La meva vida/La revolució Francesa

 • París es declara en "Bancarrota" i es convoquen els Estats Generals

  L'any 1788, després de la independència dels Estats Units, el rei Lluís XVI veu que amb cobrar els impostos als no privilegiats no és suficient per pagar les grans despeses del regne, així que es veu obligat en declarar el seu regne en "bancarrota". Per això, aquest convoca els estats generals, als quals es demanava als privilegiats que paguessin alguns impostos per tal de mantenir l'economia de la monarquia absolutista a la qual es troba França.
 • Invenció i creació de la Guillotina

  L'any 1789, el doctor Joseph Ignace Guillotin va inventar un estri que va revolucionar en aquells temps i va provocar la mort de molta gent amb un paper important a la Revolució Francesa. Aquesta creació no es tracta d'altra cosa que de la Guillotina, un aparell que servia per matar quan la gent era jutjada i que segons el doctor Guillotin, no feia patir. Aquesta va ser usada per primer cop el 27 de maig del 1792 amb Nicolàs Jacques Pelletier, un lladre de camins.
 • Convocatoria de l'Assamblea General

  Com els privilegiats volien que els bots per totes les decisions fossin per estaments en comptes de per cap, perquè era el que els hi beneficiava a ells, el rei va prohibir l'entrada de la gent del tercer estat als estats generals. Per això, es va convocar l'assemblea general a la sala de joc de pilota de Versalles, a la que acudia la gent del tercer estat i alguns nobles a favor seu. Aquesta assemblea tenia l'objectiu de mantenir-se unida fins a arribar a crear la primera constitució de França.
 • Assalt a la Bastilla

  El juliol del 1789, molta gent del tercer estat, farts de la seva situació, van decidir ajuntar-se per tal d'assaltar la Bastilla de París. Després d'unes 4 hores de combat amb els guàrdies, el poble va sortir victoriós. Arran d'això i la pressió que cada cop era major per part del poble cap al rei, es va crear la primera constitució a França, la qual donava alguns drets als homes. A més, en aquest moment es van separar els tres poders estatals: el judicial, l'executiu i el legislatiu.
 • Transllat del rei al Palau de Tulleries

  Gràcies a la revolta que van muntar algunes dones com a queixa de les seves condicions davant del Palau de Versalles, on vivia el rei, aquest es va veure obligat a traslladar la seva residència al Palau de Tulleries, a París, ja que els ciutadans volien tenir al monarca més controlat. Això no agradava al rei, perquè el fet de viure al costat del poble no li proporcionava tanta llibertat com viure al costat del poble. Tot això va fer que el poder del rei Lluís XVI es veiés molt debilitat.
 • Intent d'escap dels monàrques a Austria

  La nit del 20 al 21 de juliol del 1791, el rei Lluís XVI i la reina Maria Antonieta van intentar escapar a Àustria, regne al qual, com a la resta d'Europa, dominava una Monarquia Absolutista. Prèviament, el rei Lluís XVI havia demanat ajuda a aquest país per por al que li podia fer el seu poble, i per això va decidir intentar refugiar-se allà. Tot i això, abans de sortir del territori francès van ser enxampats, jutjats i condemnats a mort per traïció.
 • Austria declara la guerra a França

  Per por a la revolta que està havent-hi a França, els Austríacs decideixen declara'ls-hi la guerra per tal d'eliminar-los i evitar perills al seu regne. En aquest punt, comença a aparèixer el nom de Napoleó, un general francès al capdavant d'algunes batalles de les quals totes o la majoria d'elles van ser victòries. Finalment, aquesta guerra és aturada per la gran i positiva evolució de la Revolució Francesa.
 • El rei mor a la Guillotina

  Després de ser jutjat com a traïdor, el rei va ser condemnat a morir a la Guillotina. En perdre la vida el 21 de gener de l'any 1793, la mort de Lluís XVI va significar el fi de més de 1000 anys de monarquia consecutius a França. Tot i que la reina Maria Antonieta també va acompanyar al monarca en el seu intent d'escapada a Àustria, no va ser fins al 16 d'octubre d'aquell mateix any que va també passar per la Guillotina, perdent així la vida.
 • Robespierre adquireix el poder de la República

  Després de la caiguda de Lluís XVI, comença una república democràtica dominada per Robespierre un jacobí del partit Montagnards que defenia la necessitat d'un moviment revolucionari favorable als no privilegiats, a la qual es va matar a moltíssima gent a favor de la monarquia. En aquest moment es va crear una altra constitució a la qual es van implantar conceptes com el sufragi universal, que va permetre votar a tothom amb diners i moltes altres coses que afavorien als no privilegiats.
 • Robespierre és condemnat a morir a la Guillotina

  Després de matar a tanta gent pels seus ideals, Robespierre va ser jutjat i condemnat a passar per la Guillotina, raó per la qual va morir el 28 de juliol del 1794. Tot i que Robespierre no va estar molt de temps al poder, va ser una etapa de la Revolució Francesa molt boja, perquè es va inculcar molta por a la gent. De fet, tant és així que a aquesta època se li va posar el nom de: El regnat del Terror.
 • Primer cop d'estat de Napoleó

  Alguns anys enrere, concretament, l'any 1792, va començar a sonar el nom de Napoleó, un general francès que va guanyar algunes batalles a favor del seu país a la guerra contra Àustria. A partir d'aquell moment, el seu nom va començar a guanyar poder i reconeixement, fins que al novembre de l'any 1799, Napoleó va donar un cop d'estat amb el qual es va convertir en primer cònsol de França. Als seus anys com a primer cònsol, Napoleó va governar dues constitucions: la de 1799 i la de 1802.
 • Napoleó es declara emperador de França

  Després del primer cop d'estat de Napoleó, on ja es va tornar primer cònsol de França, va fer un segon i últim cop l'any 1804. Aquest va ser el cop d'estat definitiu, ja que va ser el que va permetre a Napoleó ser l'emperador de França, càrrec que va mantenir fins a l'any 1814, és a dir, 10 anys. En aquest temps, Napoleó va governar també dues constitucions: la del 1804 i l'Acta addicional del 1815.
 • Vaig nèixer

 • Vaig començar a l'Escola Can Fabra

 • Period: to

  El meu temps a l'Escola Can Fabra

 • Va nèixer el meu germà

 • Vaig començar a l'institut

 • Period: to

  El meu temps a l'Institut Martí Pous

 • Va nèixer la meva germana