LEOPARD SERIES

 • LEOPARD 1Kampfpanzer

  LEOPARD 1Kampfpanzer
  Το έργο Leopard ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1956 με σκοπό την ανάπτυξη ενός σύγχρονου τανκ, το Standard-Panzer , για να αντικαταστήσει τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M47 και M48 Patton της Bundeswehr , τα οποία, αν και μόλις παραδόθηκαν στον πρόσφατα ανασυσταθέντα στρατό της Δυτικής Γερμανίας, έγιναν γρήγορα ξεπερασμένα.
 • LEOPARD1Α3

  LEOPARD1Α3
  συγκολλημέν πυργίσκο, ο οποίος ήταν εξοπλισμένος με μια νέα θωράκιση που αποτελείται από δύο απέχουσες χαλύβδινες πλάκες με πλαστική γέμιση μεταξύ τους και μια σφήνα σε σχήμα μανδύα όπλου, δημιουργώντας το Leopard 1A3 . Αν και το επίπεδο πυκνότητας της περιοχής θωράκισης ήταν ισοδύναμο με τη νέα συγκολλημένη έκδοση του A2, ο εσωτερικός όγκος αυξήθηκε κατά 1,2 m³ και το αποτελεσματικό επίπεδο προστασίας αυξήθηκε κατά το ήμισυ.
 • LEOPARD 1Α2

  LEOPARD 1Α2
  Τα πρώτα 232 άρματα μάχης της πέμπτης παρτίδας παραγωγής παραδόθηκαν ως Leopard 1A2 μεταξύ 1972 και 1974. Το A2 περιελάμβανε έναν βαρύτερο και καλύτερα θωρακισμένο πυργίσκο και επομένως δεν έλαβε τα πρόσθετα τεθωρακισμένων B&V όπως τα προηγούμενα μηχανήματα. Έλαβαν τις άλλες αναβαθμίσεις? το Leopard 1A2A1 έλαβε το PZB 200, το Leopard 1A2A2 έλαβε ψηφιακό ραδιόφωνο και το Leopard 1A2A3 πήρε και τα δύο.
 • LEOPARD 1Α4

  LEOPARD 1Α4
  Leopard 1A4
  Το Leopard 1A4 σχημάτισε την έκτη παρτίδα 250 οχημάτων, ξεκινώντας την παράδοση το 1974. Το 1A4 ήταν εξωτερικά παρόμοιο με το 1A3, αλλά περιλάμβανε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς και το νέο σύστημα παρακολούθησης EMES 12A1 για να το στοχεύσει. Ο διοικητής εφοδιάστηκε με το δικό του ανεξάρτητο σύστημα νυχτερινής παρατήρησης, το PERI R12.
 • LEOPARD 2

  LEOPARD 2
  Ο βασικός εξοπλισμός των LEOPARD 2 αποτελούνταν από ηλεκτρικό-υδραυλικό σταθεροποιητή WNA-H22, υπολογιστή ελέγχου πυρκαγιάς, αποστασιόμετρο λέιζερ, αισθητήρα ανέμου, τηλεσκόπιο γενικής χρήσης EMES 15, πανοραμικό περισκόπιο PERI R17, το κύριο θέαμα του πυροβολητή FERO Z18, στον πυργίσκο οροφή καθώς και σετ δοκιμής δεξαμενής ελεγχόμενη από υπολογιστή RPP 1–8. 200 από τα οχήματα είχαν ενισχυτή χαμηλού φωτισμού (PZB 200) αντί για θερμική απεικόνιση.
 • Leopard 1A5

  Leopard 1A5
  Το Leopard 1A5 βασίστηκε σε 1.225 οχήματα του μοντέλου Leopard 1A1A1. Οι πυργίσκοι τροποποιήθηκαν ξανά για το 1A5, τόσο για να αποθηκεύεται όλος ο νέος εξοπλισμός, όσο και για να μετακινηθεί περισσότερο από τα πυρομαχικά στο πίσω μέρος του πυργίσκου, σε αντίθεση με την αριστερή πλευρά του οδηγού όπου βρισκόταν προηγουμένως. αποθηκευμένο.
 • LEOPARD2A1

  LEOPARD2A1
  Μικρές τροποποιήσεις και η εγκατάσταση του θερμικού σκοπευτηρίου του πυροβολητή. Οι παραδόσεις των μοντέλων 2A1 ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1982 και ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 1983. Οι δύο πιο αξιοσημείωτες αλλαγές ήταν η τροποποίηση των ραφιών πυρομαχικών ώστε να είναι πανομοιότυπες με εκείνες του M1A1 Abrams και τα επανασχεδιασμένα φίλτρα καυσίμου που μειώνουν τον χρόνο ανεφοδιασμού.
 • LEOPARD2A2

  LEOPARD2A2
  Αυτός ο χαρακτηρισμός δόθηκε σε αναβαθμισμένα οχήματα της πρώτης παρτίδας Leopard 2s, προσαρμοσμένα στα πρότυπα της δεύτερης και τρίτης παρτίδας. Αυτός ο εκσυγχρονισμός αντικατέστησε σταδιακά τα αρχικά σκοπευτικά PZB 200 στην πρώτη παρτίδα με θερμικά σκοπευτικά για το EMES 15 καθώς έγιναν διαθέσιμα. Η αναβάθμιση περιελάμβανε την τοποθέτηση ανοιγμάτων πλήρωσης και καπακιών στις δεξαμενές καυσίμου του μπροστινού κύτους για να επιτρέπεται ο ξεχωριστός ανεφοδιασμός.
 • LEOPARD 2A3

  LEOPARD 2A3
  Η κύρια αλλαγή ήταν η προσθήκη των ψηφιακών ραδιοφώνων SEM80/90 (που τοποθετήθηκαν επίσης στο Leopard 1 ταυτόχρονα) και οι καταπακτές επαναφόρτωσης πυρομαχικών έκλεισαν με συγκόλληση. Ακόμη και με αυτές τις μικρές αλλαγές, η νέα παρτίδα ήταν γνωστή ως 2A3
 • LEOPARD 2A4

  LEOPARD 2A4
  Η πιο διαδεδομένη έκδοση της οικογένειας Leopard 2, τα μοντέλα 2A4 περιλάμβαναν πιο ουσιαστικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοματοποιημένου συστήματος καταστολής πυρκαγιάς και έκρηξης, ενός ψηφιακού συστήματος ελέγχου πυρός ικανό να χειριστεί νέους τύπους πυρομαχικών και ενός βελτιωμένου πυργίσκου με επίπεδο τιτάνιο/βολφράμιο πανοπλία.
 • LEOPARD2A5

  LEOPARD2A5
  έγιναν μερικές βελτιώσεις στη σύνθεση της κύριας θωράκισης. Το εσωτερικό έλαβε χιτώνια για να μειώσει τα θραύσματα σε περίπτωση διείσδυσης της θωράκισης.. Το θέαμα του διοικητή μεταφέρθηκε σε νέα θέση πίσω από την καταπακτή και έλαβε ένα ανεξάρτητο θερμικό κανάλι. Το θέαμα του πυροβολητή μεταφέρθηκε στην οροφή του πυργίσκου σε αντίθεση με την κοιλότητα στην μπροστινή θωράκιση σε προηγούμενα μοντέλα
 • LEOPARD2A6

  LEOPARD2A6
  Το Leopard 2A6 περιλαμβάνει την προσθήκη του πιστολιού λείας οπής Rheinmetall 120 mm L/55 και άλλες αλλαγές ,δυστιχος δεν εχουμε πολες πληροφοριες για τον σχεδιασμο του καθος ειναι ενα μοντερνο και σχετικα νεο αρμα μαχης
 • Period: to

  leopard2a7

  The Leopard 2A7 has been tested by the Bundeswehr under the name UrbOp (urban operations).[citation needed]
  The Leopard 2A7 is designed to operate both in low-intensity and high-intensity conflicts.[244] The tank's protection has been increased by modular armour. The frontal protection has been improved with a dual kit on the turret and hull front, while 360° protection against RPGs and mine protection increase the survivability of the tank in urban operations.