interiorisme i els dissenys gràfic i industrial— i també les arts visuals —com ara la indumentària, la pintura, el gravat, l'escultura i la cinematografia—.
 • Period: to

  SURREALISME

  El surrealisme, també conegut com a suprarealisme o superrealisme (del francès surréalisme), és el moviment d'avantguarda més important del període d'entreguerres, i molt possiblement el més influent de tots aquests. Va ser creat el 1924 a partir, i al voltant, del Manifest surrealista d'André Breton, el seu guia espiritual.
 • VILLE SAVOYE - CORBUSIER

  VILLE SAVOYE - CORBUSIER
 • NARKOMFÍN - M. GUÍNZBURG

  NARKOMFÍN - M. GUÍNZBURG
 • MIES VAN DER ROHE

  MIES VAN DER ROHE
  El Pavelló Mies van der Rohe, fou construït com el pavelló alemany de l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929 per Mies van der Rohe i Lilly Reich. Aquest edifici és de formes simples, però elaborat amb materials luxosos com el marbre travertí. És un monument emblemàtic considerat com l'inici de l'arquitectura moderna del segle XX, i ha estat estudiat i interpretat exhaustivament, alhora que ha inspirat l’obra de diverses generacions d'arquitectes.
 • CARRETÓ FANTASMA - SALVADOR DALÍ

  CARRETÓ FANTASMA - SALVADOR DALÍ
 • CASA DE LA CASCADA - KAUFMANN

  CASA DE LA CASCADA - KAUFMANN
  Organicisme
 • EIDOS FLOTANT - Willi Baumeister

  EIDOS FLOTANT - Willi Baumeister
 • Period: to

  SEGONES AVANTGUARDES

  Es denomina així a una sèrie de moviments artístics que van començar a aparèixer en el context de la segona guerra mundial (1939-45) i que es van desenvolupar fins a finals dels anys 60, és un dels períodes més rics en quant a tendències i moviments artístics, més o menys estructurats.
 • Period: to

  EXPRESSIONISME ABSTRACTE

  L'expressionisme abstracte és el primer dels grans moviments artístics de la postguerra,[1] i va assenyalar el desplaçament del “centre neuràlgic” de l'art contemporani de París a Nova York. És considerat el primer moviment artístic, bàsicament pictòric, pròpiament estatunidenc. El crític d'art Clement Greenberg n'és el principal teòric i impulsor.
 • Period: to

  INFORMALISME

  L'informalisme és un moviment pictòric que comprèn totes les tendències abstractes i gestuals que es van desenvolupar a Europa després de la Segona Guerra Mundial, en paral·lel amb l'expressionisme abstracte estatunidenc. Dins d'aquest moviment es distingeixen diferents corrents, com l'abstracció lírica, la pintura matèrica, la Nova Escola de París, el taquisme, l'espacialisme o l'art brut.
 • PINA BAUSCH

  PINA BAUSCH
  Philippine "Pina" Bausch (Solingen, Rin del Nord-Westfàlia, 27 de juliol del 1940 - Wuppertal, 2009) fou una ballarina, coreògrafa, professora de dansa contemporània i directora del Tanztheater de Wuppertal. És una figura de culte de la dansa internacional, i potser la més rellevant de l'època contemporània. Fou deixebla de Kurt Jooss.
  Bausch és considerada una de les pioneres de la dansa teatre, per la seva manera de formar i dirigir intèrprets.
 • ARBRE SOLITARI - MAZ ERNST

  ARBRE SOLITARI - MAZ ERNST
 • BRODWAY BOOGIE-WOOGIE - PIET MONDRIAN

  BRODWAY BOOGIE-WOOGIE - PIET MONDRIAN
 • Period: to

  Art d'acció

  L'art d'acció és una representació artística sense dramatúrgia que cerca aportar una reflexió motivant el públic a qüestionar-se algun aspecte sobre la política, la societat, les relacions personals o el seu concepte de vida. Comprèn una extensa gamma de maneres d'actuar i de presentar-se, i hi poden intervenir materials escenogràfics, indumentària, moviment, olors, sons, el gust, el públic i altres elements en un espai i temps determinats.
 • Period: to

  ART CONCEPTUAL

  L'art conceptual és un moviment artístic fill del dadaisme que es va posar de moda poc abans de 1970 i en què el concepte o la idea és l'únic que interessa. No dóna cap importància a les habilitats físiques ni tècniques, ni als aspectes estètics o materials. En molts casos la idea és l'obra en si mateixa i, al segle XXI, alguns artistes l'han dut fins a l'extrem d'exposar únicament un text escrit amb la idea, perquè tota la part visual es generi a la ment de l'espectador.
 • ESCOLA DE CHICAGO

  ESCOLA DE CHICAGO
  Finals sXIX (1871 incendi a Chicago) fins principis del XX (imatge dels Magatzems Carson, Louis Henri Sullivan, 1975)
 • Vivendes...vivendes - EULÀLIA GRAU

  Vivendes...vivendes - EULÀLIA GRAU
  És una obra que mostra les desigualtats socials. L'obra és una anàlisi de les cases d'alguns barris de Barcelona que conclou que hi ha dues tipologies d'habitatges: de les classes dominants i les de les dominades. Les cases de barris obrers amb prou feines cobreixen els mínims legals d'habitabilitat. En canvi, les cases burgeses són afirmacions de poder i prestigi.
 • Whirligig, de Lyman Whitaker (ART CINÈTIC)

  Whirligig, de Lyman Whitaker (ART CINÈTIC)
  L'art cinètic és un corrent d'art en què les obres tenen moviment o semblen tenir-ho.
  És una tendència de les pintures i les escultures contemporànies creades per produir una impressió de moviment. L'art cinètic i l'art òptic són corrents artístiques basades en l'estètica del moviment. Està principalment representat en el camp de l'escultura on un dels recursos són els components mòbils de les obres.
 • AGNUS DEI - JORDI BENITO

  AGNUS DEI - JORDI BENITO