Etapas de la historia de la musica

historia de la música - qiyue jiang

 • Period: 50,000 BCE to 500 BCE

  musica a la prehistoria

  De vegades se l'anomena música primitiva, amb un terme que pot incloure l'expressió musical de les cultures primitives actuals.
 • 42,000 BCE

  el instrument mes antic del mon

  el instrument mes antic del mon
  Un grup d'investigadors ha descobert l'instrument musical més vell del món, una flauta feta d'os d'aus i marfil de mamut, que té entre 42.000 i 43.000 anys d'antiguitat.
 • 3500 BCE

  la primera representacio de una partitura del l'antic egipte

  la primera representacio de una partitura del l'antic egipte
  Es tracta del seba, un instrument semblant a una flauta que tocaven dues dansarines.
 • 3400 BCE

  la cançon mes antiga del mon

  la cançon mes antiga del mon
  El Himne d'Ugarit, també conegut com a Himne a Nikkal (deessa d'Ugarit i de Canaan), és considerat la cançó completa més antiga coneguda. Aquesta peça data de fa uns 3,400 anys.
  El Himne d'Ugarit
 • Period: 3100 BCE to 30 BCE

  Egipte dels Faraons

 • Period: 2400 BCE to 4000 BCE

  musica en la mesopotamia

  Como en Egipto, en Mesopotamia se valoraron los instrumentos musicales como objetos artísticos y de comunicación con la divinidad y se asoció el canto a los rituales religiosos: eran la base de los salmos. Musicalmente, utilizaron ya estructuras que se repetían, semejantes a primitivos estribillos.
 • Period: 350 BCE to 750 BCE

  musica a l'antic grecia

  La música de la Antigua Grecia era un arte que se encontraba presente en la sociedad de forma casi universal: En las celebraciones, funerales, en el teatro, a través de la música popular o mediante las baladas que presentaban los poemas épicos. Por tanto, tenían una función importante en la vida de los habitantes de la Antigua Grecia.
 • Period: 4 BCE to 204 BCE

  musica a la roma

  Durante la primera etapa de consolidación de Roma, la música empezó a desarrollarse como simple adorno en los eventos públicos y privados de las primeras comunidades de romanos: banquillos, bodas, funerales y espectáculos teatrales incluían a menudo momentos musicales con instrumentos (de cuerda y aliento ) y ballarinas.
 • Period: 500 to 1300

  musica de l'edat mitjana

 • 1200

  la zanfona

  la zanfona
  Instrument musical, pertanyent a la família dels cordòfons fregats, semblant a un violí mecànic, que es toca per mitjà d'un cilindre amb pues. Sinònims: vigüela, viola de roda, calamarsa, camilla.
  Zanfona
 • 1274

  DIES IRAE

  DIES IRAE
  El Dies irae (llatí eclesiàstic: [ˈdi.es ˈire]; "dia d'ira") és una seqüència gregoriana atribuïda al franciscà Tomàs de Celano (1200 - c. 1265) que va ser biògraf de Sant Francesc d'Assís. Hi ha opinions que creueu que s'origina amb Latino Malabranca Orsini (d 1294), rector a l'estudi dominicà de Santa Sabina, el precursor de la Universitat Pontificia de Sant Tomàs d'Aquino, Angelicum a Roma.
  Dies Irae
 • 1509

  pastime with good time

  pastime with good time
  "Pastime with Good Company", també coneguda com a "The King's Ballad" ("The Kynges Balade"), és una cançó popular anglesa escrita pel rei Enric VIII en els primers anys del segle XVI, poc després de ser coronat.
  Pastime with Good Time