Civilizacion griega e1559885875788

LÍNIA DEL TEMPS DE LA GRÈCIA ANTIGA

 • 2500 BCE

  Civilització Minoica

  Civilització Minoica
  La civilització minoica va florir a mitjans de l'Edat de Bronze a l'illa de Creta, situada a la Mediterrània oriental, entre els anys 2000 i 1500 AEC. Amb el seu art i arquitectura únics, i l'expansió de les seves idees a través del contacte amb altres cultures de l'Egeu, els minoics van contribuir de manera significativa al desenvolupament de la civilització europea occidental, com sabem avui.https://youtu.be/sCFcmWZYPIo.
 • 1500 BCE

  Civilització Micènica

  Civilització Micènica
  La civilització micènica té el seu origen a l'època prehel·lènica, és a dir, al final de l'Edat de Bronze al voltant de 1600 i 1100 aC. La seva antiguitat fa que sigui considerada com la primera gran civilització de la Grècia continental, mostrant una gran desenvolupament enfront d'altres petites regions de la zona.https://youtu.be/9Iu28phPAI8.
 • 1150 BCE

  La época obscura

  La época obscura
  L'edat obscura és el període de la història de Grècia que discorre entre la caiguda dels regnes micènics de finals de l'Edat de Bronze de Grècia,al voltant de l'any 1200 aC,fins a l'inici de l'època arcaica, al segle VIII aC, primera fase de l'època històrica de Grècia. Conèixer aquesta època és molt interessant per comprendre fases posteriors com la Grècia Clàssica, ja que,per exemple,és a l'edat obscura quan té lloc el naixement de la polis, la ciutat estat grega.https://youtu.be/n3P4t-s0nZo.
 • 800 BCE

  La época Arcaica

  La época Arcaica
  Al començament de l'època arcaica es van produir importants innovacions al món grec: es va recuperar l'escriptura, va començar a emetre's moneda, es van desenvolupar ciutats-estat, van sorgir legisladors, es van formar exèrcits hoplítics i va començar a usar-se la cavalleria muntada a la guerra.https://youtu.be/o5jhhztxkuY.
 • 400 BCE

  La época Clàssica

  La época Clàssica
  En general, quan ens referim a l'Època Clàssica oa l'Antiguitat Clàssica, parlem d'un període de la història ubicat entre l'Alta Antiguitat (quan van aparèixer les primeres civilitzacions del Pròxim Antic) i la Baixa Antiguitat (la transició cap a l'Edat Mitjana ).https://youtu.be/NBynpLK08zM.
 • 300 BCE

  La etapa Hel·lenística

  La etapa Hel·lenística
  És considerat un període de transició entre el declivi de l'època clàssica grega i l'alça del poder romà. ... Aquest procés d'hel·lenització dels pobles orientals, i la fusió o assimilació de trets culturals orientals i grecs, va tenir continuïtat, com hem dit, sota l'Imperi romà.https://youtu.be/BU1L5Okkm7A.