Download

Revolució Francesa

 • Necker

  Necker
  Jacques Necker va ser un financer i polític suís del segle XVIII. Necker va ser en tres ocasions encarregat de les finances de la monarquia francesa pel rei Lluís XVI: el 1776, 1788 i 1789.
 • Estats generals

  Estats generals
  El 1788 el rei Lluís XVI va convocar una reunió dels trets estamentals-noblesa,clergat i estat pla o tercer estat-que es va anomenar Estat Generals.
  El propòsit del rei era sol.licitar una ajuda econòmica.
  Els representants de l'estat pla,van reclamar que la vvotació no fos per estaments sinó per caps:cada diputat, un vot.Aquest va ser el motiu del conflicte.
 • La presa de la Bastilla

  La presa de la Bastilla
  La rendició de la Bastilla, simbolitza el despotisme, que va fer l'efecte d'un sisme a França com a Europa, fins a Rússia imperial.
  La Bastilla va ser el primer esdeveniment de la Revolució. El 14 de juliol de 1789, la Bastilla és presa per assalt pels Parisencs, aquest moviment va ser considerat com l'inici de la fi de «l'Antic Règim» i el començament de la Revolució Francesa.
 • Assemblea Nacional i les quatre decisions

  Assemblea Nacional i les quatre decisions
  Els diputats del tercer estat,van abandonar els estats generals i es van constituir,per separat,en Assemblea Nacional.
  Aparició de la paraula <<nació>>( conjunt dels ciutadans amb voluntat pròpia).Alguns clergats i noblesa es van unir.
  Aquestes van ser algunes de les decisions:
  Redactar la constitució civil.
  L'abolició de la societat estamental i igualtat dels homes davant de la llei.
  Aprovar la declaració dels drets de l'Home i del ciutadà.
  Adoptar el lema<<Llibertat,igualtat,fraternitat>>.
 • Les fases de la revolució

  Les fases de la revolució
 • Luis XVI de França

  Luis XVI de França
  Va ser rei de França i de Navarra entre 1774 i 1789, copríncep d'Andorra entre 1774 i 1793, i rei dels francesos entre 1789 i 1792. La seva arribada al tron va fer pensar en grans reformes de l'Estat, però la seva falta de caràcter, les intrigues de la seva cort i l'oposició dels nobles li van impedir dur a terme les mesures oportun
 • Maria Antonieta

  Maria Antonieta
  Maria Antònia Josefa Juana d'Habsburgo-Lorena, més coneguda sota el nom de Maria Antonieta d'Àustria, va ser una princesa arxiduquessa d'Àustria i reina consort de França i de Navarra.
 • Marat

  Marat
  Jean-Paul Marat va ser un científic i metge francès que va realitzar gran part de la seva carrera a Anglaterra, però sobresurt i és més conegut com a periodista i polític durant la Revolució francesa.
 • Danton

  Danton
  Georges-Jacques Danton va ser un advocat i polític francès que tenia paper determinant durant la Revolució francesa i va ser atacat pels diferents partits.
 • Charlotte Corday

  Charlotte Corday
  Marie Anne Charlotte Corday d'Armont, coneguda com Charlotte Corday, va ser un personatge de la Revolució francesa, seguidora de el partit dels girondins, famosa per haver assassinat a Jean-Paul Marat
 • Jacques Pierre Brissot

  Jacques Pierre Brissot
  Jacques Pierre Brissot, anomenat també Brissot de Warville, va ser un escriptor i dirigent polític francès que va liderar als Brissotins o girondins durant la Revolució francesa (1789).
 • Sieyès

  Sieyès
  Emmanuel-Joseph Sieyès, va ser un polític, eclesiàstic, assagista i acadèmic francès, un dels teòrics de les constitucions de la Revolució francesa.
 • Period: to

  Les principals causes de la Revolució francesa.

  -Un absolutisme monàrquic.
  -Una gran desigualtat social ( càrregues d'impostos).
  -La manca de drets i llibertats, estaven molt influïts per les idees de
  la Il·lustració.
  -La crisi econòmica i financera.
  -Els excessos de despeses de la Corona i les despeses provinents
  de la guerra d' Independència dels Estats Units
  -Una sèrie de males collites que van provocar augments
  desmesurats del preu del pa.
  -Les aspiracions d'una burgesia en ascens a nivell social i els seus
  drets polítics.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  El 1789 va tenir lloc l'esdeveniment amb el qual es considerava que va començar l'edat contemporània. Durant el regnat de Lluís XVI va esclatar a França una revolució que va commocionar la resta d'Europa i va iniciar una època que establiria les bases del món actual.
 • Primera Constitució

  Primera Constitució
  La Constitució francesa de 1791, la primera constitució escrita de la història francesa, va ser promulgada per l'Assemblea Nacional Constituent i acceptada per Lluís XVI. Contenia la reforma de l'Estat francès, quedant França configurada com una monarquia constitucional.
 • La Convenció

  La Convenció
  l'Assemblea Legislativa es va formar la Convenció Nacional. Els principals actes d'aquesta Convenció van ser:
  - Decret l'abolició de la monarquia i proclamar la república.
  - va sancionar el sufragi universal (dret a vot per a tot ciutadà).
  - Procés per la mort a Lluís XVI. Execució que es va realitzar al gener de 1793
 • Robespierre

  Robespierre
  Va ser un dels més prominents líders de la Revolució francesa, diputat, president de la Convenció Nacional en dues oportunitats, cap més radical dels jacobins i membre de Comitè de Salvació Pública, va governar França durant el període revolucionari conegut com el Terror.
 • Època de la Terror

  Època de la Terror
  En aquesta es va formar un govern revolucionari que sota la direcció de Robespierre va implantar l'època del terror i va enviar al patíbul a milers de detinguts i sospitosos. Marat, Danton, etc., van sucumbir violentament, com també Maria Antonieta, el savi Lavoisier i finalment el propi Robespierre, va ser també executat pels seus enemics de la convenció. El govern de la terror va estar conformat per tres comitès: el de la salvació publica, el de seguretat general i el tribunal revolucio.
 • El Directori

  El Directori
  La Convenció Nacional promulgo la constitució de l'Any III, que establia el Directori, govern republicà moderat que va tenir la següent organització:
  -El Poder Executiu, a càrrec de directori, integrat per 5 membres o directors.
  -El Poder Legislatiu, format per dos consells. El directori va haver de fer front als exèrcits estrangers; comença a destacar-se la figura de Napoleó. El 19 de novembre de 1788 (cop d'estat de l'18 brumari), el gran cors s'apodera de govern i estableix el consolat.
 • El Consolat

  El Consolat
  Pel cop d'estat del 18 de Brumari, Napoleó va abolir el Directori i va establir el consolat, d'aparença republicana, però de tendència monàrquica. L'establiment del Consolat va ser sancionat per la Constitució de l'Any III. El Consolat constava de dos poders: -El Poder Executiu, format per tres cònsols, la figura principal Napoleó amo de govern. -El Poder Legislatiu, que constava d'un Consell d'Estat, del Tribunado i un cos Legislatiu.
 • Imperi

  Imperi
  El 18 de maig de 1804, en què s'estableix l'imperi, sent proclamat Napoleó. Va ser anhel del Gran Cabirol establir la monarquia universal. Va inaugurar un govern personal, absolut. Va donar gran impuls a l'activitat cultural, a la indústria i comerç, lleis.
 • Napoleó

  Napoleó
  Napoleó I Bonaparte va ser un militar i estadista francès, general republicà durant la Revolució i el Directori, artífex de l'cop d'Estat de l'18 de brumari que el va convertir en primer cònsol.
 • Ducos

  Ducos
  Pierre Roger Ducos fue un polític francès, membre de la Convenció Nacional i del 'Directori. Va ser triat diputat de la Convenció pel departament de Landes.
 • Personatges importants

  Personatges importants