Ç

Richard Strauss

 • Naixement

  Naixement
  Strauss va néixer l'11 de juny del 1864 a Munich. Per després convertir-se en un gran director d'orquestra i compositor Alemany de música clàssica. Richard Strauss ve d'una família de l'alta societat de Baviera dedicada a la indústria cervesera. El seu pare, Franz Strauss, era intèrpret solista de trompa a l'Òpera de la Cort de Munich.
 • Adolescència

  Adolescència
  Durant la seva adolescència Strauss va assistir a assajos amb l'Orquestra de la Cort de Munic, rebent classes particulars de teoria musical i orquestració del director Wilhelm Friedrich Meyer.
 • Primera simfonia

  Primera simfonia
  Als 17 anys, va estrenar la seva Simfonia en re menor, una obra de la qual renegaria més tard per considerar-la immadura. Un any després va ingressar a la Universitat de Munic, on va estudiar cursos d'Estètica, Filosofia i Història de l'Art.
 • Aus Italien

  Aus Italien
  Aus Italien la primera obra important, molt sonada i reconeguda.
  Aus Italen vol dir: Des d'Itàlia.
  Enllaç de l'obra: https://youtu.be/TNuBY-of6Qg
 • Les alegres entremaliadures de Till Eulenspiegel

  Les alegres entremaliadures de Till Eulenspiegel
  Va ser la seva següent obra programàtica, basada en les peripècies d'un murri personatge de l'Alemanya del segle XIV.
  (Eulenspiegel, és el nom d'un autor).
  Enllaç de l'obra: https://youtu.be/lXP7tNNrPww?t=4
 • El Quixot

  El Quixot
  Va fer aquesta amb violoncel i orquestra, segons l'esquema d'un tema, amb algunes variacions, tracta sobre la vida d'un heroi.
  Enllaç de l'obra: https://youtu.be/5PvCGu2Ue0U?t=21
 • Moltes aportacions

  Moltes aportacions
  Al segle XX, Strauss va centrar els seus majors esforços en l'òpera, convertint-se en un dels compositors que més aportacions va fer al gènere líric: entre 1894 i 1942 va compondre quinze òperes, van terminar-se totes al 42. Que evolucionen des del wagnerisme militant de les dues primeres, Guntram (1892-1893) i Feuersnot (1900-1901), fins a un cert esgotament a les últimes, passant per una etapa intermèdia plena de veritables obres mestres.
 • Pensaments de Strauss

  Pensaments de Strauss
  El compositor alemany Richard Strauss deia que “la veu humana és el més bell instrument i el més difícil de tocar.” I res més proper a la realitat. Per què de quina altra manera podríem explicar tot allò que els éssers humans som capaços de fer amb la veu?
 • Metamorphosen

  Metamorphosen
  Metamorphosen, va ser l'última cançó que va compondre Richard Strauss, a l'edat de 84 anys.
  Metamorphosen vol dir: Metamorfosi
  Enllaç de l'obra: https://youtu.be/giB-5PzFbnU?t=9
 • Defunció

  Defunció
  Richard Strauss va morir a l'edat de 85 anys el 8 de setembre de 1949 a Garmisch. La seva dona, Pauline, va morir vuit mesos després, als 88 anys.