La ciencia a l'edat moderna

 • 100

  bruixola

  bruixola
  Va ser inventada en el segle II pero es va començar a utilitzar per l'orientacio de la terra en l'any 1044. La bruixola es un instrumet que serveix per a orientarse geograficament. Va ser una gran aportacio ja que va ajudar a que els navegants no haguesin de seguir la costa per por a perdres i ademes va ser molt mes facil orientarse.
 • Feb 19, 1473

  Nicolau Copèrnic

  Nicolau Copèrnic
  Va neixer el 19 de febrerde 1473 i va morir el 24 de maig de 1543, era un astronom Polac. Va ser el primer astronom en formular una gran cosmologia heliocentrica que va desplaçar la terracom a centre de l'univers.
  Pagina informacio: https://www.biografiasyvidas.com/biografia/c/copernico.htm
  Video Informació: https://youtu.be/p9RHIlBLdzs
 • 1500

  Astrolabi

  Astrolabi
  Va ser utilitzat durant els segles XVI-XVIII. Es un antic istrument astronomic que permet determinar la posicio i l'altura de les estrelles sobre el cel. Va ajudar als navegans a situarse utilitzant l'ubicacio de les estrelles.
 • Sep 29, 1509

  Miquel Servet

  Miquel Servet
  Va neixer el 29 de setembre de 1509 a España i va morir el 27 d'octubre de 1553. Va ser teoleg i cientific. Va ser reconegut gracies al seu treball sobre la circulació pulmonar.
  Pagina informació: https://www.biografiasyvidas.com/biografia/s/servet.htm
  Video informació: https://youtu.be/9MXaZrsqMng
 • Feb 15, 1564

  Galileu Galilei

  Galileu Galilei
  Va neixer el 15 de febrer del 1564 a Italia i va morir el 8 de gener del 1642. Va ser astronom matematic i fisic. Va millorar el telescopi i va apoyar la teoria de copernic, la qual apoya un sistema solar que centraba en el sol.
  Pagina informació: https://www.euston96.com/galileo-galilei/
  Video Informació: https://youtu.be/k-rG5l1JEGo
 • Dec 27, 1571

  Johannes Kepler

  Johannes Kepler
  va neixer el 27 de desembre del 1571 a Alemania i va morir el 15 de nobembre del 1630. Va ser una figura clau per a la rebolucio cientifica. Va ser un astronom i un matematic conegut funamental ment per les seves lleis sobre el moviment dels planetes en aorbita al voltant del sol.
  Pagina informació: https://es.wikipedia.org/wiki/Johannes_Kepler
  Video Informació: https://youtu.be/XRiI4-9DC8Y
 • Microscopi

  Microscopi
  El microscopi va ser inventat per Zacharias Janssen al 1590. ES una eina que permet observar objectes que sont molt petits per ser observats a simple vista.
 • René Descartes

  René Descartes
  Va neixer el dia 31 de març del 1596 a Touraine França i va morir 11 de febrer 1650 a Estocolmo Suecia. Va ser un filosof matematic i cientific françes, les seves aportacions mes importants van ser el dessarollament de la geometria, a llei cartesina i la seva contribucio a la filosofi moderna.
  Pagina d'informació: https://es.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Descartes
  Video informatiu: https://youtu.be/9BMXwjKOSyk
 • Telescopi

  Telescopi
  Galileu Galilei va inventar el telescopi al 1608. Es un sistema optic que permet veure objectes a distançia apliats. Va ser una gran aportacio a l'astronomia ja que va ajudar als astronoms a comprendre millor l'univers.
 • Isaac Newton

  Isaac Newton
  Va neixer el 25 de desembre del 1642 a Lincolnshire Regne Unit i va morir el 31 de març del 1727 a Londres. Va ser un garn matematic i un gran filosof. Va aportar les lleis funamentals de la dinamica també va deduir la llei de la gravitacio universal i tambe va fer grans aportacions a la optica.
  Pagina informacio: https://www.biografiasyvidas.com/monografia/newton/
  Video informacio: https://youtu.be/9yH_LiONXEo