5f15f06fb5e9a.r d.516 211 0

La revolució francesa i les revolucions lliberals

 • Males collites

  Males collites
  A partir d'aquesta data, va haver-hi una successió de males collites. Amb el pas dels anys, a causa d'aquestes males collites i les despeses de la reialesa i la seva cort, es va arribar a una situació econòmica de subsistència. Mentre els ciutadans (el tercer estat) no tenia ni per menjar, la població més privilegiada seguia gastant molts diners en luxes, sense tenir en compte la situació del seu poble.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Publicació de la primera enciclopèdia

  Publicació de la primera enciclopèdia
  L'obra va ser dirigia per Diderot i Jean d'Alembert. A partir d'aquesta obra se'n van començar a expandir aquestes idees il·lustrades. Hi van participar il·lustrats com Rousseau, Montesquieu i Voltaire. L'enciclopèdia difonia els coneixements de l'època de manera racional i tolerant. Els autors van tenir dificultats per publicar aquesta obra, ja que l'Església i l'estat absolutista estava en contra.
  Informació de: https://drive.google.com/file/d/1xLJ0VXqZ9sXFesOd67bM_Gt7MJxaRYeR/view
 • Independència d'Amèrica

  Independència d'Amèrica
  La independència d'Amèrica va ser una de les causes que va iniciar la Revolució Francesa. En veure que els Americans havien pogut plantar cara al rei i aconseguit la independència, els francesos van començar a creure que potser si que era possible guanyar aquesta revolució que estava per venir. La independència d'Amèrica, junt amb la crisi econòmica i el disconforme de la burgesia, van ser els principals detonants de la revolució.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Convocació dels estats generals

  Convocació dels estats generals
  El rei declara l'Estat en bancarrota i convoca els estats generals. Representants del clergat, la noblesa i el tercer estat es reuneixen amb el rei per ajudar-lo a trobar una solució. Després que el rei els intentes fer fora, diputats del tercer estat junt amb alguns de la noblesa i el clergat, es van negar i van crear la seva pròpia assemblea; l'Assemblea Nacional. Va ser el primer cop que el poble es va atrevir a plantar cara al rei.
  Informacio de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Formació de l'assamblea constituent

  Formació de l'assamblea constituent
  Després que el poble es negués a dissoldre l'Assemblea Nacional, el rei cedeix i convida a la noblesa i al clergat a què s'uneixin a l'organització. Aquesta nova assemblea s'anomena l'Assemblea Constituent i va aconseguir coses com: L'aprovació de la declaració dels drets de l'home i el ciutadà, el fi del feudalisme, l'apropiació dels béns de l'Església, la llibertat de premsa i la redacció de la primera constitució.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Presa de la Bastilla

  Presa de la Bastilla
  Després dels Estats Generals, davant la por que les tropes reals els detinguessin, van assaltar la fortalesa de la Bastilla. Símbol de l'absolutisme monàrquic i punt estratègic del pla de repressió del rei, ja que tenia canons apuntant als barris obrers. Després d'hores de combat, van aconseguir assaltar la Bastilla i decapitar al governador, Launay. Van passejar el seu cap amb una pica. Aquesta victòria va donar molta confiança al poble.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • El rei es trasllada al palau de les Tulleries

  El rei es trasllada al palau de les Tulleries
  Comença a circular el rumor que el rei està preparant les seves tropes per atacar. Un grup de dones formen la "marxa del pa" i van a Versalles a queixar-se que de no tenen ni pa per menjar. Demanen al rei que es traslladi a París per així poder tenir-lo controlat. El rei cedeix i es trasllada al Palau de les Tulleries de París.
  Informacio de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Fuga dels reis

  Fuga dels reis
  Amb l'aprobació de la primera constitució, França es converteix en una monarquia constitucional. La reialesa perd gran part del seu poder. El rei i la reina fan un pla per demanar ajuda a països estrangers. Una nit es disfressen i junt amb els seus fills, fugen cap a Àustria. Prop de la frontera, són atrapats i els fan presoners acusant-los de traïció. Això fa que l'Estat es quedi sense rei i que els revolucionaris es comencin a mobilitzar.
  Informacio de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Primera república francesa

  Primera república francesa
  L'Assemblea Constitucional convoca eleccions, per sufragi universal, per crear un nou parlament amb el nom de Convenció Nacional. Augmenta la tensió política i social a França. El nou parlament, compost pels revolucionaris jacobins amb Robespierre al davant, i els girondins de tall més moderat aboleixen la monarquia i es proclama la primera república francesa.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Period: to

  El regnat del terror

  Robespierre i Danton cobren més protagonisme durant aquest moment. Els jacobins van crear "el regnat del terror", una espècie de dictadura jacobina. Es va convertir en un règim terrorista. Entre 10.000 i 40.000 persones van ser guillotinades entre acusacions d'activitats contrarevolucionàries.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Execució del rei Luis XVl

  Execució del rei Luis XVl
  S'obre un judici al rei per traïció, que finalment es condemnat a mort. Mor executat a la guillotina, la reina mor de la mateixa manera més endavant. La revolució es radicalitza durant aquest període. Es va produir l'ajust de comptes entre els jacobins radicals i els girondins moderats.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Publicació de la Constitució de 1793

  Publicació de la Constitució de 1793
  Es publica una nova constitució. Els jacobins, que volen canviar tot, creen un nou calendari segons el qual l'any 1792 es converteix en l'any 1 de la seva nova era. Es van canviar els noms dels mesos i es va treure la setmana per eliminar els costums religiosos. Els mesos es van dividir en 3 períodes de 10 dies.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Assesinat de Jean-Paul Marat

  Assesinat de Jean-Paul Marat
  Jean-Paul Marat, portaveu de la revolució, arremet en el seu diari contra els girondins i publica llistes de suposats traïdors a la revolució. Marat acaba assassinat mentre es banyava. Marat es va convertir en un màrtir, en una llegenda pels radicals.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Execució de Robespierre

  Execució de Robespierre
  Robespierre proposa més terror com a un camí cap a la virtut. Danton vol acabar amb el terror i Robespierre el va condemnar i va ser guillotinat. Augmenta el nombre d'execucions la qual cosa es coneix com a "el gran terror". Robespierre es condemnat per aspirar a una dictadura personal, i finalment mor executat. Amb la mort de Robespierre, acaba el terror però no la revolució.
  Informació de: https://youtu.be/ttdq818TGD0
 • Period: to

  El Driectori

  Després de la mort de Robespierre, l'alta burgesia va recuperar el poder. Es van suprimir les lleis jacobines que afavorien a les classes populars. Aquesta etapa es coneix com al Directori. El Directori va tenir dificultats per mantenir l'ordre públic, per absolutistes que volien el retorn de l'Antic règim i per jacobins que volien restablir les lleis que els afavorien.
  Informació de: https://drive.google.com/file/d/1xLJ0VXqZ9sXFesOd67bM_Gt7MJxaRYeR/view
 • Cop d'Estat del 18 de Brumari

  Cop d'Estat del 18 de Brumari
  A causa de la incapacitat del Directori per mantenir l'ordre públic, Napoleó Bonaparte, un jove militar que havia guanyat moltes batalles a les guerres a les fronteres del país, va donar el cop d'estat del 18 de Brumari. Va comptar amb el suport de l'alta burgesia. Napoleó va posar fi a les lluites entre els jacobins i els absolutistes.
  Informació de: https://drive.google.com/file/d/1xLJ0VXqZ9sXFesOd67bM_Gt7MJxaRYeR/view
 • Period: to

  L'imperi napoleonic

  Després de defendre França de les batalles amb els països estrangers i de proclamar-se emperador, Napoleó té por que les monarquies estrangeres posin en perill el liberalisme aconseguit a França. Forma el seu exèrcit i comença a conquerir diferents territoris d'Europa. Napoleó inicia la conquesta d'Europa formant un gran imperi.
  Informació de: https://www.slideshare.net/anunez12/el-segle-xix-revolucions
 • Napoleó es proclama Emperador

  Napoleó es proclama Emperador
  Després del cop d'estat del 18 de Brumari, Napoleó va actuar coma un governant lliberal que defensava a l'alta burgesia. Aquesta època es coneix com a la fase política del consolat. En aquest període, es va aconseguir l'ordre intern amb el suport del poble. L'economia va tornar a créixer. Finalment, després de consultar-ho amb el poble en un plebiscit (referèndum) és va coronar emperador de França.
  Informació de: https://drive.google.com/file/d/1xLJ0VXqZ9sXFesOd67bM_Gt7MJxaRYeR/view
 • Màxima expansió de l'imperi napoleonic

  Màxima expansió de l'imperi napoleonic
  Napoleó aconsegueix conquerir quasi tot Europa. Països com Alemanya, Espanya o Itàlia, ara formen part del territori francès. Aquestes conquestes tenen dues conseqüències principals: es difonen les idees lliberals per Europa, i neix el sentiment de nacionalisme als països envaïts. Els pobles europeus comencen a posar-se en contra del domini francès.
  Informació i imatge de: https://www.slideshare.net/anunez12/el-segle-xix-revolucions
 • Batalla de Waterloo

  Batalla de Waterloo
  Després de moltes batalles i de què gran part d'Europa formés part del domini francès, per fi cau Napoleó. Països enemics com Anglaterra, Rússia i Àustria, s'ajunten i derroten a Napoleó en la batalla de Waterloo. Després d'això, Napoleó abdica i els seus territoris tornen a la monarquia absolutista, incloent-hi França. A Europa es produeix el retorn a l'Antic Règim.

  Informació i imatge de: https://www.slideshare.net/anunez12/el-segle-xix-revolucions
 • Period: to

  La restauració

  Després de la derrota de Napoleó, a Europa inicia un període conegut com la restauració. Les monarquies europees volen tornar a l'Antic Règim, com si la Revolució Francesa no s'hagués produït. A França van tornar els reis Borbons, i van perdre tots els drets i llibertats que havien aconseguit durant la revolució. Durant aquest període es produeixen diverses revolucions arreu d'Europa, però no van triomfar.
  Informació de: https://www.slideshare.net/anunez12/el-segle-xix-revolucions
 • Revolucions de 1848

  Revolucions de 1848
  Després de molts anys sota el domini de la monarquia, les classes populars de tota Europa es revolucionen a favor del liberalisme. Finalment, es derrota la restauració i a tots els pobles d'Europa, menys Rússia, s'implanta el liberalisme. En aquest moment inicia "la primavera dels pobles", que representa el desig de molts pobles d'Europa de formar un Estat propi i independent.
  Informació i imatge de: https://www.slideshare.net/anunez12/el-segle-xix-revolucions
 • Neixo

  Neixo
  Neixo el dia 18/06/2007, a les 23:57 de la nit a Barcelona.
 • Neixement de la meva germana

  Neixement de la meva germana
  Neix la meva germana petita Carlota.
 • Començo l'escola

  Començo l'escola
  Començo P3 a l'escola Can Fabra i conec a tots els meus amics.
 • Es separen els meus pares

  Es separen els meus pares
  Es separen els meus pares i deixem la casa a la qual estàvem vivint per mudar-nos a dues cases diferents.
 • Començo l'insitut

  Començo l'insitut
  Vaig començar 1r d'ESO a l'Institut Martí Pous.