La transició espanyola.

  • Assassinat de Carrero Blanco.

    Assassinat de Carrero Blanco.
    El president del Consell de Ministres d'Espanya, i teòric futur successor del "caudillo", Luis Carrero Blanco, fou assassinat a mans del grup terrorista basc E.T.A. Precipitant els esdeveniments que haurien de donar pas a la transició democràtica.
  • Mort de Francisco Franco

    Mort de Francisco Franco
    Amb la mort del "caudillo" el 1975 s'acaba un dels períodes més foscos de la història espanyola: el franquisme. Amb la desaparició del militar s'iniciara la Transició,no sense resistències i complicacions, que durà a l'assentament d'un règim demrocràtic, fet que no es produïa des del 1936.
  • Nomenament d'Adolfo Suàrez.

    Nomenament d'Adolfo Suàrez.
    L'1 de Juliol del 1976 el President del Govern Carlos Arias Navarro, escollit pel ja difunt General Franco, presenta la seva dimissió. En el seu lloc, el rei nomenarà a Adolfo Suàrez, un jove polític de les files del Movimiento Nacional
  • Aprovació de la "Ley para la Reforma Política".

    Aprovació de la "Ley para la Reforma Política".
    Dita llei, sotmesa a referèndum el Desembre del 1976, i aprovada pel poble espanyol; marcà la línia a seguir pel procès democràtic que havia iniciat Suàrez des de la seva arribada al poder.
  • Primeres eleccions democràtiques

    Primeres eleccions democràtiques
    Després de la legalització del Partit Comunista, l'abril d'aquest mateix any,es celebraren les primeres eleccions democràtiques a Espanya des de la victòria del Front Popular el Febrer del 1936.
    Aquestes eleccions les va guanyar UCD, el partir del president Adolfo Suàrez.
  • Aprovada en referèndum la Constitució Espanyola.

    Després de moltes discussions entre els anomenats "Pares de la Constitució", el text legal seria sotmés a referèndum, i aprovat per una àmplia majoria de la població. Entraria en vigor el 29 de Desembre delmateix any.
  • Dimissió Adolfo Suàrez.

    Després d'una etapa convulsa de govern, repleta de dissensions internes al seu partit, UCD; juntament amb un distanciament envers la figura del rei cada cop major i la oposició, cada cop més forta (dintre de la qual podem reunir l'exèrcit també). Va optar per presentar la seva dimissió en un sentit missatge televisiu que va durar 12 minuts.
  • Victòria socialista a les eleccions del 1982.

    Victòria socialista a les eleccions del 1982.
    En les segones eleccions democratiques efectuades el 1982 es donà la victòria per majoria absoluta al Partido Socialista Obrero Español, presidit per Felipe Gonzàlez. Amb aquest triomf podem donar per finalitzat el període anomenat "Transició Democràtica Espanyola".