100px armas de aragón con timbre de corona real abierta.svg

La Corona D'Aragó

 • Mar 3, 1137

  casament Ramon Berenguer lV i Peronella d'Aragó

  casament Ramon Berenguer lV i Peronella d'Aragó
  El casament de Ramon Berenguer lV i Peronella d'Aragó va ser l'any 1137. Va ser perquè hi va haver una dificil situació política a la Corona d'Aragó, i llavors el seu pare va tindre que desconcerta el casament amb la corona castellana i concerta el casament amb el casl de Barcelona. Llavors va passar Ramon Berenguer a conquerir aquest país.
 • Mar 13, 1154

  Alfons l El Cast

  Alfons l El Cast
  (Vallés Oriental 1154-Perpinyà 1196)
  Va ser el primer rei de la corona d'aragó coronat l'any 1162.
  Era fill de Ramón Berenguer Vl I Peronella d'Aragó.
  Va atreure als millors trobadors de Provença per la importancia que tenia a nivell polític. D'aquesta forma, va afavorir a la cultura del Regne d'Aragó
 • Period: Jan 1, 1160 to Oct 12, 1492

  La Corona D'aragó

 • Jan 1, 1174

  Pere l El Catòlic

  Pere l El Catòlic
  Va nèixer l'any 1174(Montblanc o Osca) i va morir 1213 (Batalla de Muret).Va ser el rei d'Aragó, coronat l'any 1196. Es va casar amb Maria de Monpeller tot ique es va divorciar d'aquesta quan va nèixer el seu 1r fill, com que el Papa Inocenci ll no va permetre aquest tremncament, vanj continuar casats i van tenir un 2n fill. El rei, volia el divorci per negociar el matrimoni amb Maria de Montferrat, hereva de Jerusalem.
  Aquest rei va obtenir el títul de Catòlic per la seva lluita contra els àrabs
 • Feb 2, 1208

  Jaume l el conqueridor

  Jaume l el conqueridor
  Va néixer l'any 1208 (Montpeller) i va morir l'any 1276(València)
  Va ser coronat l'any 1213. Aquest rei és conegut amb aquest nom perquè va conquerir gran part de Catalunya. Aquestes conquestes van ser València, Mallorca, Roselló i Cerdanya.
  Aquest rei es va casar tres cops: el primer, amb elionor de Castella, amb Violant d'Aragó i ambTeresa Gil de Vidaure.
 • Feb 2, 1210

  Conquesta de València

  Conquesta de València
  Va començar al 1220 i va acabar al 1245. Van lluitar pel territori La corona d'Aragò i l'Imperi Almohade. Va gunayar la Corona d'Aragò
 • Sep 12, 1213

  Batalla de Muret

  Batalla de Muret
  Aquesta batalla va tenir lloc al sud de Tolosa de Llenguadoc
  Aquesta batalla va enfrentar a Pere l el Catòlic , Ramón Vl, Bernat V, Ramón Roger l i Felip ll contra els croats i les tropes de Felip ll de França. França va guanyar i Pere l va morir.
  Aquesta guerra va succeir per la croada organitzada pel papa cap a la heretgia albigesa. Poc déspres el Papa va voler negociar i els francesos no van voler. Les conseqüències van ser la pèrdua dels regnes d'Occitània per part de la Corona d'Aragó.
 • Mar 2, 1229

  Conquesta de Mallorca

  Conquesta de Mallorca
  La conquesta de Mallorca va començar l'any 1229 i va acabar l'any 1231, va ser guanyada per Jaume l d'Aragó
 • May 5, 1231

  Conquesta Evissa

  Conquesta Evissa
  La conquesta d'Evissa va durar desde l'any 1231 fins l'any 1244. Els dos bàndols van ser els Potentats Cristiants i Almohades. Van guanyar els Potentats Cristiants.
 • Nov 11, 1240

  Pere ll el Gran

  Pere ll el Gran
  Va neixer l'any 1240 (València) i va morir el 11 de novembre de 1285 (Vilafranca del Penedès) al 1243 va esdevenir rei.
  Es va casar amb Constança de Sicília l'any 1262. Mai content amb el regnat del seu germà a Mallorca van començar una guerra que Pere va guanyar. Va participar en la campanya de Múrcia.
 • May 11, 1258

  Tractat de Corbeil

  Tractat de Corbeil
  Aquest tractat entre Jaume l i Felip (hereu de Lluís lX), pacta el reconeixement de la Corona d'Aragó com a reine independent per part de França a canvi que Aragó dongui els territoris d'Occitania als Françessos
 • Feb 26, 1265

  Alfons ll el Franc

  Alfons ll el Franc
  Va nèixer a València l'any 1265 i va morir a Barcelona l'any 1291.
  Va ser rei l'any l'any 1285. Va regnar a Aragó. Mallorca I Catalunya. En canvi, el seu germar va heretar el regne de Sicília. Alfons es va casar Amb Elionor d'Anglaterra, la qual més tarda va esdevenir Elionorde Castella.
  A carrec del seu pare, Alfons va confiscar les Illes Balears ja que el seu oncle pretenia conquerir Aragó-
 • Aug 10, 1267

  Jaume ll el Just

  Jaume ll el Just
  Va nèixer el10 d'agost del 1267 a València i va morir a Barcelona el 2 de novembre de 1327. L'any 1291 es va convertir en rei de València, Aragó, Sicília i Mallorca. El Papa li va concedir el títol de capità general de l'esglèsia romana gràcies al tractat d'Anagni.Es va casar quatre cops. Primer amb Isabel de Castella, amb Blanca de Musach, amb la qual va tenir deu fills, amb Maria de Xipre i, amb Elisenda de Montcada.
  Es va casar amb la primera per anul·lar la rivalitat amb Castella per Sicília
 • Mar 2, 1282

  Conquesta de Sicilia

  Conquesta de Sicilia
  La conquesta de Sicilia tambè denominada la batalla de Benevent, va durar desde l'any 1282 fins l'any 1289.Amb el casament de legal de Manfred I, Constança de Sicília amb Pere el Gran d'Aragó, el regne de Sicília esdevé un dels principals interessos del comte-rei aragonès.
 • Jan 5, 1287

  Conquesta de Menorca

  Conquesta de Menorca
  La conquesta per Part d'Alfons lll als àrabs almohades durant la croada contra Aragó. D'aquesta forma, en dotze dies, Alfons va conquerir la ciutat i va acabar amb el poder almohade en l'illa.
 • Jun 24, 1295

  Tractat d'Anagni

  Tractat d'Anagni
  Aquest tractat va estar pactat entre el Papa Bonifaci VIII i els reis d'Aragó, França i Nàpols per tal de remediar els conflictes sorgits per la conquesta de Sicília.
  Jume ll es va haver de casar amb Blanca, cedir el Sicília als estats Pontificis, tornar el regne de Mallorca al seu Oncle i va deixar lliure als fills del rei de Nàpols. Tot i això, el germà del rei d'aragó, no va acceptar el tractat i es vaproclamar rei entre els ciutadants. A canvi del Sicilia, el papa va llirar 12000 lliures.
 • Mar 3, 1299

  Alfons lll El Benigne

  Alfons lll El Benigne
  Va nèixer l'any 1299 a Nàpols i va morir l'any 1336 a Barcelona. Va esdevenir rei Al 1208. Es va casar amb Teresa
 • Mar 3, 1302

  expedició dels almogavers

  expedició dels almogavers
  va ser commandada per roger de flor una vegada signada la pau.un cop van ser acceptades Rmon es va casar amb la seva nevoda
 • Mar 3, 1323

  Conquesta de Sardenya

  Conquesta de Sardenya
  Jaume el Just va conquerir l'illa l'any 1323 als habitants, els quals tenien una gran influència mercantil dels italians. L'illa estava dividida en quatre senyories, tres genoveses i una Arborea.
  va ser conqueri da per laseva situació estrategica pel comerç
 • Mar 3, 1333

  lo mal any primer

  lo mal any primer
  va interrompre l'expansió de la corona d'aragó a causa de les males collites per causa d'un petit canvi climatic peró el pijor va arrrivar quan van arrivar dos epidemies
 • Mar 3, 1348

  pesta

  pesta
  Va devasta europa i l'Asia així doncs probocant la mort d'un terç de la població la gent pensava que els portadors de la enfermetat eren els gats, com a concequencia encara es va extendre mes perque ho portaven les puces que havien picat a algun infectat en la majoria dels cassos eren les rates
 • Jul 9, 1391

  Assalt a calls jueus

  Assalt a calls jueus
  Els jueus eren un grup destacat en la població que practicava professions com la medicina o l'astrologia, amb aixó a pesa de en molta gent en contra van arribar a ser una influencia social. Poc déspres quan va arribar la pesta van ser culpats de que ells havien provocat aquesta malaltia, llavors van començar els atacs als calls jues el primer va ser a Sevilla l'any 1391.
 • Jul 29, 1396

  Martí l'humà

  Martí l'humà
  Martí l'humà va nèixer el 29 de Juliol de 1396 a Perpinyà. I va morir el 31 de Maig de 1410. Al 1396 va ser proclamat rei d' Aragó. En el seu regnat va haver de pendre bastantes decicions amb l'aspecte de la medicina, ja que havia la Pesta. Va fundar la Universitat de Medicina a Barcelona, va fundar l'hospital Santa Creu i per últim va donar permís per diseccionar cadàvers a la Universitat de Lleida a la fí de trobar una solució per la pesta. És va casar amb Maria de Luna i va tindre 3 fills.
 • Jun 24, 1412

  compromís de Casp

  compromís de Casp
  Al morir l'ultim rei de la dinastia Ctalanoaragonesa, sense descendència, es van reunir tres representants dels regens més importants de la corona per decidir qui succeiria a Martí el Humà. D'aquest compromís va sorgir un nou rei d'una nova dinastia: Ferran de Trastàmara